Yllätyksiä tarjonneet alkulohkot huipentuvat - viimeisissä peleissä valtavat panokset!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • webpalcon
  • 05/12/2013
Jaa tämä...

Jääkiekon MM-kisojen alkulohkot huipentuvat kutkuttavalla tavalla maanantaina ja tiistaina. Harvoin kisoissa on nähty näin tasaista tilannetta ennen päätöspelejä. 

 

Jääkiekon MM-kilpailut ovat tarjonneet huimia yllätyksiä avauspäivästään lähtien. Maanantaina ja tiistaina alkulohkoissa taistellaan päätöskamppailut. Pakka on niin Helsingissä kuin Tukholmassakin kutkuttavasti sekaisin.

Sveitsi superyllättäjä – Tshekki suurissa vaikeuksissa

Tukholmassa Sveitsi on matkaamassa superyllättäjänä ilman tappioita lohkovoittoon. Ainoa kaski alppimaan kannossa on tiistaina Valko-Venäjä, jonka voittamalla sveitsiläisten upea suoritus saa palkintonsa.

Kakkoseksi lohkossa on matkaamassa Kanada, jolla on jäljellä ainoastaan maanantainen taisto jumbojoukkue Sloveniaa vastaan. Myös vaikeita hetkiä kisojen aikana kokeneet ruotsalaiset voivat huokaista helpotuksesta, Tre Kronorin kolmas sija on jo varmistunut. 

Helppoa ei sen sijaan ole Tshekillä. Joukkueella on niskassaan valtavat paineet, kun tiistaina kuolemanottelussa ryhmän on pakko voittaa Norja. Turskamaa voi Tshekin kukistamalla tehdä valtaisan yllätyksen ja matkata jo kolmannen kerran peräkkäin kisojen puolivälieriin. 

Ranska, Saksa vai Slovakia?

Helsingin lohkossakin riittää jännitettävää. Itse asiassa vielä länsinaapurin pelejäkin enemmän. Juuri mikään ei ole vielä varmaa.

Niin Yhdysvalloilla, Suomella kuin Venäjälläkin on vielä teoriassa mahdollisuudet lohkovoittoon. Venäjän osalta toiveet tosin elävät lähinnä Suomen ja jenkkien epäonnistumisten varassa.

Tähtipaidat sen sijaan voivat hyvinkin kohdata tappion selkä seinää vasten taistelevan Slovakian kanssa tiistain päätösottelussaan. Tämä tarkoittaa sitä, että Leijonat voisivat voitollaan Latviasta saalistaa ykköstilan. Jenkkien lohkovoitto on siis kuitenkin täysin joukkueen omissa käsissä. 

Neljännestä tilasta käytävä taisto sen sijaan vasta tarjoaakin aihetta spekulaatioille. Tukevimmin kiinni paikasta auringossa on Ranska, joka Latvian ja Saksan kukistamalla napppaa viimeisen sijan riippumatta siitä miten Slovakia pelaa Yhdysvaltoja vastaan. 

Toisaalta ranskalaisten pitäisi nimenomaan kyetä kahteen voittoon mikä ei varmasti tule olemaan helppoa. Varmaa on se, että viimeisessä pelissä Saksaa vastaan riittää panosta. Mahdollista on, että ottelun voittaja on nimenomaan ryhmä, joka itselleen puolivälieräpaikan lunastaa. 

Tilastot:

Alkulohkojen tilanteet ja otteluohjelma:

 

Äitienpäivän kamppailuiden tuloksia:

USA – Saksa: 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

Kanada – Tshekki: 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)

Slovakia – Venäjä: 1-3 (0-0, 1-2, 0-1)

Norja – Sveitsi: 1-3 (0-2, 0-1, 1-0)

 

Lue myös:

Leijonien väliarvio: Mihin Granlund sijoitetaan?

Tshekin puolivälierätoiveet hengityskoneeseen – USA voitti Saksan

Venäjän supertähdet heräsivät – Slovakia pinteessä

Sveitsi oli Norjaa etevämpi