Lähde: Ville Leino siirtymässä suomalaisvalmennukseen KHL:ään!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 25/04/2018
Jaa tämä...

Jääkiekkoilija Ville Leinoa viedään kovaa vauhtia KHL-kaukaloissa suomalaisvalmennukseen.

MTV kertoo verkkosivuillaan, että kokenut hyökkääjä Ville Leino on erittäin lähellä siirtymistä KHL-joukkue Dinamo Riikaan. Leinon ja Dinamo Riikan neuvottelut ovat loppusuoralla.

Mikäli Leino siirtyy Dinamo Riikaan, valmennuksen osalta hän siirtyy tuttuun paikkaan. Seuran päävalmentajana toimii Kari Heikkilä.

Viime kaudella Leino pelasi KHL-kaukaloissa yhteensä 28 ottelua. Hän edusti päättyneellä kaudella Zagrebia ja teki pelaamissaan kamppailuissa 15 tehopistettä. Taitava hyökkääjä ehti pelaamaan myös Sveitsin liigan Klotenissa. Sveitsissä Leino pelasi kuitenkin vain neljä ottelua kunnes loukkasi taklaustilanteessa laitaa päin kaatuessaan olkapään.

Leinon olkapäähän tehtiin ikävän loukkaantumien takia operaatio, ja hyökkääjä kuntoutti vammaa koko kevään. Viime viikot Savonlinnan kasvatti on pystynyt lähes täysitehoiseen harjoitteluun. Leino onkin nähty esimerkiksi kesäviikkojen aikana Helsingin Salmisaaressa.

Leino tuttu pelaaja niin NHL:stä kuin SM-liigastakin

Leino on tuttu pelaaja myös NHL-kaukaloista. Suomalainen on pelannut maailman kovimmassa kiekkoliigassa 286 ottelua. Hänen seurat olivat Detroit Red Wings, Philadelphia Flyers ja Buffalo Sabres.

SM-liigapelejä Leinolla on puolestaan kasassa 294. Suomen korkeimmalla sarjatasolla hän edusti Ilvestä, Jokereita ja HPK:ta. Viimeiseksi mainitun joukkueen kanssa Leino saavuttikin Suomen mestaruuden vuonna 2006. Heti seuraavana vuonna hän nappasi myös SM-pronssia. Lisäksi Savonlinnan kasvatti on valittu muun muuassa SM-liigan tähdistökentälliseen.

Leino, joka viihtyy laitahyökkääjänä, on pelannut urallaan myös keskushyökkääjänä.

Näyttää vahvasti siltä, että 31-vuotiaan Leinon ura jatkuu KHL-ympyröissä ja nimenomaan Latviassa. Mikäli suomalaisen siirto varmistuu, kyseessä olisi toinen suomalaishankinta lyhyen ajan sisään. Heikkilähän saapui seuran päävalmentajaksi juuri heinäkuussa.

Leinon mahdollisen siirron lisäksi Veikkaussivut uutisoi aikaisemmin lauantaina, että Jokereiden superlupaus on matkalla Kanadaan. Lue uutinen kokonaisuudessaan tästä.

Mikäli sinulla on jo vahva suosikki seuraavan KHL-kauden mestarin suhteen, käy lyömässä vetosi Unibetillä. Tälläkin hetkellä suurimpina mestarisuosikkeina jatkavat SKA Pietari ja TsSKA Moskova.

Lähde: MTV

Lue myös:
Jääkiekon MM-kisoissa taottiin huikea taloudellinen tulos!
Olli Määttä haluaa unohtaa vastoinkäymiset – ”Keskityn tulevaisuuteen”

betway