Euro 2020 maalikuningas, kuka tekee eniten osumia kesän EM-kisoissa?

Euro 2020 maalikuningas - löytyykö tästä joukosta: Kane, Mbappe, Lukaku, Lewandowski, Gnabry, vai nouseeko yllätykseen hymyilevä suomalainen Teemu Pukki?

Jalkapallon EM-turnaukseen on aikaa vajaat viisi kuukautta. Nyt on juuri sopiva aikaa aloittaa spekulaatiot siitä, kenestä tulee turnauksen maalikuningas.

Harry Kane, Englanti

Kertoimet EM-kisojen maalikunkusta ovat jo julki. Unibetin listoilla ykkössuosikki on Englannin Harry Kane, ja kakkosena on Ranskan Kylian Mbappe. Kolmossuosikki Unibetilla on belgialainen Romelu Lukaku ja nelonen Saksan Serge Gnabry.

Tässä Unibetin lista Euro 2020 -turnauksen eniten maaleje tekevästä pelaajasta:

Harry Kane, Englanti 8.00

Kylian Mbappe, Ranska 8.00

Romelu Lukaku, Belgia 10.00

Serge Gnabry, Saksa 12.00

Antoine Griezmann, Ranska 12.00

Cristiano Ronaldo, Portugali 12.00

Raheem Sterling, Englanti 12.00

Timo Werner, Saksa 12.00

Robert Lewandowski, Puola 16.00

Dries Mertens, Belgia 16.00

Alvaro Morata, Espanja 16.00

Memphis Depay, Hollanti 18.00

Ciro Immobile, Italia 18.00

Teemu Pukki, Suomi 51.00

 

Mikä maa voittaa EM 2020 kisojen kultaa - päivitetty 23/11/20

Kane on oikeutetusti kärkipaikalla

Käydään läpi suurimmat suosikin ja mahdolliset yllättäjät. Kerroin on melkoinen aivan kärkisuosikeillakin, eli tästä betsista on mahdollista tehdä kunnon tili.

Harry Kane, Englannin kapteeni ja ehdoton ykköskärki

Harry Kane on Englannin ehdoton ykköskärki sekä rankkareiden ampujista vaihtoehto numero yksi. Englanti myös on joukkue, jolla on hyvät mahdollisuudet pelata turnauksessa maksimimäärä otteluita. Neljä parasta, eli semifinaalijoukkueet, pelaavat EM-kisoissa yhteensä seitsemän ottelua, ja muut sitten vähemmän. Toki pelattujen otteluiden määrä on oleellinen tekijä siinä, että kuka tekee turnauksessa eniten maaleja.

Harry Kanen EM-turnauksen ylle tuli hieman tummia pilviä, kun hän joutui tammikuussa leikkaukseen takareisivamman vuoksi. Tottenhamin manageri Jose Mourinho sanoi lehdistötilaisuudessa, että Kane saattaa tulla takaisin peleihin vasta ensi kaudella, EM-turnauksen jälkeen. Tämä sai Englannin lehdet kiihtymään, mistä nyt kärkimies maajoukkueelle, jos Kane todellakin on sivussa yli kesän? Vai oliko Mourinhon lausunto vain pieni kiusa briteille?

Jos Kane on pelikunnossa hyvissä ajoin ennen kisoja, niin hän on hyvä betsi maalikuninkaaksi kasin kertoimella. Venäjän MM-turnauksessa Kane voitti maalikuninkuuden kuudella osumalla. Englanti pelasi Venäjän kisoissa maksimimäärän otteluja, ja Kane teki puolet MM-maaleistaan rankkarista.

Kylian Mbappe, nuori ja nopea

Ranskan joukkueesta Mbappen voinee nostaa esille mahdollisena maalikunkkuna. Joukkueen varsinainen kärki Olivier Giroud ei juurikaan maaleja tee, hän lienee avauksessa vain sen vuoksi kun ei oikein parempaakaan tunnu löytyvät. Antoine Griezmann on toinen keskikentän hyökkäävä pelaaja, mutta kyllä Mbappe on se pelaaja, jolla on enemmän potentiaalia. Griezmann tosin ainakin MM-Venäjällä laukoi Ranskan rankkarit, ja tämä jo himmentää Mbappen pelaamista maalikunkuksi.

Mbappe teki EM-karsinnoissa kolme maalia, kun Harry Kane teki EM-karsinnoissa peräti 12 maalia. Mbappen pelaaminen samalla kertoimella kuin mitä Kane saa ei taida olla kovinkan fiksua.

Romelu Lukaku, uusi nousu Serie A:ssa

Belgian jätti Romelu Lukaku meinasi jo hiipua varjojen maille Manchester Unitedissa, mutta kausi Serie A:n Inter Milanissa on ollu napakymppi. Lukaku on tehnyt jo 14 kassia Serie A:ssa. EM-karsinnoissa hän teki seitsemän maalia.

Lukakukaan ei pääse maajoukkueessa ampumaan rankkareita, vaan sen homman Belgialla saa Eden Hazard. Belgiallakin on mainiot mahdollisuudet edetä neljän parhaan joukkoon, mutta siltikin on hankala nähdä, että Lukaku kertoimella 10.00 olisi parempi veto kuin Harry Kanen pelaaminen.

Robert Lewandowski, veteraani osaa tehdä maaleja

Puolan Lewandowski on jo useamman pelikauden ajan vakuuttanut futisväkeä siitä, että hän osaa tehdä maaleja. Tällä kaudellakin hän on jo tehnyt osumia Bundesliigassa 19, ja vielä Mestareiden liigan lohkopeleissäkin tuli viidessä matsissa komeat kymmenen maalia. EM-karsinnoissa Lewandowski teki kuusi maalia.

Lewandowski ampuu myös Puolan rankkarit, joten tässä olisi kaikki muu kohdallaan paitsi Puolan mahdollinen ottelumäärä EM-turnauksessa.

Puolan alkulohko EM-turnauksessa ei ole aivan mahdoton. Mukana on Espanja ja Ruotsi sekä vielä yksi karsintojen kautta kisoihin tuleva maa. Puolalla on aivan hyvät mahdollisuudet nousta kahden parhaan joukkoon ja jatkopeleihin. Ja jos puolalaisilla peli sujuu, niin miksei vaikka pitemmällekin.

Teemu Pukki, Suomen lahja futismaailmalle

Ja jos jonkun altavastaajan peli saattaisi lähteä kulkemaan, niin tottakai sitten pitää mainita Teemu Pukki. Pukki on kotkalainen maalikone ja maajoukkueen varma rankkareiden ampuja. EM-karsinnoissa Pukki teki kymmenen maalia. Pukki on kylmän viileä viimeistelijä, kun pääsee vastaiskusta irti. Ja eiköhän Suomelle vastaiskun paikkoja EM-turnauksessa tule, kun suosikkina peliin lähtenyt vastustaja painaa palloa kohti Markku Kanervan rakentamaa puolustusmuuria. Riisto, nopea syöttö pystyyn, ja kas, Pukki on nokikkain maalivahdin kanssa.