Jalkapallon euroopanmestaruuskilpailut 2020

Jalkapallon euroopanmestaruuskilpailut

Jalkapallon Euroopan mestaruuskilpailut on jalkapallon eurooppalaisen kattojärjestön järjestämä turnaus, johon Euroopan parhaat jalkapallomaajoukkueet kokoontuvat taistelemaan Euroopan mestaruudesta. Turnaus järjestetään neljän vuoden välein. Myös lajin maailmanmestaruudesta pelataan neljän vuoden välein

EM-turnauksen alkuaikoina lopputurnaukseen selviytyi neljä maata, vuodesta 1980 kahdeksan ja vuodesta 1996 mukana on ollut 16 joukkuetta. Seuraavaan turnaukseen joukkueiden määrä tulee jälleen nousemaan. Tuolloin mukaan otetaan 24 joukkuetta. Seuraavan kerran Euroopan mestaruudesta pelataan vuonna 2016 Ranskassa. Edellisen kerran turnaus järjestettiin neljää vuotta aikaisemmin Puolassa ja Ukrainassa. Tuolloin mestaruuden vei Espanja, joka kaatoi loppuottelussa Italian maalein 4-0.

Historian aikana menestyksekkäimmät maat ovat olleet Saksa ja Espanja. Molemmilla joukkueilla mestaruuksia on kolme kappaletta. Saksa voitti vuonna 2014 pelatun maailmanmestaruusturnauksen. Loppuottelussa ryhmä kaatoi Argentiinan. Kolmanneksi menestynein maa EM-tasolla on ollut Ranska, jolla on mestaruuksia kaksi kappaletta.

Karsinnat EM-turnaukseen vuodeksi 2016 käynnistyivät syksyllä 2014. Karsintalohkojen arvonta suoritettiin Nizzassa helmikuussa 2014. Turnauksen järjestäjämaan hakuprosessin loppuvaiheessa olivat Ranskan lisäksi Italia ja Turkki. Norja ja Ruotsi lähettivät yhteisen haun ennen määräaikaa, mutta vetäytyivät lopulta. Ranska julistettiin järjestäjämaaksi keväällä 2010. Hakuprosessin aikana Ranska ilmoitti 12 stadionia ottelupaikoiksi, joissa olisi mahdollista pelata. Niistä seitsemää kunnostettaisiin merkittävästi ja neljä olisivat uusia. Lopulta stadioneiden määräksi muodostui 10 kappaletta.

EM-turnauksen kiertopalkinto on nimeltään Henri Delaunay -pokaali. [/read_more_without_title]

Vedonlyöntiyhtiöiden omat EM-kampanjat

Itse kisoissa tulee sitten olemaan laajempi skaala erilaisia kampanjoita, viime EM-kisoissa NordicBetiltä nähtiin mm. kisa, jossa pelaajat pääsivät arvuuttelemaan mitkä kaksi joukkuetta ovat kyseisen kilpailun loppuottelussa.

Expect puolestaan tarjosi ainutlaatuisen 0-0 takuun EM-kisoihin ja kampanjan mukaan se palautti panokset ottelun tulosvedosta kun peli päättyi 0-0. Vuoden 2016 kisoihin joku vedonlyöntisivusto tekee taatusti samanlaisen kampanjan.

Betway lähti rohkeasti omaan EM-kampanjaan, kun se lupasi maksaa kaikki häviävät Turnauksen voittajavedot jos Espanja voittaisi vuoden 2012 EM-kisat. Ja Espanjahan meni voittamaan kisat, joten toivottavasti itse hyödynsit tämän kampanjatarjouksen.

Monet muutkin vedonlyöntifirmat tarjosivat uniikkeja EM-kampanjoita EM-kisoihin ja mikäli merkit yhtään paikkaansa pitävät, tulevat EM 2016 olemaan jälleen uusi vedonlyönnin ennätystapahtuma ja eri vedonlyöntiyhtiöt kilpailevat asiakkaista toinen toistaan paremmilla EM-kisakampanjoillaan. Ja mikäänhän ei estä pelaajaa hyödyntämästä vaikkapa näitä kaikkia upeita tarjouksia joita on aina talletustarjouksista veikkauskisoihin. Voittaja taitaa joka tapauksessa olla pelaaja itse, vaikka voiton veisikin jälleen Espanja.

Unibetin voittajakertoimia Ranskan EM-kisoihin:

Ranska 4.00

Saksa 5.00

Espanja 6.00

Englanti 10.00

Belgia 11.00

Sijoittuu sijoille 1-4:

Ranska 1.62

Saksa 1.70

Espanja 2.00

Englanti 2.80

Belgia 3.00

 

Vuosi Isäntämaa Mestari Hopeaa Pronssia
1960 Ranska Neuvostoliitto Jugoslavia Tsekkoslovakia
1964 Espanja Espanja Neuvostoliitto Unkari
1968 Italia Italia Jugoslavia Englanti
1972 Belgia Saksa Neuvostoliitto Belgia
1976 Jugoslavia Tsekkoslovakia Saksa Hollanti
1980 Italia Saksa Belgia Tsekkoslovakia
1984 Ranska Ranska Espanja Tanska
1988 Saksa Alankomaat Neuvostoliitto Saksa
1992 Ruotsi Tanska Saksa Alankomaat
1996 Englanti Saksa Tshekki Englanti
2000 Hollanti ja Belgia Ranska Italia Alankomaat
2004 Portugali Kreikka Portugali Tshekki
2008 Itävalta ja Sveitsi Espanja Saksa Venäjä
2012 Puola ja Ukraina Espanja Italia Saksa
2016  Ranska  
 
 
 
 

Lue myös:

 Jalkapallon MM-kisat |  Jalkapallon EM-kisat | Copa America | Muut jalkapalloturnaukset

Jalkapallon MM-kisat 2014  | Jalkapallon EM-kisat 2012

Veikkausliiga | Bundesliiga | La Liga | Mestarien Liiga