Vilpas - Pyrintö 19.12.2013 | Korisliiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Saako Vilpas kotonaan revanssin tamperelaisseurasta?

Vilpas (+9,5 pistettä) – Pyrintö, merkki 2, kerroin 1,88 PAF

PAFin kertoimet otteluun 4,70 | 1,16 PELAA TÄSTÄ

 

 

Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tampereen Pyrintö matkustaa Saloon Vilppaan vieraaksi. Joukkueet kohtaavat toisen kerran kahden päivän sisään, sillä eilen Pyrintö voitti Vilppaan Tampereella jatkojen päätteksi 90-84 numeroin. Vilpas pelasi eilen Tampereella erinomaisen ottelun, mutta Pyrintö vei lopulta voiton paremman materiaalinsa turvin. Damon Williams heitti eilen vaatimattomasti yli kolmekymmentä pistettä. Myös kolmetoista levypalloa Damon Williamsista saalisti tamperelaisten eduksi. Pyrintö teki eilen puoliajalla muutaman taktisen muutoksen ja sitä kautta tamperelaiset pääsivät peliin takaisin kiinni. Vilppaalta ei oteta missään tapauksessa mitään pois, mutta tiukoissa paikoissa salolaiset sulivat täysin. Ensimmäisellä puoliajalla Vilpas teki kovalla prosentilla koreja, mutta tiukoissa paikoissa salolaiset tosissaan eivät saaneet mitään aikaan.

Henkisesti eilinen tappio on varmasti ollut ja on edelleen Vilppaalla erittäin kova paikka, mutta tänään salolaisten olisi jälleen oltava parhaassa mahdollisessa pelivireessä. Yksinkertaisesti Vilppaan materiaalista ei löydy sellaisia pelaajia kuin Pyrinnöltä – kyllähän se jokaiselle tulee myös selväksi Pyrinnön mielettömästä pelivireestä. Kymmenen edellistä ottelua ovat Pyrinnölle tuottaneet kahdeksan voittoa. Pyrintö on ollut viime aikoina otteluruuhkassa, sillä tamperelaiset ovat pelanneet Baltian liigan otteluita. Toisaalta edellisessä Baltian liigan ottelussaan Pyrintö voitti Tyco Raplan 112-59 numeroin. Tuon ottelun Pyrintö ratkaisi ensimmäisen viidentoista minuutin aikana, joten siinä mielessä vierasjoukkueen materiaali ei varmastikaan ole joutunut liian kovalle rasitukselle.

Vilpas tunnetaan normaalisti erittäin hyvänä kotijoukkueena, mutta tällä kerralla Pyrintö nostetaan täysin ansaitusti suureksi ennakkosuosikiksi. Viisi edellistä kotiottelua ovat Vilppaalle tuottaneet hienosti neljä voittoa, mutta Pyrintö on vastustajana pahinta mahdollista luokkaa. Pyrintö sai salolaisista eilisen jälkeen varmasti henkisesti suuren yliotteen, joten siinä mielessä se vain nostaa tamperelaisten voiton todennäköisyyttä. Vilpas viimeisteli edellisessä kotiottelussa lähes sata pistettä Espoon Honkaa vastaan, mutta tällä kerralla tasoituksellakin lähdetään Pyrinnön matkaan. Pyrintö on ollut suhteellisen vaikea vastustaja Vilppaalle, sillä joukkueiden kahdeksan edellistä kohtaamista ovat menneet tamperelaisten nimiin.

Veikkaussivut | Tuomas