KORIPALLON MM-KISAT 2014


Koripallon MM-kisat 2014 pelataan Barcelonassa Espanjassa.

Yllättävät kisat

Koripallon MM-kisoissa loppukesästä 2014 odotettiin isäntämaan Espanjan haastavan lajin mahtimaan USA:n tasaväkisesti. Useammatkin asiantuntijat niin lajin puolella kuin vedonlyöntimaailmastakin veikkailivat Espanjan olevan lähes tasavertainen vastus kokemattomalle USA:lle, jolla oli takanaan vain lyhyt yhteinen leirijakso. Toisin lopulta kävi, Espanja ei päässyt edes loppuotteluun ja USA vei maailmanmestaruuden selvästi 129-92 Serbiaa vastaan.

 Susijengin ensimmäisissä MM-kisoissaan

Turnaus oli suomalaiselle koripallolle historiallinen. Suomi oli ensimmäistä kertaa mukana tämän tason turnauksessa. Susijengi pääsi kisoihin FIBA:n myöntämällä ”villillä kortilla”. ”Villin kortin” saivat lisäksi Brasilia, Kreikka ja Turkki.

Turnaus oli suuri suomalainen urheilutapahtuma. Paikan päälle Espanjaan matkusti noin 10 000 suomalaista korisfania. Suuri urheilumenestys turnaus ei kuitenkaan ollut Suomelle.

 

BONUS: Bonus jopa 300€ + 50 ilmaispyöräytystä
Pelaa nyt

Alkulohkot

Susijengi aloitti MM-urakkansa heti lauantaina 30. elokuuta, kun joukkue sai vastaansa suursuosikki USA:n. Alkusarjan viimeinen ottelu käytiin  Uutta-Seelantia vastaan 4. syyskuuta. Yle televisioi kaikki Suomen ottelut TV:ssä, Yle Areenassa sekä Yle Puheella!

Suomi jäi lopulta omassa alkulohkossaan, lohko C:ssä, viimeiseksi. Avausottelussa Suomi kohtasi USA:n ja sai täydellisen selkäsaunan. Ottelu päättyi 114-55. Lopullisesti peli repesi toisella neljänneksellä, jonka USA voitti käsittämättömästi 29-2.

 

Toisessa ottelussaan Suomi nappasi 81-76 voiton Ukrainasta ja jatkopaikka lohkosta alkoi jo näyttää hyvinkin mahdolliselta. Tähän Suomen voitot kuitenkin jäivät. Dominikaaninen tasavalta voitti Suomen kuudella pisteellä, Turkki jatkoajan jälkeen neljällä pisteellä ja lopuksi vielä Uusi-Seelanti kahdella pisteellä. Suomen kohtalon kulminaatiopiste oli Turkki-ottelu, jota Suomi johti puoliajalla jo 14 pisteellä.

Suomi ei ollut turnauksessa lähellekään niin hyvä kuin edellisvuoden EM-kisoissa. Turnauksessa korostui se, miten paljon Suomi on riippuvainen pelintekijä Petteri Koposesta. Koponen voitti turnauksessa syöttötilaston. Teemu Rannikko alkaa jo olla iäkäs ja loukkaantumisherkkä Koposen korvaajaksi. Muutenkaan Suomelta ei löytynyt juurikaan venymistä. Kovalla kohulla maajoukkueeseen mukaan tullut NBA-pelaaja Erik Murphy ei ollut häävi vahvistus. Hanno Möttölä pelasi viimeiset ottelunsa maajoukkueessa. Möttölän merkitys joukkueen isähahmona ja pukukoppipelaajana on korvaamaton, vaikka hän ei enää kentällä aina pärjännytkään vauhdissa mukana.

 

BONUS: 100€ bonus + 70€ ilmaisvetoina
Pelaa nyt

Alkulohkoissa ei tapahtunut juurikaan yllätyksia. Yhdysvallat jyräsi, sen pienin voitto oli 22 pisteen voitto Turkista. Omassa lohkossaan Espanja oli myös vakuuttava, sen pienin voitto oli 16 pisteen voitto Serbiasta.

Pudotuspelikaavio oli rakennettu USA-Espanja -loppuottelua varten. Espanjan joukkue oli ehkä maan kaikkien aikojen joukkue. Mukana oli liuta kovia NBA-ammattilaisia, Gasolin veljekset Marc ja Pau, Serge Ibaka, Rocky Rubio, Jose Calderon sekä kovat Euroopassa pelaavat Juan Navarro, Felipe Reyes ja muut. Kisojen tunnelma lässähti huimasti, kun neljännesfinaalissa hallitseva Euroopan mestari onnistui painimaan 65-52 -voiton kotijoukkueesta. Espanjan pistemäärä on huiman vähäinen, ottelu oli todellinen puolustuspään pystypainimatsi. Ranskan tie loppuotteluun katkesi heti semifinaaleissa, joissa se hävisi viidellä pisteellä Serbialle. Joukkue ei enää jaksanut samanlaista taisteluottelua kuin edellisellä kierroksella, pitkä turnaus vaati veronsa.

USA:ta ei mikään pystynyt estämään matkalla kohti finaalia. Se raivasi tieltään hyvin selvin numeroin Meksikon, Slovenian ja Liettuan. Loppuottelu oli myös lähes muodollisuus. Serbia ei pystynyt vastaamaan USA:n materiaaliylivoimaan ja liikkeeseen millään tavalla.

Yhteenveto

USA oli turnauksessa tasainen joukkue. Vaikka se takoi hurjia pistemääriä, yksikään sen pelaaja ei ollut turnauksen pistetilastossa kymmenen joukossa. Joukkueena USA teki 104.6 pistettä per ottelu, turnauksen kakkonen tässä tilastossa oli Espanja, joka teki 83 pistettä per ottelu. Kisojen parhaksi pelaajaksi valittiin USA:n Kyrie Irving. All Star -viisikkoon Irvingin lisäksi tulivat USA:n Kenneth Faried sekä Serbian Milos Teodosic, Espanjan Pau Gasol sekä Ranskan Nic Batum.

Veikkaussivut mukana kisoissa!

Veikkaussivujen MM-kisasivustoa seuraavat  pysyivat varmasti mukana MM-kisojen vilskeessä! Sivuiltamme löytyi  muun muassa kattava otteluohjelma TV-lähetyksineen sekä ajantasalla pysyvät sarjataulukot.