Ranskan Avoimet 2019

Tenniksen kauden toinen Grand Slam turnaus, Ranskan avoimet pelataan Pariisissa 26.5 – 9.5.2019. Katso ennakosta veikkausvihjeemme.

Vuoden toinen Grand Slam turnaus, Ranskan Avoimet – Roland Garros pelataan 26.5 – 9.6.2019 ja tämä on jo 123. kerta kun tämä turnaus järjestetään. Tämän vuoden turnauksessa jaetaan palkintorahoja ennätykselliset 42 miljoonaa euroa , joista voittaja kuittaa itselleen muhkeat 2.3 miljoonaa euroa.

Viime vuoden mestarit Rafael Nadal ja Simona Halep ovat suosikkeja nytkin. Suurimmat haastajat ovat miesten puolella ovat Novak Djokovic ja Dominic Thiem. Naisten puolella Simona Halepin jälkeen on tasaisempaa Kiki Bertensin ja Petra Kvitovan ollen kertoimissa seuraavat.

Rafael Nadal jahtaa 12. Roland Garros voittoaan

Espanjalainen matadori on massakenttien kuningas ja tämän turnauksen ehdoton suosikki. Viimeisen 14 vuoden aikana mestaruus on mennyt muualle vain kolme kertaa. Nadal on ollut hyvässä vireessä tällä kaudella vaikka hän hävisi Fabio Fogninille, Dominic Thiemille ja Stefanos Tsitipasille Monte Carlossa, Barcelonassa ja Madridissa, mutta viime viikolla Roomassa hän meni loppuun asti ja voitti maailmanlistan ykkösen Djokovicin finaalissa 2-1.

Nadal hyötyy myös siitä että hän on suhteellisen helpossa kaaviossa tämän vuoden kisassa. Hän on hävinnyt kaavionsa pelaajille massalla vain neljä erää yhteensä. Ainoa poikkeus on nuori Kreikkalainen Tsitsipas joka voitti Nadalin Madridissa. Espanjalainen otti kuitenkin Roomassa hänestä revanssin matkalla turnauksen voittoon. Nadalin voittokerroin Unibetillä on 1.90.

Maailmanlistan ykkönen Djokovic (Voittajakerroin 3.75) voitti Pariisissa vuoden 2016 turnauksen, mutta tämän jälkeen hän on voittanut vain yhden massakenttä turnauksen. Tällä alustalla hän ei ole ihan niin pelottava ja onkin tippunut Roland Garrosissa puolivälierissä kahtena aikaisempana vuotena. Djokovic oli Rooman finaalissa, mutta kerroin voi olla hieman liian pieni pelatakseen häntä turnauksen voittajaksi. Djokovicilla on kuitenkin mahdollisuus pitää toista kertaa urallaan hallussa kaikki Grand Slam turnaukset jos hän voittaa tänä vuonna. Djokovic voitti viime vuonna Wimbledonin ja US Openin sekä tämän vuoden tammikuussa Australian avoimet.

Kolmossuosikki on Itävaltalainen Dominic Thiem (8.00) joka on ollut Ranskassa neljän parhaan joukossa kolmen viime vuoden aikana. Hän voitti huhtikuun lopussa Barcelonan turnauksen ja oli Madridissa myös semifinaaleissa. Hänellä voi olla Djokovicia parempi mahdollisuus voittoon paremmalla kertoimella myös.

Muita mahdollisia yllättäjiä ovat italialainen Matteo Berrettini (Kerroin 201) joka voitti tällä kaudella Budabestissa ja oli Munchenin finaalissa sekä argentiinalainen Diego Schwartzman (Kertoimet 101), joka oli viime kaudella puolivälierissä ja taisteli Roomassa hyvin Djokovicia vastaan. Roger Federer on myös mukana Ranskassa ensimmäistä kertaa neljään vuoteen. Silti massa ei ole hänen paras alustansa ja hänellä voi olla vaikeuksia päästä puolivälieriin.

Pystyykö Halep puolustamaan titteliään?

Romanian Simone Halep on Ranskan avoimissa jälleen suosikki puolustamaan mestaruuttaan. Halep on ollut tällä kaudella Miamin semifinaaleissa sekä Madridin finaalissa. Hänen voitolleen saa kertoimen 5.50.

Simona Halepin suurin haastaja on maailmanlistan nelonen Kiki Bertens (voittokerroin 9.50). Hollantilainen on erikoistunut massakentälle ja on voittanut 15 ottelustaan alustalla tällä kaudella 12 ottelua. Bertens oli Pariisissa semifinaaleissa 2016 ja on nyt hyvässä vireessä voittaen Madridissa ja ollen semifinaaleissa Roomassa. Madridin finaalissa hän kaatoi juuri Halepin.

Yksi mahdollinen yllättäjä on Ison-Britannian Johanna Konta (Kerroin 61.00). Konta ei ole vielä kertaakaan Pariisissa ottelua voittanut, mutta on pelannut erinomaisesti tällä kaudella massalla päästen finaaliin sekä Rabatissa että Roomassa. Kreikan Maria Sakkari (Kerroin 41.00) otti ensimmäisen turnausvoittonsa Rabatissa toukokuussa ja pääsi myös karsijana Rooman semifinaaleihin. Hän on myös Bertensin tavoin ottanut 12 voittoa tällä kaudella massakentillä.

Muihin mahdollisiin voittajiin kuuluu Tsekin Karolina Pliskova (Kerroin 16) joka voitti Rooman turnauksen sekä Kroatian Petra Martic, joka on voittanut massalla 11 kertaa tällä kaudella ja voitti Istanbulin turnauksen. Marticin voitto olisi suuri yllätys 101.00 kertoimella.