Wimbledonin tennisturnaus - ATP 23.6.2014 | Joku neljästä suuresta voittaa

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 23/01/2018
Jaa tämä...

Djokovicin kerroin on aivan liian pieni, veteraani Federer nousee pelattavaksi

Vihje lyhyesti

– Wimbledonin miesten turnauksen voittaja on viimeiset yli kymmenen vuotta ollut joku neljästä suuresta – Federer, Djokovic, Nadal tai Murray. Sama on todennäköisesti tilanne tänäkin vuonna, vaikka muut pelaajat ovat saavuttanet suurten etumatkaa. Tästä esimerkkinä on se, että Stan Wawrinka voitti aikaisemmin tänä vuonna Australian avoimet.

– Ykkössuosikki Novak Djokovicin voittokerroin on aivan liian vähän peleihin. Alle kolmen kerroin ei houkuttele, vaikka Djokovic on ollut hyvä tällä kaudella. Hän ei ole hävinnyt tänä vuonna kuin neljästi. Djokovic on ollut huipulla kuutisen vuotta ja tänä aikana hän on voittanut Wimbledonin kerran. Nurmi ei ole Djokovicin paras alusta.

– Rafael Nadal voitti hiljattain Ranskan avoimet, mutta massakenttä onkin hänen erityisalustansa. Nadal on voittanut Wimbledonissa kaksi kertaa, mutta kahtena viime kautena hän on pudonnut turnauksesta alkukierroksilla. Skotti Andy Murray voitti viime vuonna, ja se oli brittiyleisölle suuri asia. Onko Murray kylläinen vai vapautunut pelaamaan parasta tennistään? Joka tapauksessa Murrayn selkävaiva on edelleen hänelle ongelma.

– Roger Federerillä lienee neliköstä helpoin kaavio. Kovin vastus saattaisi olla puolivälierissä mahdollisesti vastaan tuleva Australian avoimet voittanut Wawrinka. Federer on kohta 33-vuotias ja tämä saattaisi olla hänen viimeinen finaalivuotensa Federer on pelannut hyvin tällä kaudella, hän on jo voittanut kertaalleen Murrayn ja Djokovicin. Federer myös voitti valmistavan turnauksen Hallessa.

Vihje: voittaja Federer, kerroin 6,50 Unibet

Vihje: kolmas kaavioneljännes – voittaja Federer, kerroin 1,70 Unibet

 

 

Lähtökohdat turnaukseen

Wimbledonin miesten tennisturnauksen ylivoimainen voittajasuosikki on Novak Djokovic. Unibet antaa hänelle voittajakertoimen 2.75. Kakkosuosikki on viime vuoden voittaja Andy Murray, jonka kerroin on 4.50. Tämän jälkeen kerrointaulukossa ovat nimet Nadal, Federer, Wawrinka ja Dimitrov. Viime vuosina on melko varmasti voinut ennen Grand Slam -turnausta sanoa, että mestari on joko Djokovic tai Nadal, ja jos ei toinen heistä niin sitten Federer tai Murray. Nyt näyttää vahvasti siltä, että ero neljän suuren ja muiden välillä on kaventunut. Tästä on vakuutena Stan Wawrinkan voitto alkuvuoden Australian avoimissa. Wimbledonin historia ei puolla yllätystä, viimeiseen kymmeneen vuoteen ainoa varsinainen yllätys on ollut Tomas Berdychin finaalipaikka vuodenlta 2010. Kymmenen vuoden aikana vain kuusi miestä on käynyt pelaamassa Wimbledonin finaalissa – Djokovic, Nadal, Federer, Murray, Berdych sekä jo lopettanut Andy Roddick.

Suosikki-Djokovic on ollut hyvä tänä vuonna, hän on hävinnyt vasta neljä kertaa. Yksi tappio tuli Ranskan avoimissa massakentän erikoismiehelle Rafael Nadalille, toinen Djokovicin ollessa loukkaantuneena Monte Carlossa ja Australian avoimissa hän hävisi Wawrinkalle viimeisen erän lukemin 9-7.

Viimeisinä kahtena kesänä Djokovic on ollut Wimbledonissa lähellä voittoa, vaikka nurmi on hänelle ehkä kaikkein heikoin alusta. Kaiken kaikkiaan Djokovic on erinomainen pelaaja, joka tämän vuoden pelikunnossaan on ehdottomasti yksi suurimmista voittajasuosikeista missä tahansa.

Djokovicin voittokerroin on vain kovin vähäinen. Vaikea uskoa että hän voittaisi turnauksen selvästi useammin kuin kerran kolmesta yrittämästä, eihän hän ole tehnyt sitä tähänkään asti. Hän on ollut ehdottomalla huipulla kuusi vuotta, vuonna 2008 Djokovic voitti Australian avoimet. Näinä vuosina hänellä on yksi mestaruus Wimbledonista, vuodelta 2011. Se on paremminkin yksi voitto kuudesta yrityksestä.

Viime vuoden voittaja Andy Murray tulee samalta puolelta kaaviota kuin Djokovic. Skotlantilainen Murray oli ensimmäinen britti joka voitti Wimbledonin sitten vuoden 1936. Wimbledonin voitto aikalailla määrittää Murrayn uraa, joten suurta painetta hänellä ei enää voittoon ole, onko hän sitten vapautunut vai kylläinen, jää nähtäväksi.

Murray oli viime syksynä selkäleikkauksessa ja sen jälkeen hän on voittanut vain yhden pelaajan top-20 rankinglistalta. Ranskan avoimissa Murray pääsi välieriin, mutta hävisi selvästi Nadalille. Eikä Murrayn selkävaiva ole vielä välttämättä ohitse, se saattaa vaivata pelaamista edelleen.

Kaavion alapuoli, jossa pelaavat muun muassa Nadal ja Federer, vaikuttaa helpommalta puolelta. Maailman tämän hetken ykköspelaaja Rafael Nadal ei ole tällä hetkellä nurmikenttien peluri ollenkaan. Viime vuonna hän hävisi Wimbledonin ensimmäisellä kierroksella Steve Darcisille ja edellisenä vuonna toisella kierroksella Lukas Rosolille. Nadal on voittanut Wimbledonissa kaksi kertaa, edellinen voitto on neljän vuoden takaa.

Roger Federer tuntuu paremmalta vedolta kuin Nadal. Ensimmäinen kova peluri, joka Federerillä voisi olla vastassa, olisi mahdollisesti maanmies Wawrinka neljännesfinaalissa, eikä Wawrinka ole kova nurmipeluri. Tätä ennen vastuksina saattavat olla hankalimmillaan Muller tai Benneteau. Nadal välierässä on kova vastus, jos espanjalainen nyt sinne pääsee.

Federer on kohta 33, ja hän on aika vanha tennispelaajaksi. Hän on kuitenkin kokenut Wimbledon-pelaaja, mestaruuksia on peräti seitsemän. Viimeisen viiden vuoden aikana Federer on voittanut kahdesti. Viime vuonna hän putosi kakkoskierroksella yllättäen tuntemattomalle Stakhovskylle.

Tänä vuonna Federer on pelannut hyvin, hän on jo voittanut Murrayn ja Djokovicin. Juuri Wimbledonin alla Federer voitti Hallen nurmiturnauksen.

 

Perustelut vihjeelle

Federein kerroin 6.50 houkuttelee, samaten hänestä saa 1.70 kaavioneljänneksen voitosta. Federer on hyvässä kunnossa tällä kaudella. Hänen kohdallaan ainoa kysymysmerkki lienee ikä, eikä se nyt viime aikoina ole pelissä näkynyt. Muiden kärkipelaajien kohdalla kysymysmerkkejä on enemmän, Djokovicilla kerroin on liian pieni.

Vihje: voittaja Federer, kerroin 6,50 Unibet

Vihje: kolmas kaavioneljännes – voittaja Federer, kerroin 1,70 Unibet

Veikkaussivut | Anssi