NFL - Jenkkifutiksen vedonlyönti


NFL- Veikkaussivut.com tarjoaa sinulle amerikkalaisen jalkapallon pääsarjan, NFL:n kuumimmat tipit ja uutiset. Jenkkifutis on  ylivoimaisesti USA:n suosituin urheilulaji sekä katsojamäärissä että vedonlyöntivolyymissä mitattuna. Viime vuoden loppuottelussa New England Patriots sai aikaan yhden Super Bowl -historian kovimman kirin, kun joukkue tuli 21 pisteen tappioasemasta voittoon.  NordicBetiltä saat hyvät kertoimet  NFL-liigan  peleihin.

 

NFLnfl

Veikkaussivut.com tarjoaa sinulle amerikkalaisen jalkapallon pääsarjan, NFL:n kuumimmat tipit ja uutiset. Jenkkifutis on  ylivoimaisesti USA:n suosituin urheilulaji sekä katsojamäärissä että vedonlyöntivolyymissä mitattuna. Viime vuoden loppuottelussa New England Patriots sai aikaan yhden Super Bowl -historian kovimman kirin, kun joukkue tuli 21 pisteen tappioasemasta voittoon.  NordicBetiltä saat hyvät kertoimet  NFL-liigan  peleihin. 

 

Lähtökohdat kauteen 2017-18

Viime talvella NFL-kausi päättyi siihen, että New England Patriots vei mestaruuden. Loppuottelu, Super Bowl, oli Atlanta Falconsin kannattajille traumaattinen kokemus. Falcons johti toisella neljänneksellä 21-0 ja vielä pitkälle viimeiselle neljännekselle 28-9. Sitten esiin astui kaiken kokenut Patriots -hyökkäys Tom Bradyn johtamana. Joukkue tasoitti pelin viimeisellä minuutilla ja teki voittomaalin jatkoajalla. Bradyn lisäksi ottelun sankari oli kolme maalia tehnyt New Englandin keskushyökkääjä James White.

Kaudella 2017-2018 Patriots on jälleen suosikki. Seattle Seahawks, Green Bay Packers ja Pittsburgh Steelers ovat lähimmät uhkaajat. Pettynyt Atlanta Falcons on vetomarkkinoilla kuutossuosikki kauden mestariksi.

New England Patriots

New England Patriots on vetomarkkinoilla suosikki, Bet365 antaa Patsin mestaruuden uusimisesta kertoimeksi vain 4.50. Viime kaudella Patriots oli NFL:n tasaisin ryhmä, ja oikeastaan jokaisella osa-alueella liigan parhaimmistoa. Se teki liigan kolmanneksi eniten pisteitä per ottelu ja eteni neljänneksi eniten per ottelu. Joukkueen puolustuskin oli mainio, Pats päästi kauden aikana kahdeksanneksi vähiten jaardeja ja koko liigan vähiten pisteitä. Ja joukkue on nyt kesän aikana vielä vahvistunut entisestään, joten ei ihme, että vetomarkkina on raakannut sen selväksi ykköseksi.

Patriotsilla on valmennuspuolella sama ryhmä jo kuudetta perättäistä kautta. Joukkueen päävalmentaja Bill Belichick on pelinrakentaja Tom Bradyn kanssa rakentanut hyökkäyksen, joka käy kuin CCCP:n punakone 70-luvun lätkäkentillä. Nyt sen hyökkäys on vielä vahvistunut laitahyökkääjä Brandin Cooksilla. Cooks tuo Patriotsin hyökkäyspeliin aivan uuden ulottuvuuden. New England on ollut liigan parhaita hyökkäyksiä vuosi kaudet ilman varsinaista pitkien heittojen uhkaa, ja nyt Cooksin kanssa sillä on laitahyökkääjä, joka ehtii syvälle vastustajan puolelle nappaamaan koppeja.

Patriotsin puolustus sai pidettyä joukkueessa viime kauden tärkeät Malcolm Butlerin ja Donta Hightowerin, ja lisäksi joukkueeseen on tullut laitapuolustaja Stephon Gilmore.

Paperilla katsottuna vuoden 2017 Patriots on selvästi parempi kuin viime kauden mestarijoukkue. Joukkueen suurin kysymysmerkki lienee pelinrakentaja Brady. Hän on jo 40-vuotias, ja kyllähän jossain kohtaa iän on tultava vastaan ja mentävä ohi. Brady ei kentällä turhia askeleita ota, eikä suostu minkäänlaiseen kontaktiin, mutta eipä sitä aina voi välttää. Kyllä 40-vuotias varsi on kovilla, kun 130 -kiloinen puolustaja pääsee kovasta vauhdista säkittämään.

Seattle Seahawks

NFL:n kakkossuosikit ovat myös jo pitempään olleet liigan kärjessä. Green Bay Packers ja Seattle Seahawks saavat Bet365:ltä mestaruuskertoimeksi 11.00.

Seattle Seahawksin kerroin tuntuu liian pieneltä joukkueen tilanteeseen nähden. Se on voittanut jokaisena viime kautena pudotuspelien ensimmäisen kierroksen vastustajansa, joten ehkä sen arvostuksessa on mukana myös vanhaa mainetta. Kyllä Seahawksissa toki on paljon hyvää edelleenkin. Jotkut NFL-asiantuntijat nostavat joukkueen miehistön liigan lahjakkaimmaksi, mutta toisaalta jotkut sitten huomauttavat sen hyökkäyksen linjan olevan yhden liigan heikoimmista. Joukkueessa on vajaa kymmenen mahdollista Pro Bowl -pelaajaa, ehkä kovimpien pelipaikkojen taso korvaa joukkueen heikommat kohdat. Seattlella on puolellaan myös se fakta, että sen lohko NFC:n länsilohko on melko heikkotasoinen.

Seattlen vahvin kohta juoksupuolustus, joka oli viime kaudella koko liigan ykkönen, ja saman voi olettaa jatkuvan tälläkin kaudella. Heittopuolustuskin on mainio, ja siitä saa kiittää joukkueen puolustuksen takakenttää, joka on saanut lempinimen ”Legion of Boom”. Seattlen puolustuksen linja ei ole häävi laittamaan painetta vastustajan pelinrakentajalle, joten siinä on joukkueella yksi kehittymisen paikka.

Seattlen valmentaja Pete Carroll keskittyy muita valmentajia enemmän juoksupeleihin, niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin. Seattlen mestaruusvuonna joukkueen keskushyökkääjänä juoksi Marshawn Lynch, täksi kaudeksi joukkue on hankkinut palloa kantamaan Green Bay Packersista Eddie Lacyn.

Green Bay Packers

Green Bay Packersin sielu ja elinehto on pelinrakentaja Aaron Rodgers. Hän on yksi liigan parhaita pelipaikallaan, ja hankala nähdä kuinka Packers voisi pärjätä ilman Rodgersin johtajuutta ja taitoja. Green Bay on sen verran vahvistunut kesäaikana, että joukkueella on nyt pitkästä aikaa mukana sisempi laitahyökkääjä, joka tullee olemaan tärkeä osa joukkueen heittohyökkäystä. Uusi vahvistus on Martellus Bennett, joka viime kaudella Patriotsin joukkueessa otti seitsemän maalikoppia.

Packers päästi keskushyökkääjä Eddie Lacyn kesäaikaan Seattleen, mutta Lacyn viime kausi Green Bayssä oli hankala, loukkaantumiset haittasivat ja otteluita tuli Lacylle vain viisi. Joukkueen lienee parempi pelata tällä kaudella Ty Montgomeryn kanssa. Montgomery pelasi viime kaudella 15 ottelua ja eteni 5.9 jaardia per pallonkanto.

Packers -puolustus on vahvistunut, Davon House on tullut taas mukaan ja joukkueella vielä kaksi rookieta takakentälle, Kevin King ja Josh Jones. Jos edellä mainittu kolmikko pelaa hyvän kauden, niin Packers voi hyvinkin olla taas lähellä Super Bowlia.

Kysymysmerkkejä Green Bayn kohdalla ovat Rodgersin mahdollinen loukkaantuminen, joka varmasti käytännössä lopettaisi Packersin kauden, sekä hyökkäyksen linjan epävarmuus. Joukkueen hyökkäys menetti kesällä linjastaan JC Tretterin sekä TJ Langin, ja uudelleenkokoaminen on aina riski. Jos ”o-line” ei toimi, niin ei sitten toimi Packers -hyökkäyskään.

New York Giants

NFL-kauden mahdolliseksi yllättäjäksi voisi nostaa New York Giantsin. Bet365 tarjoaa Giantsin mestaruudesta kertoimeksi komeat 21.00, ja kyllä se vedonlyöjälle on parempi valinta kuin esimerkiksi yllämainittu suosikkikolmikko. NFL on pienten marginaalien laji, ja pudotuspelit ovat julmia. Joukkue, joka on loppukaudesta kunnossa, vie pytyn ja sormukset.

Giantsin puolustus oli jo viime kaudella Super Bowl -tasoa, ja tälle kaudelle se sai pidettyä viime kauden puolustuksen avainpelaajat joukkueessaan. Giants -hyökkäys on vahvistunut, kun laituripuolelle tuli naapuri-Jetsistä mainio veteraani Brandon Marshall. Sisemmän laitahyökkääjän tontille Giants sai rookie Evan Engramin. Joukkueen hyökkäyksen linjakin on vahvistunut, kun mukaan tuli DJ Fluker.
Giantsin kehno arvostus vetomarkkinolla johtunee siitä, että vedonlyöjät ja NFL-yleisö eivät enää usko joukkueen pelinrakentajaan Eli Manningiin. Manningin olisi kyllä pysyttävä kunnossa, ja se on aina 36-vuotiaan pelimiehen kohdalla hieman epävarmaa. Giantsin muut pelinrakentajat eivät pysty siihen mihin Manning.


Voittajavetoja  – Unibet

New England – 4.75  |  Green Bay – 11.00 | Seattle –11.00 | Pittsburgh  – 12.00

Kertoimia AFC -mestariksi – Unibet

Patriots – 3.00 | Steelers – 6.00 | Raiderss – 9.00 | Broncos – 11.00

Kertoimia NFC -mestariksi – Unibet

Seahawks – 5.50 | Packers – 5.50 | Cowboys – 6.50 | Falcons – 7.50

Lue myös nämä:
NBA | UFC | Formula 1 | MLB |
Mestarien liiga   | Valioliigan kausivedot
Bundesliiga |La Liga  | Veikkausliiga |