VIDEO: Tshekkiläispuolustajan uusi NHL-joukkue selvillä!

  • Veikkaussivujen toimitus
  • Tuomas
  • Kuva: AFP
  • 19/02/2018
Jaa tämä...

Tshekkiläiskonkarin tuleva seura on selvillä.

Jääkiekon SM-liigassa pelaavasta HIFK:sta NHL:ään ponnistanut tshekkiläispuolustaja Marek Zidlicky jatkaa uraansa New York Islandersin vahvuudessa. Tshekkiläinen allekirjoitti perjantai-iltana seuran kanssa yksivuotisen ja 1,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

New York Islanders saa Zidlickystä erittäin kokeneen puolustajan. Seura onkin tshekkiläiskonkarille kolmas vuoden sisään. Tshekkipuolustaja aloitti viime kauden New Jersey Devilsin alakerrassa, mutta kaupattiin alkukeväästä Detroit Red Wingsiin, mistä pelipaikkaa ei enää alkavalle kaudelle ollut tarjolla.

Zidlicky dominoi SM-liigaa HIFK:n riveissä 2000-luvun alussa. Parhaalla liigakaudellaan hän viimeisteli 54 tehopistettä.

Viime kauden runkosarjaotteluissa Zidlicky takoi kokoon tehot 7+27=34.

Minnesotaa ja Nashvilleä edustanut Zidlicky on pelannut urallaan lähes 800 NHL-ottelua ja saalistanut niissä 85+316=401 tehopistettä.

Zidlicky on ollut tuttu näky myös Tshekin maajoukkuepaidassa. Hän voitti maailmanmestaruuden vuonna 2005.

Katso tästä hieman Zidlickyn taidonnäytteitä:

Christopher Gibson Islandersiin

New York Islanders on ollut viime aikoina runsaasti otsikoissa myös Zidlickyn siirron lisäksi. Veikkaussivut uutisoi lauantaina aamulla, että Josh Ho-Songille annettiin lähtöpassit, ja lisäksi saarelaiset päästivät Michael Grabnerin Toronto Maple Leafsiin. Tilalle ryhmä sai viisi pelaajaa. Yksi heistä on Christopher Gibson.

Gibson vietti Torontossa kaksi kautta, mutta ei päässyt seurassa kuin luukkuvahdin rooliin. AHL:ssä Gibson on torjunut kahden kauden aikana noin 60 ottelua.

NHL:n runkosarja käynnistyy lokakuun 7. päivä. Järjestetyksessään kyseessä on maailman kovimman kiekkoliigan kausi numero 98. Peliyhtiö Veikkaushuone on mukana ensimmäisestä pelipäivästä lähtien.

Ennen NHL:n alkua jääkiekon ystäville tarjotaan jääkiekon SM-liigassa peräti seitsemän ottelun mittainen kattaus. Yksi mielenkiintoisimmista otteluista käydään Lahdessa, jossa torstaina komean voiton Oulusta napannut Pelicans isännöi JYPiä

Lähde: Yle, Iltalehti

Lue myös:
Nähdäänkö Kapanen ja Komarov samassa ketjussa Torontossa?
Kenestä Liigakauden maalikuningas?