VIDEO: Boston Bruinsin suomalaismaalivahti katkaisi neljän ottelun tappioputkensa

Tolpat ovat maalivahdin parhaita kavereita.

Boston Bruinsin suomalaisella NHL-maalivahdilla Tuukka Raskilla on ollut vaikea alku kausi. Suomalainen on joutunut jakamaan peliaikaansa tällä kaudella paljon seuran kakkosvahdille Anton Khudobille. Tämä on aiheuttanut myös keskustelua Raskin roolista ja tulevaisuudesta. Savonlinnalainen näytti kuitenkin viime yönä takapuolta kaikille epäilijöille ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan.

Rask katkaisi viime yönä 19 torjunnan turvin neljän ottelun mittaisen henkilökohtaisen tappioputkensa. Hommaa ei voi pitää mitenkään helppona, kun vastassa oli niinkin kovia pelimiehiä kuin Steven Stamkos, Tyler Johansson ja Nikita Kucherov. Yksi 30 – vuotiaan maalivahdin komeimmista torjunnoista nähtiin toisen erän lopussa, kun Rask venytti itsensä hienosti sivuttaisliikkeeseen ja nappasi Kucherovin one-timerin.

Toinen vielä mahtavampi pelastus, tai ehkä onnenkantamoinen, nähtiin aiemmin toisessa erässä, kun Rask teki Johanssonin maalintekoaikeet tyhjiksi maalitolppien ystävällisellä avustuksella. Tilanne näytti jo varmalta maalilta, mutta jollain erikoisella tavalla kiekko ei koskaan ylittänyt maaliviivaa, mikä näkyy hienosti maalikameran hidastuksista.

Rask palkittiin lopulta Bostonin 3 – 2 voittoon päättyneessä ottelussa kentän kolmostähdellä. Kuten jo todettua, suomalaisen hyvä ottelu hillitsee varmasti vähäksi aikaa kärkkäimpiä käärmeenkieliä ja antaa Stanley Cup voittajalle jälleen työrauhaa.