Vimpeli juhlii pesäpallon Suomen mestaruutta

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • 26/04/2018
Jaa tämä...

Sotkamon mestaruusputki tuli päätökseen.

Pesäpallokausi saatiin päätökseen lauantaina iltapäivällä, kun Vimpelin Veto voitti kotikentällään Suomen mestaruuden suoraan kahden jakson päätteeksi kestäen valtavat paineet ja odotukset. Samalla katkesi Sotkamon Jymyn viiden mestaruuden putki. Saarikentästä huolimatta Sotkamo lähti viimeiseen finaaliotteluun vedonlyöntiyhtiöiden kerroinasettelussa lievänä ennakkosuosikkina.

Vimpeli vei Saarikentällä viidennen ja ratkaisevan finaalin nimiinsä 2–0 (5–3, 1–0). Viimeisessä vuoroparissa Sotkamon olisi pitänyt tehdä vähintään kaksi juoksua, jotta he olisivat voittaneet jakson, sillä tasapeli toiselta jaksolta ei olisi riittänyt. Viimeisen vuoroparin alkaessa Vimpelin lukkarin Janne Heimosen pää oli kylmä ja mies taiteili kärpäsen heti Sotkamon sisävuoron alkuvaiheessa. Vierasjoukkue ei saanut viimeisessä vuoroparissa tilannetta kunnolla rakennettua, ja sen jälkeen mestaruusjuhlat olivat valmiita alkamaan.

Viitenä edellisenä kautena SM-finaaleissa karvaasti pettynyt Vimpeli onnistui siis pitkän tauon jälkeen nappaamaan Suomen ykkössijan pesäpallokenttiä hallinneelta vastustajaltaan, ja erityisen maistuvan siitä teki voitto täyden Saarikentän edessä.

– Viisi vuotta siinä meni. Viime vuonna oltiin lähellä, mutta nyt se tuli. Itsellä oli sellaista vuoristorataa, ikinä en ole jännittänyt niin paljon, Vimpelin Henri Puputti sanoi Nelonen Prolle.

Ensimmäisen jakson dramaattisin tilanne nähtiin toisen vuoron tasoittavalla, kun Jere Saukko löi ensin kolmospuolelta jokeen ja pääsi suoraan kakkospesälle. Saukon jälkeen lyömään tullut Mikko Kanala löi takaa läpi, mutta pallo pysähtyi mainosaitaan. Pallo vieri katsomoon kotipesän taakse, eikä Toni Kohonen saanut Sotkamon lukkarina palloa kiinni. Saukon lisäksi Kanala yritti kotiin, mutta tilanne tuomittiin paloksi. Keskustelua käytiin siitä, pysäyttikö joku pallon kotipesän takana olevalla sisäänkäynnillä. Ilmeisesti pallo pysähtyi tahattomasti järjestyksenvalvojaan, ja tilanne säilyi samoissa lukemissa missä oltiin ennen tapahtunutta.

Toisen jakson toisen vuoroparin jälkeen koettiin taas draamaa, kun tuomaristo joutui tarkastamaan juoksutilanteen videolta. Roope Korhonen yritti kotiutusta ja Severi Lassila Vimpelin ulkokentällä räpelöi pallon kanssa. Lassila oli kuitenkin kartalla ja poltti Korhosen ykköspesälle ennen kuin Sotkamon etenijä Immo Rautiainen ehti kotipesään. Aluksi Sotkamolle kirjattiin juoksu, mutta videotarkistuksen jälkeen päätuomari muutti tilanteen Vimpelin eduksi. Tilanne aiheutti luonnollisesti suurta keskustelua molemmissa joukkueissa.

Vimpelin Suomen mestaruuden lisäksi finaalisarja sisälsi yhden mahtavan pelaajatarinan, kun kotijoukkueen vasta 15-vuotias Perttu Ruuska nousi suureen rooliin sinivalkoisten voittojuhlissa. Veljeään tuuraamaan tullut veli urakoi peruskoulun yhdeksännen luokan kouluviikon jälkeen, ja hänestä on kasvamassa Vimpelin paidassa näin nuoreksi täysin poikkeuksellinen pelaaja.

Lue myös:
VIDEO: Hans Backe kumoaa eroamispuheet – “Täysin järjetöntä”
VIDEO: FC Jazz suurissa ongelmissa – taustayhtiö menossa konkurssiin?

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa