Ampumahiihdon MM-kisat 2020

Ampumahiihdon MM-kisat 2020 järjestetään Italian Anholz-Anterselvassa. Ison tapahtuman tapahtuma-aika on 12.-23.2.2020 ja 12 päivän sisään mahtuu paljon erilaisia lajeja seurattavaksi. Luonnollisesti ampumahiihto on myös vedonlyönnin kohde ja veikkaus eri kisasta kannattaa aina laittaa vetämään. Osumat ampumastadionilla voivat parhaassa tapauksessa tietää myös osumia omalle vetolapulle! Katso kertoimet ja lyö vetoa suosikkikisailijasi puolesta!

Ampumahiihdon MM-kisat 2020

Ampumahiihdon MM-kisojen 2020 ohjelmaan kuuluvat pikakilpailu, takaa-ajo, normaalimatka, yhteislähtö, viesti, sekaviesti ja pariviesti, joten tapahtumia on todella iso määrä. Kenen urheilijan hiihtokunto ja ampumatarkkuus ovat parhaalla mahdollisella tasolla? Kenestä leivotaan kisojen hiihtokuningas, kuka mahtaa olla se hiihtokuningatar?

Ampumahiihdon MM-kisat – vedonlyönti ja kertoimet

Ampumahiihdon MM-kisat tarjoavat mainiosti vedonlyöntiä ja pelaaja pääsee betsaamaan jokaisen kisan voittajavetoa. Useat sivustot tarjoavat vähintään voittajavedon ja tietenkin myös palkintopallivedon eli mitalivedon. Eri kertoimet kannattaa ottaa haltuun jo hyvissä ajoin ennen kisaa, sillä mm. mitalikertoimissa on paljon mielenkiintoisia kohteita ja kertoimia  – ampumahiihto kun on parhaimmillaan ja pahimmillaan laji, jossa sattuu ja tapahtuu jopa viimeisellä hiihtolenkillä.

Sijoittuuko Kaisa Mäkäräinen 15 kilometrin kisassa kolmen parhaan joukkoon?


Lajikohtaisten vedonlyöntikohteiden lisäksi voit lyödä vetoa esimerkiksi kisojen kultamitalirohmusta eli Norjasta. Saksa ja Ranska voisivat unelmakisoilla olla haastamassa Norjaa, mutta tuskin sittenkään. Voit myös lyödä melkein kaikkien urheilijoiden kohdalta vetoa siitä voittavatko he kultamitalin näissä kisoissa vai eivät ja saavatko he mitalin vaiko eikö?

Tämän kauden miesten kisojen palkintopallisaldoa ennen Pokljukan MC-kisaa.

Rajattomasti suoratoistoa, nopea, luotettava
Tutustu

Kaisa Mäkäräinen saa ainakin yhden mitalin, mutta montako Thingnes Boe ottaa?

Kuka nappaa mitalit kisoissa? Katso veikkausvinkkimme mielenkiintoisimpiin kisoihin ja lyö vetoa!

Ampumahiihdon MM 2020 – kisaohjelma

Kisat avataan hieman erikoisella sekaviestillä jossa naiset ja miehet muodostavat nelihenkisen joukkueen. No, mitalithan ne jaetaan myös tässä lajissa, joten mielenkiintoa riittää!

 • Torstai 13.02.2020
  Klo 15:45 Sekaviesti (2x6km + 2×7,5km)

Perjantaina hiihdetään naisten pikamatka, lauantaina miesten pikamatka. Onnistuminen tässä kisassa edes kohtuullisesti on tärkeää, sillä parhaat osallistuvat näiden kisojen järjestyksessä sunnuntain takaa-ajokilpailuihin. Ensimmäinen viikonloppu onkin todella mielenkiintoinen vedonlyönnin suhteen!

 • Perjantai 14.02.2020
  Klo 15:45 Pikamatka 7,5km, naiset
 • Lauantai 15.02.2020
  Klo 15:45 Pikamatka 10km, miehet
 • Sunnuntai 16.02.2020
  Klo 14:00 Takaa-ajo 10km, naiset
  Klo 16:15 Takaa-ajo 12,5km, miehet

Maanantai 17.02.2020 VÄLIPÄIVÄ

Tiistai ja keskiviikko on pyhitetty pitkille kisamatkoille, nämä kisat ovat yleensä täynnä yllätyksiä ja hyvällä ammunnalla on iso merkitys.

 • Tiistai 18.02.2020
  Klo 15:15 Normaalimatka 15km, naiset
 • Keskiviikko 19.02.2020
  Klo 15:15 Normaalimatka 20km, miehet

Torstaina, ennen perjantain välipäivää hiihdetään mitaleista parisekaviestissä, eli kaksi mies- ja naia urheilijaa maittain kilpailevat paremmuudesta.

 • Torstai 20.02.2020
  Klo 16:15 Parisekaviesti

Perjantai 21.02.2020 VÄLIPÄIVÄ

Lauantaina on vuorossa naisten ja miesten upeat viestit, näissä paras tiimi on yleensä se, minkä kaikki urheilijat suoriutuvat kunnialla omasta lenkistään.

 • Lauantai 22.02.2020
  Klo 12:45 Viesti (4x6km), naiset
  Klo 15:45 Viesti (4×7,5km), miehet

Kisat päätetään huimilla yhteislähtökilpailuina, joissa vielä kaikilla osallistujilla on samanlaiset mahdollisuudet mitaleille. Ampumahiihdon MM-2020 kisat tarjoavat siis jännitettävää alusta loppuun saakka, myös suomalaisittain!

 • Sunnuntai 23.02.2020
  Klo 13:45 Yhteislähtö 12,5km, naiset
  Klo 16:20 Yhteislähtö 15km, miehet

Ampumahiihdon MM-kisat 2020 – livestream ja televisiointi

Mikäli haluat katsoa ampumahiihdon MM-kisat ilmaiseksi ja livestreamin avulla, YLE Areena tarjoaa siihen erinomaisen vaihtoehdon. Kisoja voit myös seurata suorana lähetyksenä YLE TV2 kanavan kautta, joka näyttää kaikki Ampumahiihdon MM-kisojen tapahtumat. Kauden aikana YLE on kiitettävästi näyttänyt myös Ampumahiihdon Maailmancup osakilpailuja, joten tässä on hyvä jatkumo tälle lajitarjonnalle.

Mikäli Eurosport kuuluu omaan kanavavalikoimaasi, voit katsoa Ampumahiihdon MM-kisoja myös tuon kanavan kautta. Luvassa onkin varsin tapahtumantäyteiset 11 päivää parilla välipäivällä höystettynä.

Ampumahiihto 2020 MM-kisat – kisajoukkue

Suomen mitalitoiveet ovat vain ja ainoastaan Kaisa Mäkäräisen harteilla. Naisten maajoukkueessa ei tällä hetkellä ole muilla asiaa edes unelmahiihdolla ja täydellisellä ammunnalla asiaa mitaleille, sen verran on vielä matkaa mitalipalleille. Mari Eder voi parhaana päivänä hiihtää kympin tai kuuden joukkoon, mutta mitaleille on kauden kunnon mukaan liian pitkä matka. Mutta onneksi uutta sukupolvea on sieltä pikku hiljaa tulossa ja nämäkin kisat antavat jälleen hyviä eväitä jatkoa ajatellen.

Suomen naiset Ampumahiihdon MM-kisoissa 2020

 • Mari Eder, Enon Kisa-Pojat
  Venla Lehtonen, Imatran Urheilijat
  Suvi Minkkinen, Joutsan Pommi
  Kaisa Mäkäräinen, Kontiolahden Urheilijat

Nämä urheilijat ovat kiertäneet Ampumahiihdon Maailmancupia, täydennystä joukkueeseen odotellaan.

Suomen miehet Ampumahiihdon MM-kisoissa 2020

 • Olli Hiidensalo, Lahden Hiihtoseura
  Tuukka Invenius, Soisalon Ampumahiihtäjät
  Jaakko Ranta, Tuusulan Voima-Veikot
  Tero Seppälä, Haapajärven Kiilat

Nämä urheilijat ovat kiertäneet Ampumahiihdon Maailmancupia, täydennystä joukkueeseen odotellaan.

Näitä lisää!