Euro Hockey Tour: Karjala-turnaus 5.-8.11.2020

Leijonat isännöi tuttuun tapaan marraskuussa maajoukkueturnausta. Suomi on jälleen yksi voittajasuosikki tähän turnaukseen, mutta mitä tekevät Venäjä, Ruotsi ja Tsekki? Kuumat maaottelut luvassa! Katso kertoimet peleihin ja betsaa!

EHT-kiertueen perinteinen Karjala-turnaus käydään Helsingissä 5. – 8. marraskuuta. Suomi avaa urakkansa torstaina Venäjää vastaan, ja lauantaina on vuorossa Tsekki-ottelu. Sunnuntaina turnaus huipentuu perinteiseen Suomi – Ruotsi -otteluun, jossa on ratkaistu useana vuonna turnauksen voittaja. Antaako Suomi isänpäivänä isän kädestä vai ryöstääkö Ruotsi pinnat?

 

Venäjä - Suomi Karjala-turnaus

Tsekki on Karjala-turnauksen hallitseva mestari, ja Leijonat lähtee tämän vuoden turnaukseen tavoitteenaan nostaa sijoitustaan viime kauden kakkossijasta. Kertoimet turnaukseen Suomen osalta kertovat siitä että Suomi on tosiaankin yksi vahvimmista voittajasuosikeista, Leijonien poikkeuksellisesta kokoonpanosta huolimatta. Vedonlyönti maajoukkuepelistä on isoa jo ennen Jääkiekon MM-kisoja ja nyt on hyvä hetki treenata kotisohvalta myös maajoukkuepelien betsaamista. Nyt pelikassa kuntoon Liigaa, NHL:ää ja KHL -vetoja varten Leijonien avulla!

Leijonat Karjala-turnaus 2020

Jukka Jalonen valitsi Leijonat vuoden 2020 Karjala-turnaukseen torstaina 29.10.2019. KHL-pelaajia ei tällä kertaa ole mukana vaan koko joukkue on kerätty Liiga-pelaajista.

Suomen joukkue Karjala-turnaukseen:

Maalivahdit:

30 RAJANIEMI Sami, Jukurit Mikkeli (Liiga)
32 SETÄNEN Oskari, Lukko Rauma (Liiga)

Puolustajat:

4 LINTUNIEMI Alex, JYP Jyväskylä (Liiga)
5 LAPPALAINEN Lasse, Kalpa Kuopio (Liiga)
6 RINDELL Axel, Jukurit Mikkeli (Liiga)
13 KEMILÄINEN Valtteri, Tappara Tampere (Liiga)
18 SAARIJÄRVI Vili, Lukko Rauma (Liiga)
28 NIEMELÄ Mikko, Kärpät Oulu (Liiga)
36 ERONEN Elmeri, HPK Hämeenlinna (Liiga)
51 PARIKKA Jarkko, Ilves Tampere (Liiga)

Hyökkääjät:

10 SUOMI Eemeli, Ilves Tampere (Liiga)
15 NURMI Markus, TPS Turku (Liiga)
20 BJÖRKQVIST Kasper, KooKoo Kouvola (Liiga)
21 KARVINEN Otto, Kärpät Oulu (Liiga)
24 BJÖRNINEN Hannes, Pelicans Lahti (Liiga)
25 TURKULAINEN Jerry, JYP Jyväskylä (Liiga)
27 SIIKONEN Miska, JYP Jyväskylä (Liiga)
37 KOIVISTOINEN Eetu, Lukko Rauma (Liiga)
38 INNALA Jere, HPK Hämeenlinna (Liiga)
47 TIIVOLA Peter, Ässät Pori (Liiga)
71 OKSANEN Ahti, KooKoo Kouvola (Liiga)
76 SALLINEN Jere, HIFK Helsinki (Liiga)
81 PELTOLA Jukka, Tappara Tampere (Liiga)
82 SAARELA Aleksi, Lukko Rauma (Liiga)

src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw">#HIFK pic.twitter.com/gDO6YZjtkW

— Leijonat (@leijonat) October 29, 2019

Leijonat voitti Karjala-turnauksen 2017, kaksi vuotta putkeen kakkossija

Suomi voitti Karjala-turnauksen viimeksi vuonna 2017 muutaman vuoden tauon jälkeen. Suomella on kaiken kaikkiaan yhteensä 12 voittoa, turnausta on pelattu vuodesta 1995 alkaen. Suomi on myös voittanut kotiturnauksensa peräti kahdeksan kertaa peräkkäin vuosituhannen vaihteessa. Vuosien 2018 & 2019 Karjala-turnaus päättyi kakkostilaan, mutta nyt lähdetään hakemaan sitä voittoa ja hyvää alkua kauteen.

Leijonat on suosikki voittamaan vuoden 2019 Karjala-turnauksen vaikka Jukka Jalonen on valinnut joukkueeseen peräti 12 ensikertalaista. Leijonat ovat tällä kertaa kokonaisuudessaan muodostettu Liiga-pelaajista ja onkin todella mielenkiintoista seurata sinivalkoisten edesottamuksia.

Euro Hockey Tour on kuitenkin käytännössä mainio paikka kokeilla eri pelaajia turnausolosuhteissa, käytännön merkitystä voitolla ei juurikaan ole. Jukka Jalonen tulee varmasti kokeilemaan muutamia mielenkiintoisia pakkipareja ja kentällisiä, onhan myös muiden maiden turnauskokoonpanot vähintäänkin mielenkiintoisia.

Muun muassa Venäjä saapuu Suomeen kokonaan alle 20-vuotiasta kootulla joukkueella: 

Karjala-turnaus kertoimet ja vedonlyönti

Maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen lähtee Karjala-turnaukseen kokemattomalla joukkueella, ainakin paperilla. Suomi on kerännyt yleensä todella vahvan joukkueen kotiturnaukseen, ja pelaajisto haluaa näyttää aina parastaan suomalaisyleisölle. Jengi ei ole nyt yhtä vahva mutta tämö vuosi ei tee poikkeusta voitontahdon suhteen ja mukavahan näitä kotimaan pelejä on laittaa kupongille kun Suomi on suosikki!

Vedonlyönnissä panokset kannattaa laittaa ilman värilasejakin Suomen puolesta, sillä muut maat lähtenevät turnaukseen Suomen tavoin enemmän tai vähemmän kokeilumiehistöillä. Toki maajoukkue on aina maajoukkue ja näyttämisen halu on kova.

Tsekki on voitti Karjala-turnauksen viime kaudella ja maalla on suht vahva joukkue jälleen. Tilastojen valossa Tsekin turnausvoitto ei olisi mahdottomuus. Ruotsi haluaa aina pilata suomalaisyleisön juhlat ja länsinaapurit ovat ehkä nimivahvan joukkue tänä vuonna. Venäjältä puuttuvat kaikki parhaat pelaajat mutta junnut voivat laittaa melkoisen mankelin käyntiin ja yllättää muut. Helpolla turnausvoitto ei siis irtoa Suomelle tälläkään kertaa, mutta isäntämaa on turnauksen ennakkosuosikki. Muita vedonlyönnin kohteita ovat mm. turnauksen piste- ja maalipörssin voittajat.

Karjala-turnaus 2020 televisiointi ja livestream

Karjala-turnaus näytetään TV5 kanavalla. TV5 kanavan ja Dplay suoratoistopalvelun omistava Discovery Finland omistaa EHT-kiertueen televisiointioikeudet vuodelle 2026 asti.

Katso tarkempi televisiointiaikataulu TV5:n ohjelmaoppaasta, lähetyksiä tulee olemaan televisiossa ja Dplayssa netin puolella.

Tässä päälähetykset: 

Torstai 5.11.2020: Klo 18.25–20.50 Venäjä–Suomi (TV5 & Dplay)

Lauantai 7.11.2020: Klo 17.25–20.00 Suomi–Tshekki (TV5 & Dplay)

Sunnuntai 8.11.2020: Klo 17.25–20.00 Suomi–Ruotsi (TV5 & Dplay)

Kaikki ottelut voit siis katsoa Dplaysta ja hommahan toimii myös mobiilissa varsin kivasti. Katso siis vaikka livestream Karjala-turnauksesta ja betsaa samalla ottelun livevetoa.

Turnauksessa nähdään myös hieman harvinaisempaan aikaan alkavia otteluita, näissä peleissä ei kaikki pelaajat ole ihan parhaimmillaan.

Unibet tarjoaa lisäksi jokaiseen turnausotteluun kattavan Live-vedonlyönnin, joten voit lyödä jännittäviä Live-vetoja vaikkapa Hartwall Arenan lehtereiltä käsin!

Karjala -turnaus 2020 Otteluohjelma / Karjala turnaus liput

To 5.11 18:30
HARTWALL ARENA – Helsinki | Venäjä – Suomi
La 7.11 17:30
HARTWALL ARENA – Helsinki | Suomi – Tshekki
Su 8.11 Klo 17:30
HARTWALL ARENA – Helsinki | Suomi – Ruotsi
Lue viimeisimmät vinkit ja hae kertoimet Karjala-turnauksen otteluihin:

Katso Veikkausvihjeet-osastostamme vinkit Karjala-turnaukseen ja lyö vetoa parhaimmilla kertoimilla!