Tasoitusveto - paremmat kertoimet vetoihin


Miksi tasoitusveto?

unibetin-sivuilta-moniveto-kuponkiVoit tasoittaa epäsuhtaista vastakkaisasettelua kahden eritasoisen joukkueen välillä ja luoda vetoon kunnon kertoimet. 

Vedonlyöntifirmat tarjoavat kahdenlaisia tasoitusvetoja, perinteisiä 1X2-vetoja sekä aasialaisia tasoitusvetoja. 1X2 -vedot ovat suomalaiselle vedonlyöjälle tuttuja. Jos vierasjoukkue saa otteluun yhden maalin tasoituksen, niin kotijoukkueen yhden maalin voitto on vetotuloksena tasapeli eli X.

Eli näin:

Liverpool – Stoke +1, lopputulos 2-1, vetotulos X

Liverpool – Stoke +1, lopputulos 1-1, vetotulos 2

Loverpool – Stoke +1, lopputulos 2-0, vetotulos 1 

Taustaa

Aasialainen tasoitusveto on suomalaisille vielä tuntemattomampi pelitapa. Hieman outo se on vielä suurelle osalle maailman vedonlyöjistä, aasialaiset tasoitusvedot on melko uusi pelimuoto. Se alkoi varsinaisesti vasta aivan viime vuosituhannen lopulla, sen varhaisemmat vaiheet ilmeisesti olivat tarjolla jollain tavalla kuitenkin jo 1980-luvulla.

Aasialainen tasoitusveto syntyi nimensä mukaan Aasiassa. Sikäläisille pelaajille tasapeli on melko mahdoton tai ainakin turhauttava lopputulos. Aasialaiset pelaavat suurilla summilla ja haluavat selvän lopputuloksen pelille.

BONUS: Ensitalletusbonus jopa 125€
Pelaa nyt

Aasialainen tasoitusveto levisi vedonlyöntiin samalla, kun eurooppalainen jalkapallo alkoi tulla suosituksi Aasiassa. Tarkemmin sanottuna Manchester United alkoi saada paljon aasialaisia faneja. ManU:n suosio 90-luvun lopulla Aasiassa oli ilmeisesti käsittämättömän laajaa. Näiden jalkapallofanien pelirahojen saamiseksi jalkapallovetoihin alettiin tarjota aasialainen tasoitusveto -pelejä. Ensimmäisenä tätä pelimuotoa alkoivat tarjota internetin vauhdittamana australialaiset vedonvälittäjät. Nyt se löytyy jo melkein jokaisesta suuremmasta vedonlyöntifirmasta.

 Esimerkkejä kaavasta

Aasialaisessa tasoitusvedossa joukkueille annetaan tasoitusta puolen ja neljännesosa maalin erolla.

Vedot menevät näin:

Liverpool +0 – Stoke +0, lopputolos 1-1, veto mitätöidään ja panokset palautetaan
Liverpool – Stoke +0.5, lopputulos 1-1, vedoissa Stoke voittaa
Liverpool – Stoke +0.5, lopputulos 2-1, vedoissa Liverpool voittaa
Liverpool – Stoke +0.5, lopputulos 0-1, vedoissa Stoke voittaa

Neljännesosamaalin tasoitukset tarkoittavat sitä, että panos jaetaan kahteen osaan.

Liverpool – Stoke +0.25 tarkoittaa sitä, että puolet panoksesta menee tasoitukselle +0 ja puolet tasoitukselle +0.5.

Eli näin:

Liverpool – Stoke +0.25, lopputulos 1-1, puolet panoksesta voittaa ja puolet palautetaan. 

Tasoitusveto maalintekijäveikkauksessa

Sama kaava toistuu aasialainen tasoitusveto -maalilukuveikkauksissa. Kun ottelussa lyödään vetoa siitä, että tuleeko maaleja yli vai alle 2.5, niin kolme maalia on yli ja kaksi maalia on alle. Jos aasialaisessa tasoitusvedossa totals -vedossa raja on kolme maalia, niin tasan kolmeen maaliin päättyvä ottelu palauttaa panoksen takaisin. Jos totals-vedossa raja on 2.75, niin puolet panoksesta on totals-rajalle 2.5 ja puolet totals-rajalle 3.

Koripallossa tarjotaan amerikkalaisen perinteen mukaan tasoituksia koko pisteen ja puolen pisteen erolla. Jos tasoitus on esimerkiksi 7 pistettä ja ottelu päättyy suosikin voittoon tasan seitsemällä pisteellä, niin panos palautetaan. Eurooppalaista vedonlyöntiä lukuunottamatta vedonlyöjät maailmalla karttavat tasapelivaihtoehtoa. Otteluun annetaan tasoitus niin, että toinen joukkue löytyy voittajaksi. Ja jos ei löydy, niin veto mitätöidään.

Tasoitusveto koripallossa

Tasoitusvedon etu vedonlyöjälle on se, että hyvin epätasaista otteluista saadaan tasainen ja kummallekin joukkueelle hyvät kertoimet. Ottelu, jossa NBA:n huonoin joukkue kohtaa vieraskentällä NBA:n parhaan joukkueen, ei ole vedonlyöjälle suoran voittajavedon kannalta kovinkaan kiinnostava. Jos suosikin kerroin on 1.08, niin siitä on hankala löytää ylikerrointa. Ja jos altavastaajan kerroin on 18,00, niin se osuu niin harvoin, että sen pelaaminen ei ole mielekästä. Mutta jos altavastaaja saa 18 pistettä tasoitusta, niin sitä spekuloimalla saa jo hieman alle kahden kertoimen.