VIDEO: Naisten Winter Classic ottelussa kohtasivat The Boston Pride ja Les Canadiennes

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Teemu
  • Kuva: Youtube
  • 01/07/2016
Jaa tämä...

Uudenvuoden päivänä pelattiin yksi jääkiekkovuoden suurimmista tapahtumista, kun NHL-seurat ja ikuiset kiistakumppanit Boston Bruins ja Montreal Canadiens ottivat toisistaan mittaan kymmenien tuhansien ihmisten edessä Winter Classic ottelussa. Ennen pääottelua käytiin päivää aiemmin myös naisten oma Winter Classic ottelu ”naisten NHL:n” eli National Womens Hockey Leaguen (NWHL) puolella.

Naisten ottelussa kohtasivat tietenkin samojen kaupunkien seurat kuin miestenkin ottelussa, The Boston Pride Bostonista ja Les Canadiennes Montrealista. Miesten tavoin Gillette Stadiumilla pelatun naisten välinen ottelu jäi kuitenkin mediassa harmittavan pienelle huomiolle. Ottelun erät oli typistetty vain 15minutin mittaisiksi, eikä ottelusta ollut saatavilla livelähetystä TV:stä eikä edes nettilähetystä streamin muodossa!

Ylipäätänsä koko naisten NHL on saanut hyvin vähän huomiota missään, mikä on sinänsä sääli koska naisjääkiekkoilulla olisi mahdollisuuksia hyvään kasvuun. Onhan laji äärimmäisen suosittu aina arvokisa aikaan, niin olisi helppo nähdä kovatasoisen ammattilaissarjankin saavan huomioita. Suomessakaan koko NWHL-liigasta ei ole uutisoitu näkyvästi kuin yhden kerran. Tuolloin Suomen naisjääkiekkoilun suurin tähti maalivahti Noora Räty kertoi hylänneensä rahakkaan tarjouksen NWHL-seuralta. Täytyykin toivoa, että saisimme pian oman pelaajan maailman kovimpaan naisten kiekkoliigaan, jotta sarja saisi ansaitsemansa huomion myös Pohjolassa. Jääkiekkohullu Suomi, jos joku, ottaisi tämänkin kiekkosarjan fanitettavakseen.

Tässä on vielä videon muodossa vähän otteita ja pelaajien haastatteluja naisten 1 – 1 tasapeliin päättyneen Winter Classic ottelun tiimoilta.

Lue myös:

VUOTO: Messi voittaa vuoden 2015 Ballon d’Or

Video: Granlund maalasi NHL-ennätyksen

VIDEO: Suomalaiskomeetta mukaan NHL:n tähdistöpeliin

betsson mainos
Uusi Betssonilla?
betsson logo
TALLETA 100 € – SAAT 200 € ja 25€ ilmaisvedon!
Pelaa