J-W. Tsonga - N. Djokovic 1.7

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 01/07/2011
Jaa tämä...

Kantaako Tsongan hurmos finaaliin?

Tsonga – Djokovic, Merkki 1, Kerroin

Wimbledonin tennisturnauksen miesten välierä. Kerroinasetelmaa voi pitää ehkäpä hieman ihmeellisenä. No, serbian tähtipelaaja Novak Djokovic ei ole hävinnyt kuin yhden ottelun tällä kaudella, mutta mutta.

Vastaan asettuva ranskalainen Jo-Wilfried Tsonga on puolestaan hänkin ollut lähiaikoina ilmiliekeissä, viimeksi sen sai kokea kuusinkertainen Wimbledonin mestari Roger Federer, joka kaatui hurjan taistelun jälkeen erin 3-2. Ranskalainen oli jo erissä 0-2 tappiolla, mutta niin vain nousi suosta ottelun voittoon. Serbin kauden ainoa tappio tuli nimenomaan Roger Federerille Ranskan avointen välierässä.

Djokovic havittelee ilman muuta rankingin ykköstilaa itselleen ohi espanjalaisen Rafael Nadalin ja se vaatisi voittoa tästä ottelusta. Tsonga lukeutuu turnauksen parhaimpiin syöttäjiin ja kun peli on alkanut kulkea loukkaantumisten jälkeen, ei voi pitää yllätyksenä että mies on tekemässä tuloaan maailman eliittiin. Ruohoalusta ei kuulu Novak Djokovicin mielialustoihin, vaikkakin voittoja on tullut. Ajoittain mies on kuitenkin ollut pienoisissa vaikeuksissa, mutta todettakoot että kaavio on ollut miehelle helppo.

Tsonga viihtyy serbiä paremmin ruoholla, tästä osoituksena voitot viime aikoina mm. maailman listan ykkösestä Rafael Nadalista sekä edellä mainitusta Federeristä. Mielenkiintoinen pointti löytyy kun katsoo pelaajien historiaa keskinäisissä kohtaamisissa, Jo-Wilfried Tsonga johtaa keskinäisiä otteluja voitoin 5-2, joten mikään järisyttävä yllätys ei olisi jos Tsonga jatkanee unelmaotteita ja marssii tästä uransa ensimmäistä kertaa Wimbledonissa finaaliin.