VPS:n konkarimaalivahti lopettaa pelaajauransa tähän kauteen!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 09/09/2015
Jaa tämä...

VPS:n kokenut maalivahti lopettaa pelaajauransa tähän kauteen.

Jalkapallomaalivahti Henri Sillanpää lopettaa komean pelaajauransa tämän kauden päätteeksi. Sillanpää kertoi päätöksestään alkuviikosta VPS:n verkkosivuilla.

– Asiaa on pohdittu kauan ja sitä on tullut pyöriteltyä pidemmän aikaa molempiin suuntiin. Tämä on viimeinen kauteni pelaajana.

– Päätös ei ollut helppo, sillä olen edelleen kovassa kunnossa ja motivaatio on korkealla. Päätökseen ei ole tiettyä syytä, se on monien juttujen summa, Sillanpää jatkoi.

Sillanpää debytoi Veikkausliigassa jo keväällä 1998. Hän on pelannut urallaan yhteensä lähes 300 ottelua Suomen korkeimmalla sarjatasolla. Tällä kaudella mies on nähty tolppien välissä 24 kamppailussa. Hän on VPS:n historian eniten liigaotteluita pelannut mies.

Sillanpää on edustanut vaasalaisseuran lisäksi kotimaassa TP-47:ää ja Allianssia. Ulkomailla hän pelasi ruotsalaisessa GAISissa ja norjalaisessa Tromsössä. Hän on pelannut lisäksi kuusi A-maaottelua. Hänellä on maaottelukokemusta myös nuorten ja poikien maajoukkueista.

Sillanpää on voittanut VPS:n kanssa SM-hopeaa ja -pronssia, jonka lisäksi hän on juhlinut Liigacup-kultaa ja hopeaa.

– Paljon olen saanut kokea sekä hyviä että huonoja asioita. Muistan varmaan jokaisen ottelun Vepsun paidasta.

Loppukaudelle selkeä tavoite

Vaikka Sillanpään pelaajaura lähestyy loppuaan, viimeinen kausi ei mene vain pelailujen merkeissä. Miehellä onkin selkeä tavoite loppukauden suhteen.

– Toivon täydestä sydämestä, että klaaraisimme itsemme vielä kuiville. Tämän päätöksen jälkeen olen entistä motivoituneempi auttamaan joukkuetta, Sillanpää kertoi loppukauden tavoitteestaan.

VPS Junioreidenkin valmentajana toimivan Sillanpään veri vetää jatkossa vahvasti kentän laidalle, joten mies tulee varmasti toimimaan jatkossakin rakastamansa lajin parissa.

– Katsotaan myöhemmin, mitä kaikkea tässä tulee eteen. VPS:aa minusta tuskin saa irti millään, hän naurahti.

VPS on tällä hetkellä Veikkausliigassa viimeisenä, eli suoran putoajan paikalla. Eroa toiseksi viimeisenä keikkuvaan Jaroon on viisi pistettä. Sekä VPS:lla ja Jarolla on jäljellä yhdeksän ottelua.

Veikkausliiga jatkuu torstaina kymmenes päivä kuluvaa kuuta. FC Lahti kohtaa KTP:n, HJK kohtaa kierroksen huippuottelussa FC Interin ja IFK Mariehamn kohtaa mielenkiintoisessa kamppailussa HIFK:n. Lisäksi SJK matkustaa KuPSin vieraaksi ja RoPS isännöi FF Jaroa.

Suurimpien jalkapallosarjojen osalta EM-karsinnat alkavat olla tältä erää takana ja viikonloppuna palataankin takaisin muun muuassa Englannin Valioliigan, Saksan Bundesliigan ja Espanjan La Ligan ottelutarjonnan pariin. Lauantaina tarjoillaan esimerkiksi Manchester Unitedin ja Liverpoolin välinen huippuottelu.

Peliyhtiö Unibet on vahvasti mukana eri jalkapalloliigojen tapahtumissa. Sivusto tarjoaa kattavasti kertoimia myös livevedon puolella.

Lähde: VPS tiedote

Lue myös:
Valioliigaseura lähettänyt peräti 33 pelaajaa lainalle!
Tuore AC Milan-tähti ajoi heti korttinsa hyllylle!