HJK - RoPS 15.6

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 15/06/2011
Jaa tämä...

Jaksaako HJK syttyä RoPS:ia vastaan?

HJK – RoPS +2, Merkki 2, Kerroin
HJK – RoPS +3, Merkki 2, Kerroin

Jalkapallon Veikkausliigassa HJK saa vieraakseen Rovaniemen Palloseuran. Kyseessä on Veikkausliigan kymmenes pelikierros. HJK lähtee otteluun valtavan suurena ennakkosuosikkina ; Helsinkiläispoppoo on materiaalissa Veikkausliigan parhaimmistoa yhdessä Turun Interin kanssa. HJK on kotonaan todella vaikea vastustaja, varsinkin kun RoPSin materiaali on yksi liigan heikoimmista.

RoPSilla on ollut pitkä matka takanaan, mutta Rovaniemeläisten onneksi helteet ovat väistyneet ja matkantekokin on toiminut varmasti huomattavasti helpommin. HJK:lle RoPS -pelin “sytyttäminen” ei varmasti loppupeleissä kuitenkaan helppoa ole. RoPS on yllättänyt tällä kaudella kaikki, omat kannattajatkin, ja on varmasti valmiina Helsingin vaikeaan vierasotteluun.

HJK on aloittanut kautensa hyvin. Yhdeksästä pelaamastaan ottelustaan HJK on voittanut seitsemän ja hävinnyt kaksi. Liigaa johtaa tällä hetkellä Turun Inter, mutta Klubi on heti pisteen päässä. Yllättäen Antti Muurisen poppoo on tehnyt “vain” kahdeksantoista osumaa. Se on
kieltämättä kohtalaisen vähäinen määrä, kun otetaan huomioon, että Inter on tehnyt kuusi kappaletta enemmän. HJK:lla on ottelun alla kokoonpano-ongelmia, sillä sivussa ovat Jari Litmanen, Teemu Pukki, sekä todennäköisesti Alex Ringkin. Jokainen näistä on todella paha
poissaolo kotijoukkueelle.

Puolestaan RoPS on ollut kauden suurin yllättäjä. Joukkue on tällä hetkellä kahdeksantena, matkaa esimerkiksi viitosena olevaan MIFK:kiin on vain muutama piste. RoPSin pelitapa on hyvin kuluttava, mutta päävalmentaja John Allen on saanut luotua todella lyhyessä ajassa selkeän pelitavan, jossa jokainen sinipaitainen tietää, mikä on joukkueessa se “oma rooli”. RoPSille Rivera-Lahtinen on se syömähammas, jota Allenin poppoo yrittää hyödyntää parhaansa mukaan. Rivera on erittäin taitava hyökkäävä keskikenttäpelaaja, kun taas JJK:sta siirtynyt Lahtinen jaksaa tehdä hyökkäyspäässä töitä, yksinkin.

HJK on ottelussa todella suuri suosikki. HJK kotonaan ei kauden aikana montaa peliä häviä. RoPSilla on alla todella pitkä matka Helsinkiin, mutta varmasti vierailijat lähtevät itseluottamus korkealla haastamaan suurinta mestarisuosikkia. HJK:lla saattaa olla pientä asenneongelmaa ottelun alussa.

Veikkaussivut | Tuomas