JIPPO - FC PoPa 6.6

  • Veikkaussivujen toimitus
  • 06/06/2011
Jaa tämä...

PoPa, nyt tai ei koskaan!

JIPPO – FC PoPa, Merkki 2, Kerroin 

Miesten Ykkösen päivän ainoassa ottelussa Joensuun JIPPO saa vieraakseen Porin Pallon. JIPPO on materiaaliltaan liigan heikoimpia. Kotijoukkueen kausi on alkanut yllättävän hyvin, sillä Joensuunlaisryhmä on sarjataulukossa kymmenentenä. JIPPO on ehdottimasti yksi suurimmista putoajaehdokkaista. Kausi on alkanut siis yläkanttiin, mutta näin vahva JIPOn ei todellakaan pitäisi olla. Puolestaan Porissa tilanne ei ole helppo ; raha-ongelmia, sekä kentällä ei kulje ollenkaan. PoPa on liigassa viimeisenä nollalla pisteellä. Tilanne on todella vaikea, mutta ei missään tapauksessa mahdoton. Materiaaliltaan Porilaisryhmä on todella selkeästi JIPPO:a laadukkaampi. Nyt vain vierailijoiden olisi saatava homma toimimaan ; kuuteen peliin neljä tehtyä maalia, ja kuusitoista päästettyä ei tosin hyvää lupaile.

JIPPO on aloittanut kautensa neljällä tasapelillä, ja tappiolla. JIPO:n maaliero on vain niukasti pakkasen puolella, mutta ehdottomasti todennäköisesti tuo lukema tulee kauden jatkuttua muuttumaan reilummin miinuksen puolelle. Jarmo Korhosen valmentama Joensuulaisryhmä on pyrkinyt tekemään kentällä kaikkensa, mutta Ykkösessä se ei tule riittämään. Olisi kohtalaisen suuri ihme, jos JIPPO pystyisi sarjapaikkansa myös ensi kaudelle säilyttämään.

Puolestaan PoPan alkukaudesta ei voi sanoa mitään positiivistä, mutta vielä mitään ei olla menetetty. PoPa kuuluu materiaaliltaan liigan keskikastiin ja on ehdottomasti sen tason joukkue, että kun peli alkaa kulkemaan, niin lopulta vieraat ovat aivan eri tason sijoituksilla. Enää kärkeen ohi FC Lahden PoPa ei missään tapauksessa tule nousemaan, mutta esimerkiksi sijoituksille viiden parhaan joukossa.

PoPan pitää vain saada itseluottamus kuntoon, kuten se oli viime kaudella. Tällä hetkellä kentällä ei onnistu mikään. Itseluottamuksen nostattaminen ei todellakaan tarvitse olla suuri asia ; yksi onnistunut harhautus, yksi puolionnekas maali tai muuta vastaavaa. PoPan joukkue on niin laadukas, että kerroin kolmen luokkaa vaikuttaa olevan jo vähän liian hyvää ollaakseen totta.

Veikkaussivut | Tuomas