Viking Lotto - arvonta joka keskiviikko


Viking Lotto on jo yli 20 vuotta toiminut kotimaisen Loton rinnalla, sillä ensimmäiset Viking Loton numerot oli veikattavissa Suomessa vuonna 1993. Suomen lisäksi Viking Lotto kerää pelaajia pohjoismaista ja Baltiasta. Kun Viking Lotto aikanaan lanseerattiin, veikattiin sille varsin lyhyttä historiaa, mutta hyvin on tämäkin lotto pyörinyt ja se on palkinnut useita pelaajia erikokoisilla miljoonapoteilla ja pienemmillä voitoilla.
Lisää Lottopeleistä täältä

Lottopeleihin erikoistuneet peliyhtiöt

 

Peli onkin siitä mielenkiintoinen, että pelissä on peräti 11 eri voittoluokkaa. Pienimmät voitot irtoavat 2+1 tuloksella ja päävoitto on luvassa kuudella oikein. Tässä kaikki Viking Loton kaikki voittoluokat sekä voittojen prosenttiosuudet:

Kuusi (6) oikein, (jaetaan kaikkien 6 oikein tulosten kesken)

Viisi (5) lottonumeroa + yksi (1) lisänumero oikein (kierroskohtaisesta jakosummasta 7,2%)

Viisi (5) lottonumeroa oikein (kierroskohtaisesta jakosummasta 8,7%)

Neljä (4) lottonumeroa + kaksi (2) lisänumeroa oikein (kierroskohtaisesta jakosummasta 3,8%)

Neljä (4) lottonumeroa + yksi (1) lisänumeroa oikein (kierroskohtaisesta jakosummasta 5%)

Neljä (4) lottonumeroa oikein (kierroskohtaisesta jakosummasta 11,6%)

Kolme (3) lottonumeroa + kaksi (2) lisänumeroa oikein (kierroskohtaisesta jakosummasta 5%)

Kolme (3) lottonumeroa + yksi (1) lisänumeroa oikein (kierroskohtaisesta jakosummasta 13,9%)

Kolme (3) lottonumeroa oikein (kierroskohtaisesta jakosummasta 40%)

Kaksi (2) lottonumeroa + kaksi (2) lisänumeroa oikein (kierroskohtaisesta jakosummasta 4,8%)

Kaksi (2) lottonumeroa + yksi (1) lisänumero oikein (kierroskohtainen voitto kiinteä 1 euro)

Viime kierroksen Viking-Lotto numerot ja tulokset

teksti-tvn-lotto-arvonnan-tulokset

 

Arvonta on mukavasti keskellä viikkoa ja keskiviikkona, joten loton harrastajat pääsevät nauttimaan palloruletista lauantain lisäksi myös viikolla. Lottonumerot arvotaan Norjan Hamarissa keskiviikkoisin kello 20:15 ja arvonta lähetetään satelliitin välityksellä myös Suomeen. Loton peliaikaa on Suomessa aina kello 19:00 saakka.

 

Viking Loton numerot

Viking Lotossa arvotaan siis kuusi numeroa ja kaksi lisänumeroa. Pelaaja pääsee valitsemaan perusrivissä kuusi numeroa 48:stä ja yhden perus Viking Lotto rivin hinta on 0,80 euroa. Kerrallaan pelaaja voi pelata perusrivejä 20 kappaletta. Tarjolla on tietenkin järjestelmiä 7 – 11 numeroille ja näiden rivimäärät vaihtelevat seitsemästä aina 462:een kappaleeseen.

Lottojärjestelmien pelaaminen on varsin helppoa ja ne ovat siitä käteviä että voiton osuminen kohdalle tietää heti sitä, että voittojen määrä moninkertaistuu. Jos vaikkapa 10 numeron järjestelmään sattuisi osumaan 5 numeroa oikein, tulee tulokseksi tietenkin 5 oikein useamman kerran ja siihen päälle vielä monta kertaa pienempiä alavoittoja. Tuloksen saa onneksi selville nopeasti Veikkauksen sivujen kautta, joten itse sitä ei tarvitse alkaa laskemaan.

Viking Lotossa on olemassa Onnennumero –arvonta, joka on pelaajille ilmainen osallistua. Ennen Viking Loton varsinaista arvontaa, arvotaan yksi numero, joka toimii Onnennumerona. Mikäli onnennumero osuu sitten varsinaiseen Viking Loton oikeaan numerosarjaan, laukeaa voittopotti voittajille. Ylimääräinen voittopotti voi olla jopa miljoonia euroja, sillä jokaisesta pelatusta Viking Lotto rivistä kertyy tuohon pottiin 3,4 senttiä.

Viking Loton voiton todennäköisyys

Viking Lotossa 48 numerosta arvotaan kuusi numeroa, eli mahdollisia rivejä on olemassa 12 271 512 kappaletta. Yhden tietyn kuuden numeron rivin esiintymismahdollisuus on siis 1:12271512, jolloin saadaan myös prosenttiosuus. Prosentteina sama näkyy tässä: 0,0000081%. Luonnollisesti pienempien voittojen ja vähempien numeroiden saaminen on todennäköisempää ja kolmen numeron oikein saaminen on jo 0,016 prosentin luokkaa. Alimman voittoluokan eli 2+1 oikein saaminen on prosentuaalisesti 0,02 prosentin luokkaa.

Viking Loton Onnennumero esiintyy keskimäärin joka kahdeksas kerta, mutta koska edelliset arvonnat eivät ole tuleviin lottoarvontoihin mitenkään vaikuttavia, onnennumeron esiintyminen voittavassa rivissä voi joskus kestää kauan. Tuolloin pottikin kasvaa melkoisen suureksi ja houkuttelevaksi.

Viking Loton suosituimpia lottonumeroita

On totta että useat pelaajat pelaavat omia, samoja numeroita viikosta toiseen. Sen mahdollistaa myös Veikkauksen ikipeli, jolloin pelaaja osallistuu peliin niin kauan kuin hänen pelitilillään on rahaa. Parhaita numeroita ovat tietenkin ne lottonumerot joita muilla kuin sinulla ei ole. Erilaiset lottotilastot paljastavat kuitenkin suosituimpia lottonumeroita joita ovat erilaiset kertotaulut kuten viiden ja kuuden kertotaulut. Moni pelaaja suosii tiettyjä syntymäpäivänumeroita ja numerosarjaa 1, 2, 3, 4, 5, 6 pelataan joka viikko satoja ellei jopa tuhansia kertoja.

Viking Lotossa valittavien numeroiden määrä ylettyy aina numeroon 48 saakka ja kun numeroita valitaan se kuusi, niin valinnanvaraa riittää. Monet kehittelevät omaan lottoruudukkoonsa Veikkauksen pelipalvelussa tiettyjä kuvioita, mutta tilastot osoittavat että isoimmat voitot ovat tulleet epäsymmetrisillä ja uniikeilla järjestelmillä.

Isoja Viking Lotto jättipotteja Suomeen

Viking Loton isoin päävoitto on ollut vuonna 2013 jaettu 15,4 miljoonan euron jättipotti, jonka voitti eräs norjalainen pelaaja. Onnennumeron avulla tarjolla ollut suurin potti on ollut 26 miljoonaa euroa (6 miljoonaa pääpotti + 20 miljoonaa Onnennumero), mutta tuolloin onnennumero ei osunut voittoriviin.

Suomeen on saatu mukavasti myös miljoonavoittoja, suurin on toistaiseksi vuoden 2012 helsinkiläiselle pelaajalle siunaantunut 7,8 miljoonan euron voitto. Toiseksi suurimpana pottina on Suomussalmelle mennyt 7,5 miljoonan euron potti. Tässä vielä Top 10 Veikkauksen sivuilta suurimmat Viking Loton jättipotit Suomeen.

  1. Helsinki 7,8 M€, kierros 46/2012
  2. Suomussalmi 7,5 M€, kierros 21/2014
  3. Lahti 4,6 M€, kierros 14/2010
  4. Espoo 4,1 M€, kierros 3/2012
  5. Helsinki 2,0 M€, kierros 41/2002
  6. Porvoo 1,9 M€, kierros 40/2012
  7. Pohjois-Savo (pieni paikkakunta) 1,9 M€, kierros 30/2008
  8. Lahti 1,8 M€, kierros 46/2008
  9. Hyvinkää 1,8 M€, kierros 45/2000
  10. Liperi 1,6 M€, kierros 44/2006