Kärsiikö ManU saman kohtalon kuin Barca ja Real?

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: WEB
  • 16/04/2018
Jaa tämä...

Viimeisten Englannista kantautuvien tiukkojen huhujen mukaan muutama Valioliigaseura saattaisi joutua kärsimään vastaavanlaisesta siirtokiellosta kuin La Liga jättiläiset Barcelona ja Real Madrid.

Viime viikolla uutisoitiin, että Real Madridille ja Atletico Madridille on lätkäisty kahden siirtoikkunan mittainen siirtokielto, jonka aikana seurat eivät saa hankkia uusia pelaajia riveihinsä. Siirtokielto on rangaistus siitä, että seurat ovat rekrytoineet FIFA:n kieltojen vastaisesti liian nuoria pelaajia riveihinsä. Aiemmin vastaavasta rangaistuksesta joutui kärsimään FC Barcelona.

Real Madridin johtoportaaseen kuuluvan Jose Angel Sanchezin Espanjan yleisradiolle viime viikolla antamien lausuntojen mukaan sama kohtalo voi olla edessä myös muutamalla Valioliigaseuralla. Sanchez kommentoi asiaa The Daily Telegraphin siteeraamana seuraavanlaisesti: Minulla on hyvä suhde brittiseuroihin, ja tiedän että monia seuroja kohtaan on aloitettu tutkinta samoista sääntörikkomuksista mistä meidät tuomittiin. FIFA:n resurssit ovat kuitenkin rajalliset, ja he eivät tehdä kaikkea samanaikaisesti. Maailman laajuinen tutkin vie aikaa, mutta minulla on tunne, että näitä tapauksia nousemaan esille todella monta muutaman seuraavan vuoden kuluessa.

Asiaa rationaalisesti ajatellen Sanchezin lausunnot tuskin tulevat yllätyksenä kenellekään. FIFA ja UEFA ovat varmasti tienneet jo hyvän aikaa, että sääntörikkomuksia tapahtuu varmasti myös muissakin kansallisissa sarjoissa kuin Espanjan La Ligassa. Erityisesti Englannin siirtomarkkinoilla kuitenkin liikkuu niin suuret rahat, että ne vaikuttavat FIFA:nki kassavirtaan, ja tästä syystä asian kanssa on varmasti haluttu jarrutella. Nähtäväksi jää mikä seuroista tuomitaan siirtokieltoon ensimmäiseksi. Suurempia ehdokkaita lienevät Manchester United, Chelsea, ja Manchester City.

 Lue myös:

VIDEO: Australian avoimet käyntiin – turnausta varjostaa ottelumanipulointiskandaali

BONUS 100€ ja 70€ ilmaisvetoina
Avaa pelitili nyt!
Pelaa