IS: Westerlundilla positiivinen ongelma - "MM-turnaus näyttää kiinnostavan kovasti" | Leijonat

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 22/04/2018
Jaa tämä...

Leijonien MM-kokoonpanoon alkaa olla ylitarjontaa huippupelaajista.

Leijonien MM-kokoonpano alkaa vähitellen löytämään muotoaan, kun kisojen avauspäivä lähestyy. Lauantaina Leijonat ottaa mittaa Slovakiasta ja tämä kamppalu jää monille MM-leirityksessä mukana oleville pelaajille kevään viimeiseksi otteluksi.

Leiriryhmää on nimittäin karsittava, kun korkean profiilin pelaajat saapuvat paikalle. Ensi viikolla joukkue saa odotettuja vahvistuksia, kun Jori Lehterä, Petri Kontiola ja Olli Jokinen liittyvät mukaan Leijona-remmiin. Leiriryhmään liittyy myös kisojen ehdoton ykkösvahti Pekka Rinne.

Leijonien vahvuuteen saapuu myös Leo Komarov, joka oli lomailemassa kuluvan viikon ajan.

Vaikka monet odottavat innolla mahdollisten NHL-vahvistusten saapumista, täytyy samalla myös muistaa, että Euro-jäiltäkin löytyy useita suomalaisia huippunimiä. Leijonien kokoonpanoruletti äityykin mielenkiintoiseksi, kun sekä Liigan että KHL:n finaalit saadaan päätökseen.

Finaalien jälkeen Leijoniin olisi tarjolla muun muassa Juhamatti Aaltosen, Mika Pyörälän ja Lasse Kukkosen sekä KHL-finaaleissa tahkoavien Mikko Mäenpään ja Oskar Osalan kaltaisia pelaajia.

Myös Ville Pokka, Atte Ohtamaa ja Olli Palola ovat varmasti korkealla päävalmentaja Erkka Westerlundin papereissa.

– Slovakiassa olevasta joukkueesta Minskissä pelaa todennäköisesti 5–10 miestä. Olen positiivisesti yllättynyt siitä, että olympiakevään MM-turnaus näyttää nyt kiinnostavan kovasti, Westerlund kommentoi Ilta-Sanomille.

Liigan, KHL:n ja NHL:n pudotuspelien lisäksi myös AHL:n playoffit voivat vaikuttaa Leijonien MM-kokoonpanoon. Rasmus Ristolaisen edustama Rochester Americans aloitti nimittäin playoff-urakkansa perjantaina tappiolla Chicago Wolvesia vastaan. Sarja ratkeaa kolmesta voitosta.

Westerlund onkin jo ilmoittanut haluavansa Ristolaisen MM-kisoihin, mikäli tämä vain on mahdollista.

Veikkaussivut

Twitter: @Veikkaussivut