CHL-kausi 2015-2016


Veikkaussivut.com tarjoaa sinulle CHL:n kuumimmat tipit ja uutiset. CHL on huippulaadukas ammattilaissarja, jossa mukana ovat eurooppalaiset huippujoukkueet. CHL on usean vuoden tauon jälkeen palannut takaisin kartalle, sillä edellisen kerran Euroopan mestaruudesta taisteltiin nykyisellä nimellä kaudella 2008-2009.
CHL:n lohkovaihe käynnistyy 20.8.2015. Lohkovaiheen viimeiset ottelut pelataan lokakuun alussa. Lohkovaihesta 16 parasta joukkuetta etenivät pudotuspeleihin. Pudotuspelivaihe alkaa tästä reilun kahden viikon päästä ja jatkuu helmikuulle. Mestari ratkaistaan 9.2. pelattavassa finaalissa.

 

Lähtökohdat:

Ensimmäinen CHL-kausi pelattiin vuosien 2008–2009 aikana. CHL korvasi European Champions Cupin, jota pelattiin CHL:ää aikaisemmin. Kautena 2008-2009 Euroopan kuninkaaksi selviytyi sveitsiläisseura Zürich Lions. Sarjaa alettiin pelata uudelleen kaudella 2014–2015. Näin ollen CHL korvasi European Trophyn, jota pelattiin vuosina 2010-2013. Sarjan omistavat perustajaseurat yhdessä kuuden maan pääsarjan ja IIHF:n kanssa.

  • Num
  • Pelisivusto
  • Nappula
  • Bonus
  • Arvio
  • Tietoja

CHL:ää pelataan 16:ssa kolmen joukkueen lohkossa, joista kaksi parasta joukkuetta kustakin lohkosta selviää 32 joukkueen playoffs-vaiheeseen. Pudotuspelit pelataan samalla järjestelmällä kuin viimekin kaudella eli kahden ottelun yhteistulos ratkaisee jatkoonmenijän. Finaali pelataan yksiosaisena.

Uudessa järjestelmässä lohkovaiheen ottelumäärä vähenee 132 ottelusta 96:een. Playoffsien ottelumäärä sen puolestaan lisääntyy 29 ottelusta 61 otteluun.

Lohkovaiheessa joukkueet pelaavat kaksi koti- ja kaksi vierasottelua. Kaikkiaan CHL:ssä pelataan kaudella 2015-16 otteluita 161 kappaletta.

Lohkot:

Arvonnassa sijoitettiin 48 joukkuetta 16:sta kolmen joukkueen lohkoon siten, ettei saman maan joukkueita voitu arpoa samaan alkulohkoon. Pudotuspelivaiheeseen selviää jokaisesta lohkosta kaksi parasta.

Lohko 1
SC Bern, Linköping HC, HIFK

Lohko 2
Tappara, EV Zug, Djurgården

Lohko 3
Red Bull Salzburg, HV 71, Sønderjyske Vojens

Lohko 4
Skellefteå AIK, Liberec, HK Nitra

Lohko 5
HC Davos, HC Pardubice, Färjestad

Lohko 6
HC Litvinov, Blues, Grenoble

Lohko 7
Black Wings Linz, Düsseldorfer EG, TPS

Lohko 8
Red Bull München, KAC Klagenfurt, HC Košice

Lohko 9
Adler Mannheim, Vitkovice Ostrava, Neman Grodno

Lohko 10
Kärpät, Vienna Capitals, Krefeld Pinguine

Lohko 11
Lukko, Luleå Hockey, Fribourg-Gottéron

Lohko 12
Ocelari Trinec, KalPa, Stavanger Oilers

Lohko 13
Sparta Praha, Genéve-Servette, Storhamar Hamar

Lohko 14
Frölunda HC, JYP, Sheffield Steelers

Lohko 15
Växjö Lakers, ERC Ingolstadt, Braehead Clan

Lohko 16
Zürich Lions, Eisbären Berlin, GAP Rapaces

Suomea edustavat joukkueet:

Suomalaisista joukkueista mukana ovat tällä kertaa kuuden perustajajäsenen lisäksi Lukko, joka pelasi sarjaa myös viime vuonna, sekä Blues.

Aikaisempien kausien tapaan mukana ovat tälläkin kerralla HIFK, JYP, KalPa, Kärpät, Tappara ja TPS.

A-lisenssillä toimivat SM-liigasta muut seurat poislukien Lukko ja Blues, jotka toimivat B-lisenssillä. Käytännössä B-lisenssi tarkoittaa sitä, että kyseiset joukkueet ovat kansallisten sijoitusten perusteella lunastaneet paikkansa CHL:ssä sekä kymmenen Villi kortti -seuraa. Yhtään suomalaista joukkuetta ei lukeudu Villi kortti -seuroihin.

Suosikit:

CHL:n suurimmat mestarisuosikit löytyvät Ruotsista ja Suomesta. Viime kausina Ruotsin Elitserieniä hallinnut Skellefteå on suurin mestarisuosikki takanaan suurimpina haastajina SM-liigassa kaksi edellistä mestaruutta voittanut Kärpät ja ruotsalaisseura Luleå. Kyseinen ryhmä voitti turnauksen viime kaudella. Ylemmän keskikastin potentiaalisimmat haastajat ovat niinikään Ruotsin pääsarjassa pelaavat Växjö Lakers ja Frölunda.

Kärppien takana SM-liigajoukkueiden vahvimmasta panoksesta vastannee HIFK. Lukko, TPS, JYP ja Tappara arvostetaan vain keskikastiin.

CHL:n heikoimmat joukkueet ovat Breahead Clan ja Sheffield Steelers. Peliyhtiö Unibet tarjoaa molempien joukkueiden mestaruudelle kerrointa 1001,00.

Villikortti -seuroja ovat Norjasta Stavanger Oilers ja Storhamar. Slovakiasta puolestaan kyseiset joukkueet ovat HC Kosice ja HK Nitra. Ranskan liigasta mukaan on villien korttien avulla otettu Gap Rapaces, Grenoble ja Tanskasta SönderjyskE Vojens. Loput joukkueet ovat englantilaiset Braehead Clan ja juuri mainittu Sheffield Steelers sekä valko-venäläinen Neman Grodno.

Seuraa heitä:

Useita edellisiä SM-liigakausia rajusti alakanttiin pelannut TPS on hankkinut äärimmäisen kovan luokan pelaajia. Turkulaisseura onkin niin kotimaan kiekkosarjassa kuin CHL:ssä yksi mielenkiintoisimmista joukkueista. TPS:n puolustuksessa Henrik Tallinder ja Tomas Mojzis sekä hyökkäyksessä Eric Perrin, David Spina ja Tomi Kallio ovat suurennuslasin alla.

HIFK:n hyökkäyskaksikko Teemu Ramstedt ja Tomas Zaborsky kestävät vertailua mihin muuhun joukkueeseen tahansa. Ramstedt palasi Helsinkiin tammikuussa 2014 ja paransi tekemistään mitä pidemmälle loppukausi eteni. Helsinkiläisryhmä omaa hurjasti maalintekotaitoa myös Juuso Puustisen johdolla.

Urallaan eteenpäin pyrkiville nuorille pelaajille CHL on erinomainen näyteikkuna. Vahvasti kansainvälisissä otteluissa pelaaminen saattaa tuottaa vielä siirtymisen suurempiin ympyröihin.

Mestariehdokas-veikkaus

Peliyhtiö Unibet arvostaa Skellefteån suurimmaksi mestarisuosikiksi kertoimella 7,50. Ruotsalaisten sijoittumisesta neljän parhaan joukkoon tarjotaan puolestaan kerrointa 2,25. Heidän päähaastajansa Kärpät saa samalla peliyhtiöllä kertoimen 12,00. Kärppien sijoittuminen neljän parhaan joukkoon palauttaisi rahat 2,76-kertaisesti.

Muiden suomalaisjoukkueiden kertoimet ovat HIFK:lla 21,00, Lukolla 26,00, TPS:llä 31,00, JYPillä 36,00, Tapparalla 41,00 ja KalPalla sekä Bluesilla 51,00.

Paras suomalais- tai ruotsalaisjoukkue CHL-liigassa veikkaus

Unibetillä on mahdollista veikata myös vain sitä, että mikä suomalaisjoukkue sijoittuu sinivalkoisten keskinäisessä taistelussa korkeimmalle. Kyseisen listan selkeänä ykkösenä on Kärpät kertoimella 1,50.

Samalla peliyhtiöllä on mahdollista veikata myös Ruotsin parhaimman joukkueen nimeä. Suomalaisista joukkueista Kärpät on selkeänä ykkösjoukkueena, mutta Ruotsissa tilanne on huomattavasti tasaisempi. Skellefteåta arvostetaan vain lievästi Luleåta paremmaksi. Heikommaksi veikataan Djurgårdenia kertoimella 14,00.