NFL - Jenkkifutiksen vedonlyönti


Veikkaussivut.com tarjoaa sinulle amerikkalaisen jalkapallon pääsarjan, NFL:n kuumimmat tipit ja uutiset. Jenkkifutis on ylivoimaisesti USA:n suosituin urheilulaji sekä katsojamäärissä että vedonlyöntivolyymissä mitattuna.

Viime kauden Super Bowl oli uuden supertähden näytös. Kansas City Chiefsin pelinrakentaja Patrick Mahomes johdatti joukkueensa huimaan kiriin viimeisellä neljänneksellä. Chiefs voitti viimeisen vartin 21-0 ja koko ottelun lukemin 31-20. Mahomes valittiin ottelun MVP:ksi.

Lähtökohdat kauteen 2020-21

Koronavirus uhkaa myös NFL:n kautta. Koko sarjaa ei pystytä pelaamaan muutaman kaupungin kuplissa, joten suuri paine liigalla on pitää tartunnat kaukana joukkueista. USA:n hankalasta koronatilanteesta huolimatta NFL on alkamassa kuitenkin aikataulussa.

Hieman virus on vaikuttanut joukkueiden miehistöihin. Reilut 60 liigan pelaajaa on päättänyt tällä kaudella olla pelaamatta.

Koronaviruksen lisäksi suurimmat puheenaiheet NFL -kauden alla ovat olleet Tom Bradyn lähto New England Patriotsista Tampa Bay Buccaneersiin sekä Pat Mahomesin jättisopimus.

Brady, Mahomes, Las Vegas Raiders ja Washington Football Team

2000-luvun New England Patriots on NFL:n historian menestynein joukkue. Patriots on koko vuosituhannen ollut melkein sama kuin pelinrakentaja Tom Brady sekä päävalmentaja Bill Belichick.

Bradyn ensimmäinen NFL -kausi oli vuonna 2000 Patriotsien vaihtopenkillä. Seuraavana kautena hän nousi ykköseksi, ja piti sen paikan itsellään viime kauteen saakka. Saldona oli kuusi Super Bowlin voittoa.

Viime kauden jälkeen Brady kaikkien hämmästykseksi päätti lähteä vapaana agenttina Tampa Bayn joukkueeseen. Brady on jo 43-vuotias, ja pelkästään se, että mies haluaa jatkaa pelaamista, oli kummastusta herättävä temppu.

Brady on ollut todellinen lajin supertähti, mutta nyt on syntymässä uusi kuningas. Patrick Mahomes sai Kansa City Chiefsiltä Super Bowl -voiton jälkeen huiman uuden sopimuksen. Mahomesin uuden kymmenen vuoden sopimuksen arvo on huimat 503 miljoonaa taalaa, eli puoli miljardia dollaria.

Sellainen tempaus viime kauden jälkeen vielä tapahtui, että nyt Las Vegasillakin on oma NFL -joukkue. Se sopii vedonlyöntiväelle. Oakland Raiders jätti länsirannikon, ja on nyt Las Vegas Raiders.

Muitakin nimimuutoksia NFL:ssä on tehty. Rotukysymykset ovat taas USA:ssa pinnalla, ja sen vuoksi Washington Redskins on nykyään Washington Football Team.

Kenestä NFL:n voittaja?

Hallitseva mestari on vetomarkkinoilla suurin suosikki voittamaan tälläkin kaudella. Unibetilla Kansas City Chiefsin mestaruuskerroin on 7.00.

Kakkossuosikki Unibetin listalla on Baltimore Ravens kertoimella 7.50.

Kauden alla kolmossuosikki on San Francisco 49ers kertoimella 10.00, ja seuraavana listalla on New Orleans Saints kertoimella 12.00. Tom Bradylla vahvistunut Tampa Bay on noussut viitossuosikiksi kertoimella 15.00. Tähän kohtaan voi kyllä sanoa, että 43-vuotias veteraanitähti ei tule viemään Buccaneersia mestaruuteen edes viidesti sadalla yrittämällä, eli Tampa Bayn kerroin on paha alikerroin.

Entinen kestomenestyjä Patriots saa ilman Bradya kertoimeksi 19.00.

Unibetin kertoimet: Voittaja NFL 2020/2021

Kansas City Chiefs

USA:ssa on tapana, että yksittäiset pelaajat nostetaan joukkuelajeissakin sankarin rooliin. Tilanne on hieman kuin Hollywoodin satuleffoissa, joissa USA:n presidentti yksin voittaa koko vihollisarmeijan.

Patrick Mahomes on nyt NFL:n suurin sankari, vaikka ei hän tietenkään ollut ainoa tekijä, jonka ansiosta Kansas City vei viime kauden mestaruuden. Toki Mahomes on pelinrakentajien parhaimmistoa, mutta hommaa helpottaa, että hänellä on käytössä muutama erinomainen pallon kiinniottaja ja hyvä hyökkäyksen linja.

Kansas Cityn päävalmentaja Andy Reid on kokenut velho, ja tästä kaksikosta saattaisi hyvin tulla 2020-luvun vastine Bradylle ja Belichickille.

Reid on saanut rakennettua joukkueensa hyökkäyksestä niin räjähtävän koneen, että Chiefs ei oikeastaan tarvitse erinomaista puolustusta. Kansas City mielellään lähtee pisteidentekokilpaan, ja sen se useimmiten voittaa.

Kansas Cityn hyökkäyksestä voi nostaa esille sisemmän laiturin Travis Kelcen sekä laiturit Sammy Watkinsin ja Tyreek Hillin. Näiden lisäksi joukkueeseen tuli rookie-keskushyökkääjä Clyde Edwards-Helaire, ja hänen pitäisi olla vielä hyvä heittopeleissä. Eli Chiefsin hyökkäys saattaa olla vielä viime kautta vahvempi.

Baltimore Ravens

Baltimore Ravens oli viime kaudella runkosarjan paras. Se voitti ainoana joukkueena 14 matsia. Loistava kausi tyssäsi tylyyn pudotuspelitappioon Tennessee Titansia vastaan. Ravens pelasi tärkeässä paikassa yhden kauden heikoimmista otteluistaan ja hävisi 12-28.

Ravens oli viime kaudella loistavasti rakennettu joukkue, ja ehkä nyt tällä kertaa vuoden kokeneempana se osaa olla parhaimmillaan myös play offseissa.

Ravens on rakentanut hyökkäksensä hyvin pelinrakentajansa Lamar Jacksonin vahvuuksien varaan. Jackson ei ole ollenkaan heikompi pelimies kuin Mahomes, tämän kaksikon peleistä voi tulla NFL:n suola tuleviksi vuosiksi.

Erotuksena Kansas Cityyn Baltimoren puolustus on jo perinteisesti erinomainen.

Baltimore on edelleen vahva kaikilla oikeilla osa-alueilla. Joukkueella on nopeat ja monipuoliset keskushyökkääjät ja laiturit. Viime kauden tilastoissa sen hyökkäyksen linja oli koko liigan toiseksi paras.

Jos joukkueet laitetaan palasiksi ja arvostellaan, niin Ravens taitaa olla tulevalla kaudella NFL:n paras. Pelikentällä homma sitten on jotain muuta, osaset pitää saada toimimaan ratkaisupeleissäkin.

San Francisco 49ers

Länsirannikon ykkösjoukkue San Francisco 49ers oli viime kauden suurin yllättäjä. Se ei ollut kauden alla rankattu lähellekään liigan kärkeä, ja niin se vain pelasi itsensä Super Bowliin ja oli yhden neljänneksen päässä voitosta.

Tällä kaudella San Franciscolla on kova työ pelata yhtä hyvä kausi. Muutama avainpelaaja on jättänyt San Franciscon, mutta heidän tilalleen on saatu korvaajia. Poissa ovat muun muassa laiturit Sanders ja Goodwin, keskushyökkääjä Breida ja linjamiehet Buckner sekä Staley. Uusia 49erseja ovat sitten muun muassa puolustuksen takakentän Ward ja Verrett sekä hyökkäyksen linjan Garland, Compton ja Williams.

49ers ei ole enää kenellekään yllätys. NFC -konferenssissa ovat kärkijoukkueet viime kausina vaihtuneet tiheään.

Kaksi avainta hyvään kauteen San Franciscolla olisi. Pelinrakentaja Jimmy Garoppolon pitäisi ottaa vielä yksi asken ylöspäin ja puolustuksen takakentän pitäisi olla yhtä hyvä kuin viime vuonna.

New Orleans Saints

New Orleans Saints on korkealla vetolistoilla, koska pelinrakentaja Drew Brees jatkaa vielä ainakin yhden kauden.

Saintsin viime kausien menestys ei kyllä enää ole kvin vahvasti Breesin harteilla. Brees on jo 41-vuotias, eikä enää aivan liigan parhaiden joukoss, niin kuin vielä muutama kausi sitten.

Saintsin kolme viime kautta ovat päättyneet pettymyksiin pudotuspeleissä, ja kaikki hieman epäonnisesti.

Joukkue on edelleen tasaisen hyvä. Juuri oikeilla paikoilla on vahvuuksia. Saints pystyy heittämään palloa ja pysäyttämään vastustajan heittohyökkäyksen.

Hieman joukkueessa on ollut vaihtuvuutta viime kauden jälkeen, mutta ei mitenkään merkitsevästi. Puolustuksen takakentän Bell lähti ja samalle tontille tuli Jenkins. Uusi mies on myös laituri Sanders.

Jos Saints menee pitkälle, niin se tekee niin koska joukkue on vahva joka puolella. Breesin varaan ei enää kannata laskea.

New England Patriots

Patriots ei ole tyystin palasina, vaikka Tom Brady lähtikin. Hyökkäys ei ole enää muutamaan vuoteen ollut New Englandissa joukkueen tukiranka. Eikä pelinrakentajan paikka ole tällä kaudella välttämättä yhtään heikompi Patriotsissa kuin aikaisemmin. Seura hankki free agent -markkinoilla vuoden 2015 MVP -pelaajan Cam Newtonin, ja jos tämä riski onnistuu, niin Patriots on taas yksi mestarisuosikeista.

Cam Newtonilla on ollut viime kausina ongelmia loukkaantumisten kanssa, mutta jos mies on kunnossa, niin sitten Patriotsilla olisi hyökkäyksen ase, joka olisi sille aivan uutta. Tom Brady ei pystynyt itse juoksemaan pallon kanssa jaardiakaan, mutta isokokoinen, vahva ja vielä suht nopea Newton pystyy ottamaan itsekin jaardeja.

Patriotsille ei taaskaan ole hyökkäyksessä pallonkantajina ja kiinniottajina supertähtiä, mutta ei se ole aiemminkaan haitannut.

Puolustuksessa Patriotsin takakenttä on yksi liigan parhaista, mutta viime kauden menestys on hankala otta uusiksi.

NFL -livelähetykset, Unibetilta kauden jokainen ottelu

Suomalainen NFL-fani ja vedonlyöjä on hyvässä asemassa NFL -otteluiden seuraamisen suhteen. Unibet näyttää omilla sivuillaan jokaisesta kauden 2019-2020 ottelusta livelähetyksen. Jokainen ottelu aina ensi talven Super Bowl -peliin saakka näytetään alkuperäisen, asiantuntevan jenkkiselostuksen kanssa.

Katsojat voivat valita suosikkijoukkueensa, tai sitten pelin, josta ovat löytäneet mieluisan vedonlyöntimahdollisuuden. Unibetin livelähetysten seuraaminen on ilmaista, kunhan vain on rekisteröitynyt Unibetin asiakkaaksi. Pelitilillä on myös oltava edes yksi sentti rahaa, tai sitten asiakkaan on pitänyt tehdä jonkinlainen betsi edellisen vuorokauden aikana.

Unibetin lisäksi suomalaiset voivat hyvin seurata NFL -otteluita myös Viasatin kanavilta. Viasat näyttää muutaman ottelun viikossa.

NFL -liigan ottelut pelataan vakiintuneina peliaikoina, lukuunottamassa kiitospäivää tai joulun ajan otteluita. Viikon ensimmäinen ottelu pelataan Suomen aikaa torstain ja perjantain välisenä yönä. Varsinainen kierros alkaa parhaaseen katseluaikaan, sunnuntai-iltana kello kahdeksan. Sunnuntain toiset ottelut alkavat illalla yhdentoista jälkeen, ja vielä myöhemmin yöllä pelataan muutama ottelu. Legendaarinen Monday Night Football, eli MNF, pelataan sitten maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Livelähetysten seuraaminen on vedonlyöjälle ensiarvoisen tärkeää. Seuraamalla lajia betsaaja luonnollisesti oppii tuntemaan joukkueet ja tietää niiden kunnon. Lisäksi livevedonlyönti antaa NFL:ssä nopealle ja tarkalle betsaajalle hyviä mahdollisuuksia. NFL on liiga, jossa tilanteet vaihtelevat nopeasti. Avauspuoliskon jyrän alla ollut joukkue saattaa hyvinkin olla toisella jaksolla tyystin niskan päällä. Fiksu vedonlyöjä huomaa tämän ennen kuin vetomarkkina, ja saa betsilleen erinomaiset kertoimet.

NFL -vedonlyöjän vetostrategiaa

NFL -vedoissa betsaajan on syytä tarkkailla joukkueiden tason lisäksi ainakin kotikenttäetua ja vierasjoukkueena pelaamista, epätasaisia match-uppeja, viimeisimpiä loukkaantumistietoja, saman divisioonan joukkueiden kohtaamisia ja otteluohjelmaa.

Toiset joukkueet saavat kotikentästään enemmän etua kuin toiset. Esimerkiksi New England Patriots voitti kausina 2014-2018 48 kotiottelustaan 42 peliä.

Samaten Seattle Seahawks on ollut jo pitkään erinomainen kotijoukkue, sen saldo kotikentällä on kauden 2003 jälkeen 92-31.

Kuluvalla kaudella Minnesota Vikings ja New England ovat voittaneet kaikki kotiottelunsa.

Jotkut joukkueista ovat erityisen heikkoja, kun ne joutuvat vierasreissuilleen. Kausina 2014-2018 San Francisco 49ers pelasi 40 ottelua vierasjoukkueena, ja hävisi niistä 31.

Matkustaminen USA:ssa tuo oman lisänsä vierasjoukkueiden rasitukseen ja pelipanokseen. Länsirannikon joukkueet ovat pärjänneet itärannikolla melko mukavasti, mutta toisin päin aikaero on rasite. Kun idän joukkue joutuu pelaamaan Tyynen valtameren rannalla, niin idän pelaajien sisäinen kello on kolme tuntia aikaisemmassa. Aamutorkuille pelaajille se ei ole hyvä.

Sisähalliin tottuneilla joukkueilla voi olla hankaluuksia ulkokentällä. New Orleans pelaa ottelunsa sisähallissa, ja joukkueen erinomaisen pelinrakentajan Drew Breesin QB-reittaus putoaa yli kymmenen pykälää ulkokentille mentäessä.

Etsi miss-matcheja

Amerikkalainen jalkapallo on todellinen joukkuepeli, mutta joukkue koostuu palasista, ja joskus palanen on paljon parempi kuin vastustajan vastaava palanen.

Esimerkiksi, jos joukkueen hyökkäyksen linjan tackle, eli ulommainen pelaaja, on erityisen heikko tai hieman vajaakuntoinen, ja vastustajan puolustuksen linjamies on hyvä pelipaikallaan, niin tämä on hyvä ottaa huomioon.

Valmentajien taidotkin ovat joskus kovin epätasaväkiset. Ja joskus joku valmentaja vain pärjää mainiosti jotain toista valmentajaa vastaan. Patriotsin päävalmentaja Bill Belichick on aivan varmasti tämän vuosituhannen menestynein NFL-valmentaja. Silti vuoteen 2018 saakka Belichick hävisi Tom Coughlinin joukkueille viidesti ja voitti vain kahdesti.

Joukkueiden loukkaantumistilanne on hyvä tarkistaa ottelun alla usein. Joukkueiden omat tiedotteet voivat olla vähän niin ja nän, mutta joukkueita lähellä olevien toimittajien Twitter -postaukset ovat hyvä tietolähde.. Tätä kautta saa ensimmäisenä vihiä, jos tähtipelaaja onkin loukkaantunut.

Saman divisioonan joukkueet pelaavat toisiaan vastaan kahdesti kaudessa, ja ne tuntevat toisensa todella hyvin. Divisioonan ottelut ovat joukkueille myös tärkeämpiä, play offs -paikat jaetaan divisioonittain. Ja samaten sitten tärkeän divisioonamatsin kummallakin puolella joukkueet saattavat pelata hieman kehnommin. Otteluohjelmaan on betsaajan syytä kiinnittää huomiota.