Valioliiga: Watford - Liverpool 12.8.2017 klo 14.30

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • Kuva: AFP
  • 08/11/2017
Jaa tämä...

Lauantain Valioliiga-kierroksen ensimmäinen ottelu on Watford vastaan Liverpool. Viime kaudella tämä sama ottelu päättyi toukokuun alussa 1-0 Liverpoolin Emre Canin komealla volley-maalilla. Kotipelissään Pool oli marraskuussa piessyt Watfordin 6-1.

Viime kaudella Liverpool pelasi itsensä sarjassa neljänneksi, ja sai paikan Mestareiden liigasta. Watfordin kausi meni pahasti alamaissa, se jäi lopulta sarjassa neljänneksi viimeiseksi. Kuusi pistettä erotti Watfordin putoamisrajan alle jäänestä Hullista.

Watfordin kausi oli sen verran kehno, että joukkueen nykyinen omistaja Gino Pozzo antoi italialaiselle managerille Walter Mazzarrille potkut ja palkkasi Hullia hyvin loppukauden manageroineen portugalilaisen Marco Silvan hommiin. Silva oli ilmeisen hyvä Hullissa, mutta pienoinen epäilys hänen kohdallaan nousee siitä, että Silvan kanssa Hull ei onnistunut voittamaan ensimmäistäkään vierasottelua.

Silvan tulo Watfordin Vicaage Roadille sai seuran ympärillä aikaan jonkinlaista optimismia, mutta arki on kyllä jo tullut Watfordiin. Uutisten mukaan Silva olisi jo saanut aikaan pienen riidan Watfordin avainpelaaja Etienne Capouen kanssa. Vaikka Silva olikin lupaava Hullin managerina, niin kyllä hän on vielä suusi kysymysmerkki Valioliigassa. Loppujen lopuksi Hull kuitenkin putosi sarjasta, eikä Silvalla ole muuta meriittiä. Nyt Watfordin kunnianhimoinen omistaja Pozzo on asettanut seuran tavoitteeksi olla sarjassa puolivälin paremmalla puolella.

Kaksi uutta kärkimiestä

Watford on vahvistanut joukkuetta tällä viikolla aivan liiga-avauksen alla. Se laittoi lähes 30 miljoonaa puntaa menemään hankkimalla kaksi kärkimiestä, Burnleystä Andre Grayn ja brasilialaisesta Fluminensestä Richarlisonin. Kyllä Watfordilla alkaa olla palasia menestyskauteen.

Liverpoolin suuri kysymys ennen kauden alkua, ja vielä elokuun loppuunkin on se, että onnistuuko se pitämään Philippe Coutinhon joukkueessa vai viekö Barcelona brassin. Poolin täytyy olla jossain määrin sekaisin tällä hetkellä, kun epätietoisuus joukkueen hyökkäyksen ykkösmiehen tilanteesta ei helpota. Jos Liverpool menettää Coutinhon, niin sen olisi kyllä sitten syytä käyttää miljooniaan joukkueen vahvistamiseksi.

Valioliigan ensimmäiset kierrokset ovat aina olleet hankalia joukkueille, joilla on mestaruushaaveita. Liverpoolin vierailu Watfordin kentällä kyllä hieman uumoilee mahdollista epäonnistumista Jurgen Kloppin miehille. Viime kaudella Liverpool hävisi kauden toisen ottelun heikon Burnleyn kentällä 0-2.

Mainiot Mane ja Salah

Liverpoolin harjoitusottelut ovat menneet kesällä mukavasti, nurin ovat menneet niin Bayern Munchen kuin vaikka Athletic Bilbaokin. Otteluraportit ovat kertoneet, että Poolin kärkipäässä viime kaudelle ennen loukkaantumista loistanut Sadio Mane ja uusi mies Mohamed Salah ovat olleet erinomaisia. Vaikka Coutinho olisikin sivussa, niin kyllä Liverpoolilla on taitavia ja nopeita kärkipelaajia.

Vetomarkkina ei juurikaan anna mahdollisuuksia kotijoukkue Watfordille. Bet365:llä ottelun kertoimet ovat 6.50 – 4.33 – 1.57. Lukemat ovat varmasti liikaa Liverpoolille kallellaan, ei se tätä ottelua voita 64 kertaa sadasta. Hyvä veto otteluun on Watford +1 Bet365:n kertoimella 1.87. Jos Pool voittaa maalilla, niin panos palautuu.

Watfordin ennakoitu avauskokoonpano:

Gomes, Janmaat, Prodl, Kaboul, Holebas, Chalobah, Hughes, Amrabat, Cleverley, Richarlison, Okaka

Liverpoolin ennakoituavauskokoonpano:

Mignolet, Alexander-Arnold, Lovren, Matip, Morena, Can, Milner, Grujic, Salah, Firmino, Origi, Mane