TPS - IFK Mariehamn 17.7

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 16/07/2011
Jaa tämä...

Siipirikkoinen IFK haastaa väsyneen Tepsin

TPS – IFK Mariehamn, Merkki X, Kerroin

Sunnuntaina Veritas Stadionilla vierailee IFK Mariehamn. Kuntopuntarin yhdeksänneksi valahtanut sarjanelonen TPS on pelannut viime aikoina suoraan sanottuna surkeasti ja viidestä viimeisimmästä Veikkausliigapelistä saldona on 3 tasapeliä ja 2 tappiota maalierolla 4-11. Saarelaisten tilastot samasta pelimäärästä näyttävät 2-2-1 maalierolla 6-5. Vierasjoukkue on siis ollut selvästi vakuuttavampi viime aikoina. MIFK on sarjataulukossa viidentenä pisteen päässä turkulaisista, joten voitolla joukkue nousisi neljän kärkeen. Saarelaiset ovat koko kauden aikana päästäneet vaivaiset 15 maalia, mikä on toiseksi vähiten liigassa.

Tepsin urakkaa ei varmastikaan helpota, että se pelasi Eurooppaliigan karsintamatsin torstaina kotikentällään häviten belgialaiselle Westerlolle 0-1. Tiiviistä pelitahdista huolimatta nälkää kotijoukkueellakin varmasti riittää, sillä viimeisin voitto on kuukauden takaa ja tappio tänään olisi jo käytännössä viimeinen naula arkkuun haaveille ensi kauden europeleistä. Paljon on myös kiinni siitä, minkä TPS laittaa etusijalle Eurooppaliigassa tappiollisen kotimatsin jälkeen. Kärkikolmikko ei yksinkertaisesti saa karata liian kauas. Ensimmäinen joukkueiden välinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi Saarella vierasjoukkue TPS:n 1-0 voittoon keskikentän moottorin Toni Kolehmaisen osumalla, joka on tänään poissa kokoonpanosta takareisivamman vuoksi.

MIFK lähtee otteluun samalla ryhmällä kuin viikko sitten kotiotteluunsa Hakaa vastaan. Ainoa poikkeus on se, että Kristian Kojola on sivussa pelikiellon takia. Sairaslista IFK:lla on edelleen pitkä; sivussa ovat Mikko ja Markus Paatelainen, Echiabhi Okodugha, Wilhelm Ingves ja Amos Ekhalie. Lisäksi de Abreu, Emet ja Kangaskolkka ovat vain yhden varoituksen päässä pelikiellosta. IFK saa vankan kannatuksen Veritas stadionilla, sillä matkaan on lähdössä bussilastillinen kannattajia ja lisäksi omin neuvoin Ahvenanmaalta odotetaan Turkuun saapuvaksi runsaasti IFK-faneja. Joukkueiden viidestä edelistä kohtaamisesta Turussa peräti 4 viidestä on päättynyt maalittomaan tasapeliin.

Kovien panosten pelissä, Tepsin eurokiireiden ja MIFKin loukkaantumishuolien takia tasapeli näyttäisi erittäin todennäköiseltä tänään ja osuu noin joka kolmas kerta.

Veikkaussivut | HIFK