Minnesota Wildilla kasassa suomalaisittain mehevät hyökkäysketjut!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 10/07/2014
Jaa tämä...

Suomalaissentterit toimivat Wildin kolmen ensimmäisen ketjun kapellimestareina.

Minnesota Wild treenasi maanantaina suhteellisen mehukkailla hyökkäyskentällisillä – ainakin suomalaisesta näkövinkkelistä katsottuna.

Wildin ykkösketju oli nimittäin löyty tuttuun muotoon, sillä Mikael Granlund sai laidoilleen viime kauden tutkaparit Jason Pominvillen ja Zach Parisen. Tämän kolmikon yhteispeli toimi mallikkaasti jo viime kaudella, joten mikäli trio jatkaa samassa muodossa myös tulevalla kaudella, voi vastustajille tulla kiire.

[ Tsekkaa vihjeosastoltamme ilmainen tipsi Ässät-HPK -matsiin! Voit poimia Nordicbetilta peräti 50€ riskittömän vedon suoraan tästä linkistä! ]

Viime kaudella Wildin ongelmaksi muodostuikin ajoittain se, ettei Mikko Koivulle löytynyt vierelle täydellisesti sopivia ketjutovereita. Joukkue joutuikin joskus hajoittamaan Granlundin ympärille viritetyn tehotrion, jotta myös muut ketjut pystyisivät tuottamaan tarvittavia maaleja.

Nyt Koivun rinnalle on kuitenkin löytynyt todellinen huipputykki, sillä Wildiin kesällä siirtynyt Thomas Vanek on treenannut suomalaisen laiturina. Toiselle laidalle Wild-luotsi Mike Yeo on taas heittänyt raskaan työn raatajan Matt Cooken.

Vanekia ei tunneta minään puolustuspelin experttinä, mutta hyökkäyspäässä hän osaa hommansa. Parhaalla kaudellaan peräti 84 tehopistettä latonut itävaltalaishyökkääjä on varmastikin koko NHL:n paras maalinedustapelaaja.

Kolmikko onkin muodostettu fiksusti, sillä Cooke ja Koivu hoitavat molemmat puolustusvelvoitteensa moitteitta, mutta pystyvät myös rakentelemaan paikkoja maaliahneelle Vanekille.

Wildin kolmas suomalaissentteri Erik Haula isännöi joukkueen kolmosketjua. 23-vuotias Haula on saanut vierelleen kaksi lupaavaa hyökkääjää – Charlie Coylen sekä Nino Niederreiterin. Haulaa vuotta nuoremmat Coyle ja Niederreiter esiintyivät viime kaudella lupauksia antavasti, sillä Coylen pistetilille merkattiin lukemat 12+18=30 ja Niederreiterille puolestaan tehot 14+22=36. Tässä ketjussa mennäänkin nuoruuden innolla!

Wild aloittaa NHL-kautensa tulevana torstaina kotiottelulla Colorado Avalanchea vastaan.

Tässä Wildin hyökkäysketjut maanantain harjoituksissa:

Zach Parise-Mikael Granlund-Jason Pominville
Matt Cooke-Mikko Koivu-Thomas Vanek
Nino Niederreiter-Erik Haula-Charlie Coyle
Jason Zucker-Kyle Brodziak-Stu Bickel

Veikkaussivut

Twitter: @VeikkaussivutFacebook: Veikkaussivut