Tähän arkiseen ruokaan tennistähdet luottavat – Wimbledon käyntiin maanantaina!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Anssi
  • 19/04/2018
Jaa tämä...

KUVA: AFP

Veikkaussivujen toimitus | Tuomas 27.6.2015

Tennismaailman legendaarisin ja kaunein turnaus, Wimbledon käynnistyy ensi viikon maanantaina. 

Wimbledonin tennisturnaus järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1877. Tuolloin banaani oli vielä tekemässä tuloaan eurooppalaisten ruokapöytiin. Sata vuotta myöhemmin banaani alkoi näkyä myös Wimbledonin turnauksessa.

Tänä vuonna turnaukseen on varattu pelaajille 15000 banaania, selviää turnauksen kotisivuilta. Keskimääräinen banaani painaa reilut sata grammaa, mikä tarkoittaa Wimbledonin järjestäjien hankkivan turnauksen tähdille peräti 2000 kiloa hedelmää.

Banaanissa on paljon nopeasti imeytyvää energiaa, mikä tekee siitä hyvän välipalan pitkien tennisotteluin erätauolla. Wimbledonissa pelataan Grand Slameille tuttuun tapaan naisten puolella paras kolmesta, ja miesten puolella paras viidestä -otteluita.  Valtaosa sen energiasta on hiilihydraatteja, joista suurin osa tosin sokeria. Nopeaan energiatankkaukseen banaani on kuitenkin loistava hedelmä. Banaanissa on myös paljon kuituja.

[interaction id=”558fa9d89903ebaf494f37f8″]

Kaikki eivät ole banaanin ystäviä

Vaikka Wimbledonissa banaania syödäänkin valtavasti, kaikki pelaajat eivät kuitenkaan ole sen ystäviä. 2008 ilmestyneessä omaelämänkerrassaan skotlantilainen Andy Murray kertoi vihaavansa banaaneja ja niiden makua. Silti tämän jälkeen Murrayn on nähty syövän hedelmää Wimbledonin keskuskentällä.

– Vihaan yhä sitä makua. Ne ovat hyviä niiden sisällön takia, Murray kertoi Telegraph-lehdelle.

Jarkko Nieminen viimeistä kertaa Wimbledonissa

Suomen kirkkain tennistähti Jarkko Nieminen on päättänyt lopettaa mahtavan uransa tähän kauteen. Nieminen kertoi päätöksestään alkuviikolla.

Nieminen tulee kohtaamaan Wimbledonin ensimmäisellä kierroksella Australian Lleyton Hewittin. Alustan puolesta lievä ennakkosuosikki on Hewitt, joka tunnetaan erinomaisena nurmipelaajana. Unibet tarjoaa tuttuun tapaan loistavat kertoimet koko turnaukseen.

Lue myös:
Tenniksellä kasvua pelikassaan