West Bromwich - Everton 20.1.2014 | Valioliiga

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/04/2018
Jaa tämä...

Hurjavireinen Everton matkustaa West Bromwichin vieraaksi.

West Bromwich – Everton, merkki 2, kerroin 2,21 ComeOn

ComeOnin kertoimet otteluun 3,25 | 3,36 | 2,21 PELAA TÄSTÄ

 

 

Jalkapallon Englannin Valioliigan ottelutarjontaa, illan ainoassa kamppailussa yhteen iskevät juuri valmentajaa vaihtanut West Bromwich sekä vieraaksi saapuva Everton. Sarjataulukossa West Bromwich on tällä hetkellä sijalla neljätoista, kun taas Everton löytyy kuudennelta sijalta. Joukkueiden välinen piste-ero tässä vaiheessa on kaksikymmentä pistettä vierasjoukkueen eduksi. Everton on ollut varsinkin viime aikoina Valioliigan tulikuumimpia joukkueita. Everton on viime otteluissaan saanut materiaalista käytännössä kaiken mahdollisen irti. Edellisellä kierroksella Siniset voittivat Norwichin 2-0 maalein. Kahteen edelliseen otteluun Everton on viimeistellyt kuusi maalia. Oikeastaan voidaan sanoa jopa niin, että vierasjoukkue on ollut yksi tasaisimmista joukkueista Valioliigassa koko kauden osalta. Evertoniin on periaatteessa tavallaan pystynyt luottamaan, että on tiennyt mitä vierasjoukkueen kohdalla tulee kentällä tapahtumaan.

West Bromwichin tilanne alkaa muistuttamaan tässä vaiheessa katastrofia. Viisi edellistä ottelua ovat West Bromwichille tuottaneet ainoastaan yhden voiton. Viimeksi West Bromwich hävisi Southamptonin vieraana 1-0 maalein. Kaiken kaikkiaan kotijoukkue on pelannut äärimmäisen paljon tasaisia maalin kamppailuita, mutta ne ovat kovalla prosentilla kääntyneet raitapaitoja vastaan. Maalinteossahan West Browmich on ollut täysin eri tilanteessa Evertonin kanssa, sillä kotijoukkue on viimeistellyt 23 maalia. Sillä tavalla voittaminen tässä lajissa ei ole helppoa. Karkeasti sanottuna West Bromwich on keskimäärin viimeistellyt suunnilleen yhtä maalia ottelua kohden. Aikaisemmilla kausillahan West Bromwich on kotonaan pystynyt laittamaan kampoihin Valioliigan viidelle parhaimmallekin joukkueelle, mutta tällä kaudella raitapaidat ovat kotonaan olleet suomeksi sanottuna surkeita. Kolme kotivoittoa tässä vaiheessa kautta on valitettavasti pelkkä vitsi.

West Bromwich tulee saamaan suurella todennäköisyydellä kokoonpanoonsa takaisin Stephane Sessegonin sekä Victor Anicheben, mutta siitä huolimatta vaaka kallistuu kokonaisuutta ajatellen jopa selkeästi Evertonin suuntaan. West Bromwich on edellisestä viidestä ottelustaan vain yhdessä pystynyt viimeistelemään enemmän kuin yhden maalin. West Bromwichin tuoreimmat pelaajat loukkaantumislistalta tuovat kotijoukkueelle lisää potkua tekemiseen, mutta toisaalta eihän todellisuudessa sota yhtä miestä kaipaa – tässä tapauksessa kaksikaan pelaajaa eivät välttämättä muutosta tuo aikaan. Evertonista kertoo paljon muutenkin se, että kauden aikana Siniset ovat hävinneet vieraissa tasan yhden kerran. Tilastojen valossa Evertonia voidaankin pitää Valioliigan seitsemän parhaimman vierasjoukkueen listassa. Ilman Ross Barkleyta sekä Gerard Deulofeuta pelaava Everton on vieraissakin loistava syy valita vetokupongille mukaan. Muu tulos kuin Evertonin voitto olisi ehdottomasti yllätys.

Veikkaussivut | Tuomas