EM-kisat voittajavedot

Kenestä mestari? Kuka vie oman alkulohkonsa? Entä kuka on maalikunkku ja kuka syöttökuningas? Kuinka monta kertaa Teemu Pukki tuulettaa maalia?

portugali euro 2020

Euro 2020 -turnauksessa on tarjolla huima määrä erilaisia vetokohteita. Voittajavetoja voi luonnollisesti lyödä turnauksen mestarista. Neljä ja puoli kuukautta ennen turnauksen alkua vetomarkkina pitää Englantia ykkössuosikkina. Unibetilla Englannin mestaruuskerroin on 6.00.

 

Voittajavetoja voi lyödä myös siitä, ketkä kaksi joukkuetta etenevät loppuotteluun saakka. Lisäksi jokaisesta alkulohkosta voi lyödä betsit lohkoykkösen ja jatkoonpääsijöiden puolesta.

Suomen lohkon suurin voittajasuosikki on Belgia, jonka kerroin on Unibetilla 1.85. Suomen lohkovoitosta saisi komean kertoimet 21.00.

Maalikuningas-vedot ovat luonnollisesti jo nyt auki. Tässä vetomarkkinoiden suosikki on vielä Englannin Harry Kane, vaikka vielä Kane makoileekin sairastuvan puolella vielä pitkään kevääseen. Unibetilla Kanen maalikunkku-kerroin on 8.00. Sen verran Kanen tilanne on muuttanut voimasuhteita, että Ranskan Kylian Mbappe on noussut tasakertoimiin. Vielä kuukausi sitten Kane oli ainoana listan kärjessä.

Lähempänä turnausta vetofirmat alkavat julkaista kertoimia siitä, että kenet päävalmentaja tulee valitsemaan kisajoukkueeseen. Unibetilla on jo auki kertoimet Ruotsin lopullisesta kisajoukkueesta. Maajoukkuepelit jo lopettanut Zlatan on mukana listalla, eikä suurmiehen kerroin kisapaikasta ole kuin 6.00. Jos Ruotsilla alkaisi olla kärkipelaajista ongelmia kevään aikana, niin voisiko Zlatan vielä nousta mukaan?

Suomen joukkueen puolella on arvuuteltu, että valitsisiko Markku Kanerva mukaan vielä Jari Litmasenkin? Betssonilla sen kerroin oli 500, ja tähän kärkkäät pelimiehet kävivät laittamassa vedot sisään, kun Betssonin vetoehto ei tarkemmin määritellyt, että pitääkö Litmasen nimenomaan olla mukana pelaajana vai käykö joku muu roolikin. Sittemmin tämä vetovaihtoehto on kadonnut Betssonin sivuilta.

Suomen joukkueen kohdalla saa varmasti myöhemmin lyödä vetoa, että valitseeko päävalmentaja Kanerva joukkueeseen maajoukkueen taakseen jättäneet Perparim Hetemajn, Roman Eremenkon tai Niklas Moisanderin.

Muita kiinnostavia voittajavetoja, joita firmat tulevat myöhemmin keväällä avaamaan, ovat ainakin maalisyöttö-vedot. Venäjän MM-turnauksessa ainakin Unibet, Mr Green, Leo Vegas ja 888sport tarjosivat tällaista vetoa. Lopulta Venäjän turnauksen maalisyöttötilaston voitti peräti 16 pelaajaa, mukana muun muassa Leo Messi, Kevin De Bruyne, Antoine Griezmann ja Philippe Coutinho.

Pelaajakohtaisia voittajavetojakin tulee vielä auki. Suomalaisille varmasti tullaan suuntaamaan veto siitä, että kuinka monta maalia Teemu Pukki tulee kisoissa tekemään. Sama kysymys esitetään kaikkien parhaiden kärkimiesten osalta.