Wales - Bosnia 10.10.2014 | Wales on pahemmin rampa kuin Bosnia

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 10/10/2014
Jaa tämä...

Avausottelussa Kypros yllätti Bosnian ja Wales oli pulassa Andorrassa

Vihje lyhyesti

– Wales voitti ensimmäisessä karsintaottelussa Andorran vasta aivan ottelun lopussa tehdyllä 2-1 -maalilla. Joukkueen pelastaja oli Gareth Bale, joka ensin nosti walesilaiset tasoihin ja lopulta voittoon. Bosnia yllättäen hävisi omassa avauksessaan Kyprokselle kotikentällään. Se kuitenkin hallitsi ottelua selvästi. 27 laukauksesta vain yksi meni maaliin, rankkarinkin Pjanic tuhri ottelun lopussa.

– Bosnialta odotettiin paljon viime kesän MM-kisoissa, sille povattiin yllätysmenestystä. Avausottelussan Argentiinaa vastaan se pelasi lupaavasti vaikka hävisikin maalilla. Toisen kamppailun Bosnia kuitenkin hävisi Nigerialle eikä Iran-voitto enää riittänyt jatkopaikkaan. Joukkue on kovatasoinen, Kypros-ottelu oli jonkinpainen MM-krapulan aiheuttama työtapaturma.

– Kummallakin joukkueella on loukkaantumishuolia, mutta ne koskettavat enemmän Walesia. Joukkueen avainpelaajista Aaron Ramsey ja Joe Allen ovat sivussa, näin Gareth Balelle jää aivan liikaa kannettavaksi. Yksi mies ei peliä voita. Bosnian ongelmat ovat puolustuspäässä, mutta ne eivät ole mitenkään ratkaisevia. Dzeko, Ibisevic ja kumppanit ovat hyvässä pelikunnossa.

[ Bosnian suora voitto Unibetilla 2.17. Unibetille 100 € bonus tästä ]

– Bosnia on oikeutetusti ottelun suosikki, ja kyllä vedotkin voi laittaa sen kautta. Vieraspeliin voi hakea +0-tasoitusta, joka jättää takaportin tasapelille auki. Tasurilla panokset palautetaan.

Vihje: Bosnia +0, kerroin 1,525 Bet365

 

 

Lähtökohdat otteluun

Wales oli karsintojen ensimmäisellä kierroksella pulassa pikkuisen Andorran kanssa. Andorra meni kotikentällään ottelun alussa 1-0 johtoon rangaistuspotkusta, tarvittiin Real Madridin Gareth Balen panosta, että Wales lopulta selvisi ottelusta voittajana. Bale tasoitti ottelun ensimmäisellä jaksolla ja teki voittomaalin, kun peliä oli jäljellä enää kymmenisen minuuttia. Tasapeli tai tappio Andorrasta olisi kyllä merkinnyt Walesin karsintojen päättymistä jo alkuunsa.

Wales on ongelmissa joukkueensa kanssa. Peräti kymmenen pelaajaa on sivussa normaalista miehistöstä, mukaan lukien Balen jälkeen joukkueen tärkeimmät pelaajat Arsenalin Aaron Ramsey sekä Liverpoolin Joe Allen. Balen harteilla on aivan liikaa, hän tuntuu olevan suurempi hahmo joukkueelleen kuin Jari Litmanen Suomen maajoukkueelle joskus parikymmentä vuotta sitten.

[ Yli 2,5 maalia on Unibetilla 2,05. Unibetille 100 € bonus tästä ]

Bosnia hävisi ensimmäisellä karsintakierroksella yllättäen kotikentällään Kyprokselle 1-2. Bosnian Pjanic missasi rangaistuspotkun aivan ottelun viime minuuteilla. Ehkä pelissä bosnialaisilla oli MM-kisakrapulaa, se piti palloa 65 prosenttia peliajasta ja laukoi 27 kertaa.

Bosnian valmentajalla Safet Susicilla on myös loukkaantumisongelmia joukkueen kanssa, joukkueen puolustus on hieman vajaamiehistöinen. Bosnian hyökkäyksen tärkeät miehet Manchester Cityn Edin Dzeko, Stuttgartin Vedad Ibisevic sekä keskikentän Lazion Senad Lulic ja Roman Miralem Pjanic ovat kuitenkin hyvässä kunnossa. Edellisen kerran Wales ja Bosnia ovat kohdanneet kaksi vuotta sitten ystävyysottelussa. Tuolloin Bosnia voitti Walesissa 2-0 ja ensimmäisen maalin teki Ibisevic. Allen, Bale ja Ramsey kaikki olivat Walesin aloituksessa.

Bosnian piti olla Brasilian MM-kisoissa musta hevonen, joka yllättäisi kaikki. Siihen joukkue ei kuitenkaan pystynyt, vaikka ensimmäinen ottelu Argentiinaa vastaan oli lupaava. Bosnia hävisi tulevalle finalistille 1-2 ja onnistui pitämään argentiinalaisia tiukoilla ottelun lopussa. Bosnia hävisi Nigerialle niukasti 0-1 ja voitti viimeisessä lohko-ottelussa Iranin 3-1.

 

Perustelut vihjeelle

Bosnia on joukkueista selvästi parempi. Sillä on laajempi materiaali, varsinkin nykyisessä loukkaantumistilanteessa. Bale on ilman Allenia ja Ramseytä aivan liian yksinäinen. Kypros-ottelu on Bosnian oikeastaan ainoa kunnon lipsahdus viime aikoina. Bosnian puolesta voi lyödä vetoa vaikka +0-tasoituksella. Sille Bet365 antaa kertoimen 1.525.

Vihje: Bosnia +0, kerroin 1,525 Bet365

Veikkaussivut | Anssi