MLB vedonlyönti kaudella 2020

Vetomarkkinoilla MLB on kyllä alkanut saada jalansijaa. Pelaajat pitävät MLB:stä ja oikeastaan kaikki vedonvälittäjät tarjoavat kertoimia MLB-sarjaan

 

MLB 2020 – Amerikan baseballin ykkösliiga

Major League Baseball, eli MLB, on USA:n kansallisurheilun baseballin ammattilaisliiga.

MLB -liiga pääsee tällä kaudella alkamaan koronavirus epidemian vuoksi vasta heinäkuun 23. päivä. 162 ottelun runkosarja on typistetty 60 matsiin. Tämä tuonee väriä sarjaan. Nyt jokainen ottelu on tärkeä, eikä löysiä pelejä tule enää samalla tavalla kuin ennen saattoi tulla.

Kauden kaksi ensimmäistä ottelua ovat Washington Nationals vastaan New York Yankees sekä LA Dodgers vastaan San Francisco Giants.

Ainakaan aluksi MLB -matseihin ei ole yleisöllä pääsyä. USA:n koronatilanne näyttää sellaiselta, että todennäköisimmin mihinkään maan urheilutapahtumaan ei päästetä yleisöä useampaan kuukauteen.

Tällä kaudella pudotuspelien pitäisi alkaa 29.9. All Stars -ottelu ei järjestetä kesällä 2020 ollenkaan.

MLB on 30 joukkueen sarja

Sarjassa pelaa 30 joukkuetta, jotka kaikki ovat yhtä lukuunottamatta yhdysvaltalaisista suurkaupungeista. Ainoa USA:n ulkopuolinen joukkue on Toronto Blue Jays Kanadasta.

MLB on perustettu jo vuonna 1903. Se jakautuu kahteen 15 joukkueen liigaan. National League on perustettu jo vuonna 1876 ja American League vuonna 1901. Kauden lopuksi kummankin joukkueen parhaat pelaavat koko MLB:n mestaruudesta. Peri-amerikkalaiseen tapaan MLB:n loppuottelusarjaa kutsutaan nimellä World Series. Ja tokihan nimi on siinä mielessä oikein, että sarjan voittaja on sillä hetkellä varmasti maailman paras joukkue.

MLB:ssä pelataan hurja määrä runkosarjan otteluita ja lyhykäiset play offsit. Kaiken kaikkiaan joukkueet pelaavat normaalsti peräti 162 ottelua ennen pudotuspelejä.

Pudotuspeleissä pelataan ensin kerrasta poikki -systeemillä wild card -ottelut kummassakin liigassa.

Seuraavalla kierroksella pelataan divisioonan pudotuspelit paras viidestä -systeemillä. AL:n ja NL:n mestaruus pelataan paras seitsemästä -metodilla. World Series on myös paras seitsemästä -ottelusarja.

Kaikkien aikojen menestynein MLB -joukkue on New York Yankees, jolla on 27 mestaruutta. Viimeksi Yankees voitti vuonna 2009.

Kaukainen kakkonen listassa on St Louis Cardinals 11 mestaruudella, joista viimeisin on vuodelta 2011.

Viime vuoden mestari oli Washington Nationals, joka voitti finaalisarjassa Houston Astrosin niukasti 4-3.

Näin ratkesi mestaruus viime kaudella:

 

MLB -vedonlyönti

MLB on sarja, jossa parhaimman ja huonoimman joukkueen ero ei ole niin suuri kuin muissa lajeissa. Esimerkiksi keväällä 2015 NBA:n paras joukkue Golden State Warriors päätti runkosarjan voittosuhteella 68-8, eli se voitti 89.5 prosenttia otteluistaan. Huonoin joukkue tuona kautena NBA:ssa oli Philadelphia 76ers, joka voittosuhde oli 9-67, eli se voitti 11.8 prosenttia otteluistaan.

MLB:ssä oli toinen tahti. Kaudella 2015 paras joukkue St Louis Cardials voitti 61.7 prosenttia otteluistaan, voittosuhde oli 100-62. Sarjan huonoin joukkue oli Philadelphia Phillies, jonka voittosuhde oli 63-99, eli se voitti 38.9 prosenttia otteluistaan. Tämä tarkoittaa sitä, että MLB:ssä altavastaaja voittaa ottelun hyvin usein. Toisaalta altavastaajien jättikertoimia ei juurikaan ole tarjolla, vedonvälittäjät ovat myös hyvin kartalla MLB:n kanssa.

Baseballissa syöttäjän merkitys korostuu. Ottelu on käytännössä syöttäjät, eli pitcherit, vastaan lyöjät. Puolustavan joukkueen kenttäpelaajat eivät juurikaan tee virheitä, joten sieltä ei ottelun ratkaisua tule.

Silloin tällöin amerikkalaisilla vetoforumeilla pelaajat mainitsevat jonkun joukkueen olevan mailan varressa kuuman tai kylmän. Jonkin verran lyöntipeli joukkueilla varmasti heittelee, ja tästä voi pohtia omiin vetoihinsa uutta näkökulmaa, mutta kyllä betsaaminen kuitenkin lähtee syöttäjien taidoista ja pelivireestä.

 

MLB -kausi 2020 ennakko

Lyhyestä kaudesta huolimatta vetomarkkinoiden mestaruuslistoilla kärjessä ovat tutut joukkueet. National Leaguen ykkönen on Los Angeles Dodgers, ja samalla Dodgers on suurin suosikki voittamaan koko World Series -ottelusarjan. Unibetilla Dodgersin mestaruuskerroin on 4.75.

American Leaguen ykkönen on New York Yankees, ja sen mestaruuskerroin on Unibetin listoilla 5.00.

Viime kaudella mestaruuden vei Washington Nationals, ja tälle kaudelle se lähtee Unibetin kertoimella 20.00.

MLB -joukkueet

 

Los Angeles Dodgers

Dodgers on MLB:n kestomenestyjä. Se on voittanut vuoden 2015 jälkeen enemmän otteluita kuin yksikään toinen MLB -joukkue. Dodgers on voittanut National Leaguen West -divisioonan jo seitsemänä kautena peräkkäin, ja siinä ajassa se on vienyt koko National Leaguen kahdesti. Koko MLB:n mestaruutta Dodgers ei ole kuitenkaan pystynyt voittamaan sitten kauden 1988.

Dodgersin joukkue on todella kovatasoinen ja laaja. Yksi suuri tae sen menestykselle on ollut liigan paras pelaajakehitys, Dodgersin farmiliigan systeemi on ilmeisesti aivan omaa luokkaansa.

Vaikka joukkueen rosteri oli jo ennen tätä kautta ehdotonta a-ryhmää, niin se silti hankki muutaman kovan luokan vahvistuksen. Vuoden 2017 American Leaguen MVP Mookie Betts tuli täksi kaudeksi Dodgers -ryhmään. Myös viisinkertainen All Stars -pitcher David Price heittää palloa nyt Dodgers -paidassa.

 

New York Yankees

Jos LA Dodgers on länsirannikon ykkösseura, niin kyllä New York Yankees on itärannikon kaikista legendaarisin baseball-joukkue. Bronxissa matsinsa pelaava Yankees on jatkuvasti vetolistojen kärjessä. Seuralla on rahaa pitää joukkue kunnossa.

Täksi kaudeksi yankees osti valtaisalla spimuksella pitcher Gerrit Colen. Lehdistötilaisuudessa, jossa Cole esiteltiin, Yankeesin omistaja Hal Steinbrenner sanoi, ettö ”meidän on voitettava mestaruuksia, ja useampia”.

Yankeesin pitcher -osasto on nyt erinomainen. Colen lisäksi rotaatiossa ovat Luis Severino, vasuri James Paxton sekä pudotuspelien mestari Masahiro Tanaka.

Yankeesin hyökkäyspuolikin on erinomainen. Viime kaudella se teki koko MLB:stä eniten pisteitä. Gleyber Torres, Aaron Judge ja DJ LeMahieu osaavat lyödä palloa.

Yankees ei ole voittanut mestaruutta sitten vuoden 2009. Nyt olisi taas aika.

 

Houston Astros

Astros oli pitkään koko liigan ylivoimaisesti huonoin joukkue. Sitten se hankki seuraan dataosaamista aina NASA:sta saakka, ja kun päätökset alkoivat perustua kovaan faktaan, niin Astros nousi liigan huipulle.

Vuonna 2017 Astros voitti MLB:n mestaruuden, ja nyt se on Unibetin listalla kolmossuosikki.

Viime kaudella Astros voitti vähintään sata runkosarjan matsia kolmantena kautena peräkkäin. Se vei American Leaguen, ja oli todella lähellä voittaa taas koko liigan mestaruuden.

Nyt Astros on yhtä hyvä kuin viime kaudella. Sen viime kauden ykköskokoonpanosta vain yksi pelaaja on poissa, kun Gerrit Cole lähti New Yorkiin. Kaipaako kausi yhtä miestä? Se jää nähtäväksi, mutta joka tapauksessa Astros on vähintään hyvin lähellä liigan parhaita.

 

Atlanta Braves

Atlanta Braves voitti viime kaudella National Leaguen East -divisioonan toisena vuotena peräkkäin. Yhteensä se voitti komeasti 97 runkosarjan matsia. Juoksuja Braves teki liigan kolmanneksi eniten. Ronald Acuna, Freddie Freeman ja Josh Donaldson olivat MVP -äänestyksessä 11 parhaan joukossa. Joukkue on siis selvästi liigan kärkiryhmää.

Kysymysmerkkejä Bravesin kaudessa 2020 kuitenkin on. NL:n itädivisioona on todella kova, viime kaudella tuleva mestari Nationals, Mets sekä Phillies kaikki olivat voittosaldossaan plussalla. Takakentän Nick Markakis on jo 36-vuotias, eikä hän kauan pysty pelaamaan aivan huipulla. Josh Donaldson lähti Minnesotaan. Ender Inciartella on ollut loukkaantumisongelmia, ja Brian McCann lopetti pelit kokonaan.

 

Minnesota Twins

Minnesota Twins voitti viime kaudella 101 ottelua ja vei divisioonansa mestaruuden ensimmäistä kertaa sitten kauden 2010. Twins oli viime kaudella todellinen kunnarijoukkue. Se löi viime kaudella 307 home runia, ja se on koko MLB:n uusi ennätys.

Tällä kaudella Minnesotan pitäisi jotenkin saada jatkettua siitä, mihin se viime kaudella jäi. Luultavimmin jokunen viime kaudella loistanut pelaaja palaa tasolleen, eli tavallisten baseballin lyöjien joukkoon.

Minnesota on hankkinut uusia pelaajia, ja näiden onnistuminen olisi kyllä ratkaisevaa. Atlantasta tullu Josh Donaldson voisi olla yksi, joka lyö useitakin kunnareita tällä kaudella Twinsin paidassa. Ulkopelin puolelle Twins hankki Dodgersista pitcher Kenta Maedan.

 

Unibetin mestaruuskertoimet MLB -kaudelle 2020 heinäkuun puolivälissä:

Los Angeles Dodgers 4.50

New York Yankees 5.00

Houston Astros 9.50

Atlanta Braves 14.00

Minnesota Twins 17.00

Tampa Bay Rays 19.00

Washington Nationals 20.00

New York Mets 21.00

 

MLB The Show 20

Siinä missä Madden Football on legendaarinen videopeli amerikkalaisesta jalkapallosta, niin MLB The Show tekee saman baseballin puolella.

MLB The Show 20 julkaistiin tammikuun 14. päivä. Tämä on pelin 15. versio. Boksin kannessa on Chicago Cubsin Javier Baez.

MLB The Shown on tehnyt SIE San Diegon Studion. Aivan kuten FIFA:n futispelissä tai Madden Footballissa, niin pelaaminen MLB The Showlla simuloi mahdollisimman tarkasti oikeaa pelikokemusta. Mukana ovat tietenkin myös selostajat ja sivurajareportterit.

 

Tuoreimmat Uutiset

Näytä lisää uutisia