Washington Capitals tähden pelipaidalla on arvoa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: AFP
  • 18/03/2018
Jaa tämä...

NHL-seura Washington Capitalsin venäläisellä kiekkotähdellä Aleksander Ovechkinilla on urallaan edessä vielä monta sataa jääkiekko-ottelua NHL:ssä ja maajoukkueessa. Silti Ovien NHL-debyytissä käyttämän pelipaidan arvo on jo noussut tuhansiin euroihin, ja tulevaisuudessa hinta tulee varmasti kipuamaan vielä ylemmäksi.

AO8 pelasi uransa ensimmäisen NHL-ottelun 5. päivä lokakuuta vuonna 2005. Ottelussa kohtasivat tietenkin miehen vuonna 2004 ykköskierroksen ensimmäisenä varauksena varannut Washington Capitals ja Columbus Blue Jackets. Mies maalasi kahdesti heti debyyttiottelussaan, mutta ei huutokaupassa myyty paita yllään. Huudettu kohde oli nimittäin Ovechkinin yllä vain ottelua edeltäneessä alkulämmittelyssä, ei itse ottelussa. Tästäkin huolimatta joku ilmeisen kova Ovie-fani huusi paidasta 14 340 dollaria. Eikä tämä ollut ensimmäinen kerta, kun sama paita oli kaupan. Kyseinen tuota myytiin ensimmäisen kerran huutokaupassa jo vuonna 2005 jolloin siitä pulitettiin hieman vajaa 8 000 dollaria. Voidaan siis hyvin olettaa summan kipuavan venäläistähden uran päättymisen jälkeen aivan uudelle kymmenluvulle.

Vaikka 14 340 dollaria tuntuu äkkiseltään suurelta summalta pelipaidasta jota ei ole käytetty edes peliajalla päällään niin se ei ole mitään maailmanennätyksen rinnalla. Kanadalaisen Paul Hendersonin vuoden 1972 Summit Seriesissä käyttämä Team Canadan paita vaihtoi vuonna 2012 omistajaa vaatimattomalla 1,2 miljoonalla dollarilla.

Lue myös:

NÄMÄ MAALIVAHTITANDEMIT LOISTAVAT ENSI KAUDELLA | NHL

VIDEO: ST. LOUIS BLUESIN VENÄLÄISTÄHTI TAITEILI NÄYTTÄVÄN RANKKARIN

comeon mainos
Hyödynnä Comeon! määräaikainen tarjous:
comeon
Talleta 10€ ja saat 50€ !
Pelaa