Manchesterin Derby - Manchester United vs. Manchester City

Manchester United ja Manchester City. Siinä kaksi Valioliigan joukkuetta samalta paikkakunnalta.

Arvatenkin kyseessä on viha-rakkaussuhde vailla vertaa ja näiden kahden joukkueen välisiä jalkapallo-otteluita odotetaan kuin kuuta nousevaa. Valioliigan ehdottomaan kärkeen kuuluvaa joukkuetta on jälleen tälle kaudelle hakenut vahvistuksia useilla miljoonilla punnilla ja tätä kaksikkoa pidettiinkin ennen kautta vedonlyöntikertoimien perusteella Valioliigan mestarisuosikkeina. Valioliigassa on toki muitakin isoja paikallispelejä kuten Liverpool – Everton ja vaikkapa Lontoon paikalliskamppailut Tottenham – Arsenal, mutta Manchesterin Derbyä pidetään isoimpana Valioliigaderbynä

Manchester United ja Manchester City. Siinä kaksi Valioliigan joukkuetta samalta paikkakunnalta. Arvatenkin kyseessä on viha-rakkaussuhde vailla vertaa ja näiden kahden joukkueen välisiä jalkapallo-otteluita odotetaan kuin kuuta nousevaa. Valioliigan ehdottomaan kärkeen kuuluvaa joukkuetta on jälleen tälle kaudelle hakenut vahvistuksia useilla miljoonilla punnilla ja tätä kaksikkoa pidettiinkin ennen kautta vedonlyöntikertoimien perusteella Valioliigan mestarisuosikkeina. Valioliigassa on toki muitakin isoja paikallispelejä kuten Liverpool – Everton ja vaikkapa Lontoon paikalliskamppailut Tottenham – Arsenal, mutta Manchesterin Derbyä pidetään isoimpana Valioliigaderbynä

Manchesterin derby kaudella 2017-2018

Manchester Unitedin valmentaja Jose Mourinho ja Manchester Cityn valmentaja Pep Guordiola eivät ainakaan julkisesti myönnä että ottelulla olisi mitenkään suurempi merkitys. Toki tästäkin ottelusta voitosta saa sen kolme pistettä, mutta todettava on myös se, että ottelun jälkeen Manchester on joko sininen tai punainen, aina seuraavaan kohtaamiseen saakka. Ja ainahan se on mukava voittaa paikallisvastustaja.

Manchester United – Manchester City 9.12.2017

 Manchester City – Manchester United 7.4.2018

Zlatan Ibrahimovic taitaa ehtiä vasta toiseen Manchesterin Derbyyn, ainakin ennakkoon on kerrottu että paluuajankohta olisi vasta tammikuussa 2018. No, ennenkin on tämän miehen kohdalla nähty ihmeitä, joten älä ihmettele jos mies on mukana myös joulukuun 2017 Manchesterin Derbyssä. Ainakin penkillä. Tästäkin saat tiedon varmasti Veikkaussivut.com Veikkausvihjeet osastosta ennen ottelua.

200€ talletusbonus uusilleManchester United (@ManUtd) 4. syyskuuta 2017

Tälle kaudelle on tiedossa kaksi Manchesterin derbyä, sillä 9. joulukuuta 2017 joukkueet tulevat kohtaamaan Manchester Unitedin kotikentällä Old Traffordilla ja 7.4.2018 vuorossa on odotettu Manchester City vs. Manchester United kamppailu Etihad Stadiumilla.  Ottelusta on vaikea sanoa ennakkosuosikkia, mutta Manchesterin derbyn otteluissa kotijoukkueella on lähes poikkeuksetta pienimmät kertoimet. Tekeekö Agüero ottelussa maaleja ja mihin lukemiin 175. virallisen ottelun Manchesterin derby päättyy?

Manu vs City

Tässä varmasti yksi Valioliiga mielenkiintoisimmista ja odotetuimmista otteluista. Yhden Valioliigakauden aikana joukkueet kohtaavat kahdesti, mutta on myös mahdollista että joukkueet kohtaavat FA Cup –ottelussa, Liigacupissa tai esimerkiksi pelatessaan Mestarien Liigaa. Jalkapallo, Mestarien Liiga ja Valioliiga ovat vedonlyöntitoimistojen isoimpia lajeja ja sarjoja ja näitä otteluita katsotaan ympäri maailmaa. Tulosveto kertoimet, veikkausvihjeet ja muut vedonlyöntiin liittyvät jutut ovat näiden liigojen osalta kuumaa kamaa. Unibet vedonlyöntiyhtiö tarjoaa usein tähän nimenomaiseen otteluun varsin paljon erilaisia kertoimia aina tulosvedosta maalintekijävetoon.

Eri vedonlyöntitoimistot tarjoavat hieman erilaista vedonlyöntiä Manchesterin Derbyyn, mutta kannattaa katsastaa mitä kaikkein suosituimmat vedonlyöntifirmat tarjoavat derbyyn vetolistoillaan. Suosittelemme katsastamaan ainakin nämä vedonlyöntisivustot:

BONUS: 100€ bonus + 70€ ilmaisvetoina
Pelaa nyt

 

 

Manchester Unitedin ja Manchester Cityn pelit ovat todella suosittuja ja useimmat pelit ovat täysin loppuunmyytyjä. Manchester Unitedin budjetti tuntuu olevan suorastaan loputon ja samaa voi sanoa myös Manchester Cityn budjetista. Uusia pelaajia ostetaan useilla kymmenillä miljoonilla. Derbyssä kentällä nähdään loppuunmyydyn katsomoiden edessä miljoonamiesten taistelua voitosta ja kolmesta pisteestä.

United – City, historian havinaa

Manchesterin derby ei ole mikään ihan viime vuosikymmenillä, ei edes viime vuosisadalla keksitty juttu. Ensimmäinen kohtaaminen kun tapahtui jo vuoden 1881 marraskuun 12. päivä. Tuolloin toki joukkueita ei tunnettu nimillä Manchester United ja Manchester City, vaan Manchester City oli alkujaan St. Mark’s (West Gordon) ja Manchester United puolestaan Newton Heath LYR. Kauas on tultu niistä ajoista, sillä nykyään United pelaa omat ottelunsa Old Traffordilla (vuodesta 1910 alkaen) ja City pelaa ottelunsa City of Manchester (Etihad Stadium)–stadionilla (vuodesta 2003 alkaen).

Manchesterin Derbyt tunnettiin aikanaan varsin kovaotteisina taisteluina ja kyllähän näissä otteluissa tänäkin päivänä jotain ylimääräistä latausta on Unitedin George Bestin vuoden 1970 taklaus Glyn Pardoeta vastaan puhuttaa pitkäaikaisempia kannattajia vieläkin ja kauden 1973-74 tapahtumat olisi kiva nähdä katsomosta käsin. Mike Doyle ja Lou Macari saivat molemmat punaiset kortit, mutta eivät suostuneet lähtemään kentältä. Peli ei voinut jatkua ennen kuin tuomari oli käyttänyt molemmat joukkueet omissa pukukopeissa.

Näiden kahden suurseuran välisissä peleissä on ehtinyt tapahtumaan kaikenlaista ja niin tulee myös jatkossakin tapahtumaan. Mielenkiinnolla odotetaan tulevia pelejä.

Manchester United johtaa tilastoja

Tilastojen mukaan joukkueet ovat nyt kohdanneet 174 kertaa ja näistä Manchester United on voittanut 72 kertaa, tasan on pelattu 52 kertaa ja Manchester City on voittanut 50 kertaa. Näihin lukemiin on otettu mukaan vain Valioliigan, FA Cupin, Englannin Liigacupin ja Community Shieldin ottelut. Joukkueet ovat kohdanneet varsin useasti keskenään näiden otteluiden ulkopuolella ja viimeksi näin tapahtui 20.7.2017 kun Man United ja City pelasivat harjoitusottelun osana International Champions Cupia. Pelipaikkana oli Houston ja tämä tiesi sitä että joukkueet kohtasivat nyt ensimmäistä kertaa Iso-Britannian ulkopuolella. Ottelun muuten voitti Manchester United  2-0.

Manchesterin Derbyn tilastoihin voit tutustua tarkemmin vaikka Unibetin vedonlyönnin tilasto-osuudessa:

BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt

Manchesterin Derbyn pelaajatilastoja

Monesti vältellään näiden kahden joukkueen välisiä pelaajakauppoja ja sitä että pelaaja pelaisi molemmissa joukkueissa. Tilastojen mukaan näitä pelaajia on kuitenkin yli 30 ja nimekkäimpiä nykyjalkapallon seuraajille näistä on varmasti skotti Denis Law, Brian Kidd, Andrei Kanchelskis, Peter Schmeichel, Andy Cole, Carlos Tevez ja Owen Hargreaves.

Eniten maaleja näissä keskinäisissä kohtaamisissa on tehnyt Manchester Unitedin Wayne Rooney (11 maalia), mutta koska hän siirtyi ennen kautta 2017-2018 Evertoniin, nykyisistä pelaajista Manchester Cityn Sergio Agüero (8 maalia) on eniten maaleja Manchesterin Derbyissä tehnyt aktiivipelaaja. Nouseeko Sergio jopa tämän tilaston kärkeen Valioliigauransa aikana?

Edelle menevät Rooneyn lisäksi vain Joe Hayes (City, 10), Francis Lee (City, 10) ja Bobby Charlton (United, 9). Kahdeksassa maalissa on muuan Unitedin pelaaja Eric Cantona, hänet varmasti muistaa moni United-fani ja Valioliigaa jo pidempään seurannut.

Tässä taatusti yksi mieleenpainuvimmista Manchesterin Derbyistä lähihistoriasta: