Wales - Suomi 16.11.2013 | Kansainväliset ystävyysottelut

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Nappaako Suomi komean voiton Walesista?

Wales – Suomi, merkki X, kerroin
Wales – Suomi, merkki alle 2,5 maalia, kerroin

Sportingbetin kertoimet otteluun 2,25 | 3,30 | 3,00

 

 

Jalkapallon kansainvälisessä ystävyysottelussa yhteen iskevät Wales sekä vieraaksi saapuva Suomi. Ottelu tullaan pelaamaan Cardiffissa. Tiedossa on lähtökohtaisesti hyvin tasainen kohtaaminen. Tämä ottelu on lähtökohtaisesti hyvä mittari niin Walesille kuin myös Suomelle siitä, että missä joukkueet menevät tällä hetkellä. Walesin viimeinen karsintaottelu päättyneissä karsinnoissa päättyi Belgiaa vastaan 1-1 maalein tasapeliin, kun taas puolestaan Suomi hävisi Ranskalle tylysti 3-0 numeroin. Suomen tilanne on näin heti alkuun todettuna melko mielenkiintoinen. Muutama vuosi sittenhän Suomi voitti MM-karsinnoissa vieraissakin Walesin ja Suomi oli tavallaan jossain määrin jopa pettynyt, kun voittoa ei vieraissa tullut myös Belgiasta. Missä esimerkiksi Belgia on tällä hetkellä? Selkeästi Suomea edellä. Suomelle tämä ottelu on siinä mielessä juuri erittäin hyvä mittari, sillä tässä nähdään Suomen taso.

Mixu Paatelaisen aikakausi Suomen päävalmentajana on ollut hyvä ja itseasiassa monet ovat jopa yllättyneet siitä, että kuinka hyviä tuloksia Suomi onkaan saanut aikaan. Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että Suomen on kehityttävä entisestään lisää ja lisää. Esimerkiksi voidaan ottaa vertailuun ylempänä mainittu Belgia, sillä kyseisessä maassa jalkapallo on noussut muutamassa vuodessa hurjasti. Valitettava tosiasia on se, että Suomen maajoukkue ei tuota tällä hetkellä sellaisia pelaajia, jotka voisivat tai edes pystyisivät pelaamaan huippujoukkueissa ympäri Eurooppaa. Ja tässä kohdassa huippujoukkueilla tarkoitetaan esimerkiksi Manchester Unitedia, Manchester Cityä ja niin edelleen.

Wales on nousemassa realistisesti varteenotettavaksi joukkueeksi kiusaamaan ensi karsinnoissa jopa isompiaan Gareth Balen sekä Aaron Ramsayn johdolla, mutta kuitenkaan perustasossa muuten joukkueiden välillä ei ole selkeää eroa. Walesilla on muutama supertähti eikä Suomella sellaisia tietenkään ole, mutta toisaalta kansainvälisillä kentillä Wales ei voi nojautua vain yhteen tai kahteen pelaajaan. Lähtökohtaisesti Wales on kotonaan ottelun suosikki, mutta on todennäköistä, että maalit jäävät tänään vähiin. Esimerkiksi jopa maaliton tasapeli voisi olla harkinnassa oleva kohde, sillä esimerkiksi Wales on edelliseen viiteen otteluun tehnyt vain kolme maalia.

Veikkaussivut | Tuomas