MLB vedonlynti kaudella 2018


MLB 2017/18 – Amerikan baseballin ykkösliiga

n voittajasuosikkeina kauteen lähtee kolmikko Los Angeles Dodgers, New York Yankees sekä viime kauden mestari Houston Astros. Vetomarkkinoilla kolmikko on tasainen, jokainen saa mestaruudesta noin 7.00 -suuruisia kertoimia.

Los Angeles Dodgers

Los Angeles Dodgers on varmasti motivoitunut joukkue. Se voitti viime kauden runkosarjassa eniten otteluita, yhteensä104, mutta kausi päättyi kuitenkin pettymykseen, kun Astros oli finaalisarjassa parempi voitoin 4-3.

Dodgers on edelleen vahva joukkue, viime kauden runko on kasassa. Sillä on edelleen joukkueessa tähtipelaajansa, kuten Clayton Kershaw, Kenley Jansen, Rich Hill ja Alex Wood sekä vielä hyvä kombinaatio veteraaneja ja nuori tulevaisuuden tähtiä, kuten Justin Turner, Cody Bellinger ja Yasiel Puig.

Dodgersilla on kokemusta voittamisesta, mutta vielä nälkää mennä loppuun saakka. Seuralla on myös hyvä farmisysteemi, ja siitä on aina apua kauden mittaan, kun avainpelaajille tulee pakostakin loukkaantumisia.

Dodgersin pitcher -osastolla on hieman kysymysmerkkejä, mutta ei mitään vakavampaa. Nuori Julio Urias on kärsinyt olkapäävammasta, kuinka se on parantunut? Ja kuinka Dodgers järjestää vaihtopenkin syöttäjänsä?

New York Yankees

Yankees on baseballin legenda, seura on kuitenkin muutaman viime kauden ollut hieman hiljaisempi. Viimeksi Yankees on voittanut MLB:n mestaruuden, World Seriesin, vuonna 2009.

Tämän kauden Yankees on nuori ja vaarallinen ryhmä. Se on kehittynyt jälleenrakennusvaiheessaan nopeammin kuin luulisi, ja silläkin on Dodgersin tavoin ykkösryhmän takana loistava farmisysteemi.

Viime kausina joukkueen tähtipelaajia Alex Rodriguezista Derek Jeteriin, Mark Teixeiraan ja muihin on joko lopettanut tai sitten taantunut, mutta Yankeesilla on nippu nuoria tähtiä. Aaron Judge, Gary Sanchez ja Luis Severino sekä mainio vaihtosyöttjien nippu veivät jo viime kaudella Yankeesit hyvin lähelle loppuottelupaikkaa, Astros pudotti Yankeesit American Leaguen loppuottelussa lukemin 4-3.

Suurin kysymysmerkki New York Yankeesin kohdalla on joukkueen managerin Joe Girardin poislähtö. Girardi oli hommissa kymmenen vuotta, ja nyt hänet pitäisi saada paikattua.

Houston Astros

Houston Astrosin suurin ongelma tällä kaudella lienee se, että mestaruuden uusiminen on hankalaa. Viimeksi MLB:n mestaruuden uusi New York Yankees vuosituhannen vaihteessa, jolloin se vei kolme mestaruutta peräkkäin.

Astrosin vahvuus on se, että sillä on edelleen ryhmässä mukana joukkueen runko, joka vielä suurelta osin on seuran itsekasvattamaa pelaajistoa. Jose Altuve, Carlos Correa, George Springer ja Alex Bergman ovat nousseet seuran mukana pohjalta huipulle. ”Omien poikien” lisäksi Houstonilla on hyökkäyspäässä syvyyttä, esimerkiksi vielä Yuli Gurriel ja Marwin Gonzalez sekä hyvä aloittavien syöttäjien ryhmä, etunenässä Justin Verlander, Dallas Keuchel ja Lance McCullers Jr.

Houston saattaa MLB-asiantuntijoiden mukaan kuitenkin vielä käydä siirtomarkkinoilla vahvistamassa pitcher -osastoa entisestään.

Chicago Cubs

Chicago Cubs on edelleen loistava joukkue, viime kaudella sen reissu päättyi National Leaguen loppuotteluun LA Dodgersia vastaan. Cubs on edelleen myös hyvin nuori joukkue, avainpelaajat ovat uriensa huipulla. Kris Bryant ja Anthony Rizzo ovat edelleen pelaajia, jotka hyvänä päivänä paukuttelevat juoksuja mielinmäärin. Nuoremmat, vasta huipulle tulevat pelaajat, kuten Willson Contreras ja Albert Almora ovat nousemassa aloituskokoonpanoon. Cubsilla on jokainen osa-alue kunnossa, pitchereiden rotaatiossa sillä on edelleen mainio kolmikko Kyle Hendricks, Jose Quintana ja Jon Lester. Ehkä jonkinlainen kysymysmerkki on pitcher -rotaation muut paikat sekä vaihtosyöttäjät. Viime kaudella tappiollisessa Dodgers -sarjassa  Cubsin vaihtosyöttäjät, bullpen, tuntui väsähtävän.

Cleveland Indians

Indians on parantanut huimasti viime vuosina, mutta aivan terävimpään kärkeen se ei ole päässyt. Viime kaudella joukkue putosi Yankeesille kierrosta ennen American Leaguen loppuottelua. Tätä edellisellä kaudella Indians pääsi jo koko MLB:n loppuotteluun, mutta Cubs oli sarjassa parempi lukemin 4-3. Cleveland oli ottelusarjassa jo hyvin lähellä voittoa ja World Seriesin mestaruutta. Viimeinen seitsemäs ottelu meni jatkovuoropariin, jonka Cubs voitti 2-1.

Viime kaudella Cleveland voitti 22 ottelua yhteen putkeen, joten kyllä joukkueessa on potentiaalia. Sen ryhmä on edelleen kasassa, eli se voi jatkaa siitä, mihin viime kaudella jäi. Cleveland on varmasti myös yksi kauden motivoituneimpia joukkueita. Indians on viimeksi voittanut MLB:n mestaruuden vuonna 1948.

Indiansin avainpelaajista Bruce, Santana ja Shaw alkavat olla sopimuskausiensa loppupuolella. Seuran olisi päätettävä, mitä tähtikolmikon kanssa tekee. Jatkaako samalla ryhmällämenestyksen hakemista, vai aloittaako uudelleenrakennus?

Unibetin kertoimet ennen kautta kauden 2018 MLB:n mestaruudesta:

Los Angeles Dodgers 7.00

Houston Astros 7.50

New York Yankees 7.50

Chicago Cubs 8.50

Cleveland Indians 9.00

Washington Nationals 11.00

Boston Red Sox 13.00

St Louis Cardinals 21.00