Viuhkolan tarjoilut olivat liikaa JYPille! | Liiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 20/04/2018
Jaa tämä...

Liiga palasi joulutauolta täyden kiekkokierroksen saattelemana. Kärpät onnistui kellistämään kotonaan tuoreet ET-mestarit. Porissa ja Kuopiossa taas nähtiin todellista maalien ilotulitusta.

Perjantaisen liigakierroksen ehdoton kärkikamppailu väännettiin Oulussa, kun Kärpät sai vieraakseen joulun alla European Trophy –mestaruuden kairanneen JYPin. Kärpät palasi joululomalta tositoimiin tuttuun tapaan sarjan kärkipaikalta kun taas JYP majaili otteluun lähdettäessä sarjataulukossa neljännellä sijalla.

Ottelun avauserä sujui läpi maalittomana, vaikka molemmat osapuolet pääsivätkin virittelemään ylivoimapeliään tulille. Maaliverkot pöllysivät lopulta ensimmäistä kertaa vasta ajassa 25:08, kun Toni Kähkönen pääsi lataamaan ylivoimalla limpun uuniin Jari Viuhkolan tarjoilusta.

Kärpät saikin maalistaan aikamoisen energialatauksen, sillä seuraavaa osumaa saatiin odotella vain alle puolitoista minuuttia. Viuhkola hoiti jälleen tarjoilupuolen ja maalinteosta vastasi tällä kertaa puolustaja Atte Ohtamaa.

JYP pääsi kolmannen erän alkajaisiksi vihdoin tulostaululle, kun joukkueen tuorein hankinta Jussi Halme ohitti Kärppä-vahti Jussi Rynnäksen kaukolaukauksellaan. Hurrikaanin loppukiri jäi kuitenkin vajaaksi ja lopulta Mika Pyörälä viimeisteli ottelun loppulukemiksi 3-1 tyhjään JYP-rysään.

Ohtamaa (1+1) ja Viuhkola (0+2) viettivät oululaisjoukkueesta kahden tehopisteen iltaa. Rynnäs torjui Kärppä-maalilla yhteensä 22 kertaa.

Häntäpään ryminää

Ottelupareissa KalPa-Ilves ja Ässät-TPS sulateltiin kinkut aikamoisella ryminällä, sillä näiden otteluiden avauserissä ladottiin yhteensä yhdeksän täysosumaa.

KalPa aloitti kamppailun huimasti, sillä ajassa 2:10 tulostaululla komeili jo isäntien 2-0-johtolukemat. Avausmaalin iski Jukka Voutilainen vain 13 sekunnin pelin jälkeen ja toisen osuman viimeisteli Kalle Kerman.

Ilves nousi kuitenkin ahdingosta nopeasti tälläten kaksi seuraavaa kihausta erittäin nopealla aikataululla. Ensin Ilves-pakki Simon Gysbers kavensi ottelun ylivoimalla ajassa 3:26 ja reilu minuutti myöhemmin peli oli jo tasalukemissa Michael Keräsen alivoimaosuman myötä.

Salama-alun jälkeen peli rauhoittui ja seuraavaa maalia saatiinkin odotella aina kolmanteen erään saakka – ja verkko heilui jälleen ihan kaksin kappalein. Kai Kantola nosti tupsukorvat johtoon ajassa 47:22 ja vain reilu minuutti myöhemmin Ville Korhonen nosti Ilveksen etumatkan jo kahden maalin mittaiseksi.

KalPa ei pystynyt enää vastaamaan, ja kun lisämaaleja ei enää nähty, vei Ilves pisteet mukanaan maalein 2-4. Keränen ja Gysbers merkkauttivat molemmat tehot 1+1. Ville Kolppanen torjui Ilves-maalilla peräti 34 kertaa.

Ässät-TPS ottelun ensimmäinen erä sujui vieläkin reippaammissa merkeissä, sillä maalitorvi lauloi avauskolmannekselle peräti viiteen kertaan. Maaleista kolme merkattiin isännille, kun Kamil Kreps onnistui kertaalleen, ja Severi Sillanpää onnistui kahdesti ohittamaan TPS-vahti Fredrik Norrenan. Vierasjoukkue vastasi rynnistykseen Brian Willsien ja Mikko Rantasen osumilla.

3-2-tilanteesta käynnistynyt toinen erä ei jatkunut samanlaisena maali-iloitteluna. Molemmat joukkueet pääsivät erän alussa kertaalleen ylivoimalle, mutta tulosta ei syntynyt. Erän lopulla TPS:n ylivoima osui kuitenkin osoitteeseensa, kun Niclas Lucenius tasoitti ottelun 3-3:een.

Päätöserän aluksi Ässät-tähti Niklas Hagman nosti joukkonsa jälleen johtoon, mutta TPS:n karpaasihyökkääjä Willsie tasoitti puntit aivan erän lopulla vierasjoukkueen hakiessa tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla.

Lopulta peli ratkesi vasta voittomaalikilpailussa, jossa TPS:n Tadas Kumeliauskas hoiti homman turkulaisjoukkueelle.

TPS:n suurin tähti oli tasoitusmaalin iskenyt Willsie (2+1). Myös Dan Sexton oli vahvasti esillä kolmen syöttöpisteensä myötä.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut