Formula 1 osakilpailut


Mercedes on hallinnut Formula 1 -kausia viime vuosina. Talli on voittanut mestaruuden neljästi peräkkäin. Lewis Hamilton on ollut voittoputken aikana ykkönen kolme kertaa ja Nico Rosberg yhden kerran. Tällä kaudella tilanne on hyvin samanlainen, Mercedes on ehdoton ykkössuosikki, ja Ferrarille ja Red Bullille on tarjolla kisa kakkospaikasta.

BONUS: Bonus 50%, jopa 150€
Pelaa nyt

Mercedes

Mercedes ilmoitti hiljattain, että sen viime kauden auto oli vain 90-prosenttisesti valmis. Se oli jättänyt hieman kehitystyötä viemättä loppuun, että tälle kaudelle olisi sitten helpompi tehdä muutoksia uusien sääntöjen mukaisesti. Talli kertoo rakentaneensa enemmän tilaa auton koriin, että sitten tarvittaessa olisi helpompi siirrellä osia oikeille paikoille. Jos Mersu oli viime kaudella vain 90-prosenttisella autolla liikkeellä, niin mitenhän tämä kausi sujuu, jos auto on nyt rakennettu valmiiksi?

Mercedeksen kuskikaksikko on luonnollisesti erityisen kova. Lewis Hamilton on kokenut ja tottakai hyvin taitava. Jos Hamiltonilla vielä riittää motivaatiota, niin miksipä ei tämä voisi olla hänelle viides mestaruuskausi. Valtteri Bottas on varmasti motivoitunut, ja kauden parhaalla autolla hänellä on hyvin mahdollisuuksia vaikka kuinka pitkälle.

Mercedeksen autossa on vielä huomattavaa sen luotettavuus. Viime kaudella tallilla ei juurikaan ollut tekniikan puolen ongelmia. Mercedeksellä oli viime kaudella kaikista talleista vähiten lähtöruuturangaistuksia.

Ferrari

Ferrari on kauden alla uhkaillut jättävänsä koko F1-sirkuksen, mutta tätä ei varmasti tule tapahtumaan. Koko Ferrarin firma käyttää ainoastaan F1-kisoja autojensa mainostamiseen, formuloiden merkitys yritykselle on todellakin suuri. Ferrarin ja F1:n yhteinen taival on lähtenyt käyntiin jo koko lajin synnyn aikoihin, formuloita on mahdotonta kuvitella ilman Ferraria.

Ferrari aloitti viime kauden hyvin, mutta puolivälissä koko homma hajosi. Ensimmäisissä kuudessa viime kauden kisassa Ferrarin Sebastian Vettel oli kolmasti ykkönen ja kolmasti toinen. Tämän jälkeen Mercedes antoi Ferrarille enemmän painetta, ja Italian punaiset murenivat. F1 -asiantuntijat ovat olleet sitä mieltä, että syy Ferrarin alamäkeen on tallikulttuurissa. Expertit toteavat, että Ferrarin tallissa on vallalla syyttelyn kulttuuri, eikä se osaa muuttaa tätä ongelmaa. Organisaation muutos on hankalaa, mutta kaiken menestyksen tae. Viime kausi voisi olla Ferrarille kasvunkipujen kausi.

Tällä kaudella Ferrari tulee kisaamaan kakkospaikasta Red Bullin kanssa. Sebastian Vettel ajanee useampikin hyviä kisoja. Se, että kuinka paljon homma Kimi Räikköstä kiinnostaa, jää nähtäväksi.

 

BONUS: Bonus 2x25€ ilmaisveto
Pelaa nyt

Red Bull

Red Bullin suurin valtti on se, että sen kuskikaksi Daniel Ricciardo ja Max Verstappen taitaa olla koko formulasirkuksen paras. Mercedeksen pari on myös mainio duo, mutta asiantuntijoiden mukaan ei Red Bullin parin veroinen.

Verstappen on ehdottomasti yksi lahjakkaimmista kuskeista, joka viime vuosina on tullut mukaan F1 -kisoihin. Verstappenin ohitukset ovat taidokkaita, eikä australialainen Ricciardo ole paljoakaan heikompi.

Red Bull on hiljattain aloittanut tekniikan puolen yhteistyön Aston Martinin kanssa. Tämä tarkoittanee sitä, että pikku hiljaa Red Bull on tekemässä täyttä eroa moottoritoimittajansa Renaultin kanssa. Aston Martinista on ilmeisesti tulossa Red Bullin täyspartneri vuonna 2021. Vielä tällä kaudella muutokset tuskin vaikuttavat suuresti Red Bullin auton tasoon, talli ajanee samalla tasolla kuin viime kaudella.

McLaren

F1 -kisan heikommista talleista McLarenin tilanne on aina kiinnostava. Talli on yksi formuloiden legendaarisimmista, se on voittanut kuskien mestaruuden 12 kertaa. Viimeisin mestaruuskausi on vuodelta 2008, jolloin Lewis Hamilton ajoi McLarenin mestaruuteen.

McLarenin kolme viimeistä kautta ovat olleet umpisurkeita, ja tässä suurin syy on ollut Hondan kehno moottori. Tällä kaudella McLaren ajaa Renaultin moottoreilla, joten enemmän voisi brittitallilta odottaa.

McLaren on jo pitkään sanonut, että sen auton kori on erinomainen, joten ongelmat ovat olleet juuri moottoripuolella. Talli neuvotteli myös Mercedeksen kanssa moottoritoimituksista, mutta lopulta sopimus syntyi Renaultin kanssa. Yhteistyö Mercedeksen kanssa on aikaisemmin ollut McLarenille hyvin menestyksekästä.

McLaren janoaa kiivaasti paluuta takaisin huipulle. Se jatkaa samoilla kuskeilla kuin viime kaudellakin, tallin kuskit ovat mainio veteraani Fernando Alonso sekä nuori kaveti Stoffel Vandoorne. Alonso on kaksinkertainen maailmanmestari, hän on edelleen yksi parhaista F1 -kuskeista. Alonsolla oli ilmeisesti näppinsä pelissä siinä, että talli valitsi Renaultin yhteustyökumppaniksi. Nuoresta Vandoornesta taas ei vielä oikein osaa sanoa, että mihin saakka hän voi kehittyä.

McLaren saattaa hyvinkin nousta kolmen kärkitallin jälkeen seuraavaksi parhaaksi, ja jos kaikki oikein hyvin natsaa, niin eiköhän sillä ole mahdollisuudet haastaa vaikka Red Bull kauden kolmospaikasta.

 

 

Unibetin mestaruuskertoimet kauden alla:

Lewis Hamilton 1.60

Sebastian Vettel 5.00

Valtteri Bottas 7.50

Max Verstappen 7.50

Daniel Ricciardo 13.00

Fernando Alonso 34.00

Kimi Räikkönen 34.00

Stoffel Vandoorne 101.00