Kellyn kaava ja laskuri vedonlyöntiin

Onko Kellyn kaava tuttu juttu ja lyöt vetoa? Hyvä! Jos ei ole ja haluat tutustua aiheesee, lue ihmeessä eteenpäin. Kellyn kaavan avulla saavutat varmasti parempia tuloksia jatkossa.

Kellyn kaava – mikä se on?

Kellyn kaava on oikean panoskoon määrittämistä vedonlyönnissä.

Kellyn kaavan avulla pelaajan on tarkoitus hyödyntää tarkat arviot kohteesta ja tehdä näiden tarkkojen arvioiden avulla optimaalista voittoa. Samalla kun haetaan parasta mahdollista tuottoa, suojellaan myös omaa pelikassaa.

Voitollisessa pelaamisessa on tärkeää, että osaa pelata oikean kokoisilla panoksilla pelikassaan verrattuna. Vaikka joku kohde näyttää kuinka varmalta tahansa, ei siihen kannata laittaa määräänsä enempää rahaa kiinni.Vedonlyönnissä usein käytetty menetelmä oikean panoskoon määrittämiseksi on nimeltään Kellyn kaava.

Maksimoi pelikassan kasvunopeus

Kelly kaavan avulla voidaan teoriassa maksimoida vedonlyöjän pelikassan keskimääräinen kasvunopeus. Monesta muusta panostusmenetelmästä poiketen Kellyn kaavassa ja sen laskemisessa otetaan huomioon myös osumistodennäköisyys. Tämä ominaisuus tekee Kellyn kaavasta erinomaisen työkalun vedonlyönnistä kaiken irti haluaville veikkaajille.

Kellyn kaava Laskuri – laske oikea panostuskoko

Miten tämä jo vuonna 1956 kehitetty ja Mr. Kellyn mukaan nimetty kaava sitten toimii? Voit laskea optimaalisen panoskoon suoraan alla olevalla Kellyn laskurilla. Merkkaa kenttiin vedon todennäköisyys (esim. 0.15 tarkoittaa 15 % todennäköisyyttä), kerroinKellyn jakaja ja pelikassasi, niin saat selville millä summalla veto kannattaa tehdä.

Todennäköisyys:%
Kertoimet:
Kellyn jakaja:
Pelikassa:

Peliyhtiöitä - kuluvan kuukauden poimintoja

  • Pelisivusto
  • Nappula
  • Bonus
  • Arvio
  • Tietoja

Miten Kellyn kaava toimii käytännössä?

Vielä tekstimuotoon avattuna, Kellyn kaavassa X = Osuman todennäköisyys eli kuinka todennäköistä on, että veto osuu. Luku kirjataan muodossa 0,50 joka tarkoittaa 50%. Y= Eri vedonlyöntiyhtiöiden sivuilta tarkastettu paras mahdollinen kerroin.

Panos = (X*Y-1)/(Y-1)

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jos kotijoukkueen voiton kerroin 1,50 ja voiton todennäköisyys 70% niin kaava on ulkoasultaan seuraavanlainen:

0,1 = (0,7*1,5-1) /(1,5-1)

Kaavan suosittelema panos pelikassasta on siis 10% (0,1*100) jolloin esimerkiksi 100€ pelikassasta on suositeltavaa iskeä 10€ betsi kohteelle optimaalisen tilin lihotuksen saavuttamiseksi. Kaavan kanssa saa kuitenkin olla tarkkana, koska urheilu on aina urheilua missä on muuttuvia tekijöitä ja kaavaan on petollisen helppo myös syöttää väriä lukuja. Tästä syystä on suositeltavaa panostaa kaavan antamaa summaa vähemmän, mikäli panoksen koko tuntuu kohtuuttoman suurelta pelikassaan ja riskiin nähden.

Kannattaa myös muistaa, jotta Kellyn kaava antaisi oikeanlaisen tuloksen, pelaajan täytyy arvioida kohteiden merkkien todennäköisyydet otteluanalyysien ja esimerkiksi vedonlyöntivihjeiden avulla. Kellyn kaavaa käytettäessä panoskoko tulee myös määrittää aina todellisen eikä alkuperäisen pelikassan koon mukaan

Auttaisiko videoversio tämän asian sisäistämisessä?

Kellyn jakaja

Kellyn kaavan tavoitteena on siis maksimoida minkä tahansa vedon tai sijoituksen potentiaalinen tuotto – ja joka toimii kaikissa urheiluvedonlyöntimuodoissa. Kaava on kovassa käytössä vedonlyöntipiireissä ja siihen on myös mahdollista sijoittaa niin sanottu Kellyn jakaja, joka pienentää automaattisesti kaavan tuottamaa riskiä ja pienentää Kellyn kaavaan antamaan panoskokoa. Kellyn jakajan avulla pelikassan vaihtelu saadaan kuriin ja pienennettyä.

Esimeriksi ylläolevan laskukaavan mukaan vedonlyöjän pitäisi sijoittaa 10% pelikassastaan yksittäiseen kohteeseen. Tämä on melkoisen iso riski ja sitä pienentää helposti sijoittamalla kaavaan Kellyn jakajan esimerkiksi luvun 4, tällöin kaava muuttuu muotoon:

Panos = (0,7*1,5-1) /(1,5-1)) / 4.

Lopputulos on se että pelikassasta on suositeltavaa sijoittaa 2,5% kyseiseen vedonlyöntikohteeseen. 100€ pelikassa tämä tarkoittaa vaivaista 2,50€ summaa mutta jos kassan koko on kasvanut jo 5000€ kokoiseksi niin panos on mukavat 125€ alkuperäisen laskukaavan antaman 10% ja 500€ summan sijaan.

Todennäköisyysarviot, pelikassan hallinta, vedonlyönti…

Kaikki nämä liittyvät vahvasti toisiinsa vedonlyönnissä ja nämä kannattaakin ottaa haltuun ja opetella erittäin hyvin. Kun nämä kaikki ovat hallussa, vedonlyönnistä tulee kannattavampaa ja sitä myöden myös parempaa.

Kellyn kaavaa selitettynä englanniksi. Kelly calculator ja Kelly formula hakusanoille Youtubesta löytyy muitakin katsomisen arvoisia videoita.

Pelikassa tyhjä? Ei hätää, alla olevien bonusten avulla saat helposti täytettä tilillesi jotta päset kokeilemaan Kellyn kaavaa käytännössä!