Mestis

Lähtökohdat kaudelle 2015-16:

Jääkiekon Mestiksesessä alkava kausi tulee olemaan 16. kausi. Viime kaudella Mestiksen parhaimmistoon lukeutunut Vaasan Sport pelasi ensimmäistä kertaa SM-liigassa, ja nyt niinikään Mestiksen parhaimmistoon lukeutunut Kouvolan KooKoo nousi SM-liigaan. Mestikseen paluun puolestaan tekevät Hermes, Jokipojat ja RoKi.

Mestiksen hallitsevana mestarina toimii Jukurit, joka voitti viime kauden loppuottelusarjassa SM-liigassa alkavalla kaudella pelaavan KooKoon. Jukureiden kohdalla on keskusteltu siitä, että mikkeliläisseura saattaa olla seuraava joukkue, joka nostetaan Suomen korkeimmalle sarjatasolle. Se kuitenkin tapahtunee aikaisintaan lähitulevaisuudessa.

Mestiksen alkavalla kaudella runkosarja käynnistyy 16. syyskuuta, eli noin viikko SM-liigan runkosarjan käynnistymisen jälkeen. Runkosarja tulee päätökseensä ensi vuoden puolella 12. maaliskuuta. Runkosarjassa pelataan 12 joukkueen nelinkertainen sarja ja kolmessa neljän joukkueen lohkossa kaksinkertaiset välisarjat. Kokonaisottelumääräksi tulee 50 ottelua. Myös revanssiviikonloppu pelataan edelliskausien tapaan, mutta ei ylimääräisinä otteluina. Jos ottelu on varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan viiden minuutin jatkoaika. Aikaisemmista kausista poiketen jatkoaika pelataan kolmella kolmea vastaan.

Mestiksen pudotuspeleihin pääsee kahdeksan joukkuetta. Kaikki ottelusarjat pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella. Ainoastaan pronssiottelussa pelisysteemi on erilainen, sillä pronssista pelataan paras yhdestä -pelisysteemillä. Runkosarjassa sijalle 11. sijoittunut kohtaa karsinnoissa Suomi-sarjassa toiseksi sijoittuneen joukkueen ja sijalle 12. sijoittunut kohtaa ykköseksi sijoittuneen joukkueen. Otteluparit pelataan neljään voittoon. Otteluparien voittajat pelaavat Mestiksessä kaudella 2016–2017. Mikäli Jukurit nousee SM-liigaan, nousee Suomi-sarjan voittaja Mestikseen suoraan.

 

BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt

Viime kausi:

Mestiksen viime kausi oli 15. kausi Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Uutena joukkueena Mestikseen tuli KeuPa HT, joka pelasi aikaisemmin sarjaporrasta alempana Suomi-sarjasta. Viime kausi oli myös ensimmäinen ilman Vaasan Sportia, joka nousi ennen viime kauden käynnistymistä SM-liigaan. Viime kauteen hallitsevana mestarina lähti KooKoo.

Runkosarjassa pelattiin 56 ottelua. Kärkipaikan hankki Jukurit ennen toisena ollutta KooKoota. Joukkueiden välille jäi lopulta kolme pistettä. Runkosarjan kolmannen sijan valloitti TUTO Hockey ennen neljänneksi tullutta Hokkia. Viimeiset pudotuspelipaikat saivat SaPKo ja Keupa HT. Pudotuspelien ulkopuolelle jäivät Peliitat ja K-Vantaa, jotka jäivät sarjataulukon viimeisiksi.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Jukurit kohtasi Keupa HT:n, KooKoo sai vastaansa SaPKOn ja TUTO Hockey taisteli jatkoonpääsystä LeKiä vastaan. Viimeisessä otteluparissa yhteen iskivät Hokki ja JYP-Akatemia. Puolivälieristä jatkoon eteneivät Jukurit, KooKoo, TuTo Hockey ja Hokki. Välierissä Jukurit murskasi Hokin antamatta kajaanilaisille voittoakaan ja toisessa otteluparissa KooKoo eteni loppuottelusarjaan TUTO Hockeyn kustannuksella. Loppuottelusarjassa Jukurit nappasi Suomen mestaruuden kaatamalla KooKoon voitoin 4-1. Pronssiottelussa TUTO Hockey hävisi kotonaan Hokille lukemin 0-1.

 

BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt

Yhteenveto:

Mestiksessä on tehty jo vuosia äärimmäisen hyvää työtä, mutta Suomen toiseksi korkeimman sarjatason voittaja ei ole päässyt nousemaan SM-liigaan, sillä Suomen korkeimman sarjatason portit ovat pysyneet suljettuina. Edellisen kahden vuoden aikana SM-liigan portit ovat avautuneet, mutta kabinettipäätöksillä, mitkä ovat aiheuttaneet runsaasti keskustelua kiekkoihmisissä. Ensin Vaasan Sport nostettiin SM-liigaan kabinettipäätöksellä ja uusimpana seurana sama lopputulos on KooKoon kohdalla. On myös hyvin mahdollista, että Jukurit nousee lähivuosina SM-liigaan. Onko silloin SM-liigassa jo liikaa joukkueita?

Mestis on mahtava kehitysalusta nuorille pelaajille, jotka hakevat pelituntumaa. Jos Mestiksen voittajalla olisi mahdollisuus jatkossa nousta SM-liigaan, se nostaisi Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle lisää kilpailua, mutta toisaalta voidaan ajatella, että riittäisikö jokaiseen SM-liigajoukkueeseen tarpeeksi laadukkaita pelaajia?

Kertoimet:

Peliyhtiö Unibet mestarisuosikit vedonlyönti:

-TUTO Hockey kerroin 2,50. Sijoituksesta kolmeen parhaan joukkoon rahat palautetaan sivustolla vain 1,22-kertaisesti.
-Jukurit  kerroin  2,65
Mikkeliläisten sijoittuminen kolmen parhaan joukkoon palauttaisi rahat 1,25-kertaisesti.
– Hoki,  kerroin 5,50. Kolmen parhaan joukkoon sijoittumisesta tarjotaan kerrointa 1,90.

Tyvipää:
RoK kerroin 51,00 , Hermes 76,00

Mikäli RoKin tai Hermeksen pelaaminen kolmen parhaan joukkoon kiinnostaa, rovaniemeläisten sijoittuminen kolmen parhaan joukkoon palauttaisi rahat 11,00-kertaisesti ja Hermeksen kohdalla 16,00-kertaisesti.