Vedonlyönti ja Tennis


Tennisturnaukset ovat maailman seuratuimpia urheilutapahtumia

Tennis on jalkapallon jälkeen yksi maailman suosituimmista lajeista, eikä tämä ole mikään ihme. Peli on nopeatempoista ja ottelun sisällä nähdään useita pienempiä pelejä, jotka vaikuttavat koko ottelun lopputulokseen. Kun kaksinpelissä pelialustana on vakio, 8,23 metriä leveä ja 23,77 metriä pitkä oleva tenniskenttä, voi jokainen pelaaja haaveilla menestyksestä omalla pelikentällään. Jos ei urheilullisessa mielessä niin sitten vedonlyönnin näkökulmasta.

 

Tenniksen ranking-huippu on todella tuulinen paikka ja huipulla pysymiseen vaaditaan pitkäjänteistä harjoittelua ja menestymistä eri turnauksissa. Tenniksen ATP-ranking järjestelmä takaa sen, että kovin suuria heittelyitä pelaajan esityksissä ei voi olla, jos mielii esimerkiksi maailman Top 10 parhaan mies- tai naispelaajan joukossa olla.

Vedonlyöjälle tennis tarjoaa haastetta jokaisessa ottelussa. Kun pelataan käytännössä kolmella eri alustalla, nurmikentällä, massakentällä ja kovalla alustalla, eri pelaajien parhaat puolet tulevat eri lailla esiin. Tämä pätee tietenkin myös toisinpäin eli joidenkin pelaajien heikommat puolet tulevat ikävästi esiin eri pelialustoilla. Massakentällä pelattavat pelit tarjoavat hieman hitaampaa ja vaikeampaa peliä, kun taas nurmikentille ominaista on pallon pompun mataluus. Kovalla kentällä peli on nopeaa ja etenkin syötöllä on ratkaiseva osuus. Kun pelaaja hallitsee nämä kaikki kolme alustaa, voidaankin puhua maailmanluokan pelaajasta.

 

Tenniksen suuret turnaukset

Jokainen tennistä seuraava on varmasti kuullut termit Roland Garros, Wimbledon, US Open ja Australian avoimet. Näitä neljää turnausta pidetään tenniksen neljänä suurena turnauksena. Näiden osalta vedonlyönti, yleinen kiinnostus ja tietenkin palkintorahat ovat lajin suurimpia. Grand Slam –turnaukseksi kutsutut turnaukset kiinnostavat laajalti ja näiden voittaminen on varmasti jokaisen tennispelaajan unelma.

Australian avoin tennisturnaus – Australian Open

Australian Melbournessa järjestettävä kovan kentän turnaus järjestetään perinteisesti aina vuoden alussa, tammikuun puolen välin jälkeen. Vuonna 2015 järjestetty turnaus oli jo järjestyksessään 103., joten voidaan puhuta todella perinteikkäästä tennistapahtumasta. Vuoden 2015 turnauksen voittajina kaksinpeleissä olivat Novak Djokovic ja Serena Williams. Novak Djokovic voitti finaalissa Andy Murray ja Serena Williams puolestaan Maria Sharapovan.

Ranskan avoin tennisturnaus – French Open Roland Garros

Ranskan avoimet eli Roland Garros –tennisturnaus otellaan Ranskan Pariisissa touko-kesäkuun taitteessa. Vuoden 2015 turnaus oli historian 114. ja vuoden toisen Grand Slam –turnauksen vei miesten puolella nimiinsä Sveitsin Stanislas Wawrinka ja naisissa Serena Williams otti jo vuoden toisen Grand Slam pystin nimiinsä. Naisten kaksinpelissä Williams voitti Australian avoimien tapaan Maria Sharapovan finaalissa, Wawrinka puolestaan nappasi pokaalin ja palkintorahat Novad Djokovicin nenän edestä.

Wimbledonin tennisturnaus – Wimbledon Championships

Wimbledonin tennisturnaus on tenniksen legendaarisin ja vanhin tennisturnaus. Arvostettu tennisturnaus pelataan kesä-heinäkuun vaihteessa ja vuoden 2015 turnaus oli peräti 129. kerta kun Wimbledonissa on pelattu virallinen tennisturnaus. Miesten puolella tällä kertaa oli Novak Djokovicin vuoro voittaa, finaalissa kaatui Roger Federer. Naisten puolella Serena Williams otti kolmannen Grand Slaminsa voittamalla Espanjan Garbine Muguruzan.

Yhdysvaltain avoin tennisturnaus – US Open

Vuoden neljäs tenniksen Grand Slam pelataan Yhdysvalloissa, New Yorkissa. Turnaus pelataan perinteisesti elo-syyskuun vaihteessa. Turnauksen ykkössuosikkeja vuonna 2015 ovat miesten puolella neljä parhaiten sijoitettua pelaajaa eli Novak Djokovic, Roger Federer, Andy Murray ja Kei Nishikori. Naisten puolella neljä parhaiten sijoitettua pelaajaa ovat Serena Williams, Simona Halep, Maria Sharapova ja Caroline Wozniacki. Miehissä mestaruutta puolustaa Marin Cilic ja naisissa Serena Williams.

Tennis ja vedonlyönti

Jos jalkapallo on maailman suosituin laji fanien ja vedonlyöjien keskuudessa, niin tennis kuuluu siihen suosiossa seuraavaan kategoriaan. Maailmanlaajuinen laji, jota pelataan ympäri vuoden joka puolella maailmaa pienemmissä ja isommissa turnauksissa. Myös harrastuspohja on todella laaja. Tenniksen isoimmat turnaukset ovat todella seurattuja tapahtumia ja luonnollisesti vedonlyönti näistä peleistä on mittavaa. Vetoja voi asettaa hyvin ennen otteluita parhailla kertoimilla ja otteluiden aikana vaihtuvat kertoimet tarjoavat lajin seuraajille ja vedonlyöjille jännittäviä hetkiä livevedon parissa.

 

Aluksi vedonlyönti käsitti tenniksessä vain ottelun voittajia, mutta tänä päivänä vedonlyönti käsittää jo useita eri kohteita samasta ottelusta. Erätasoituksien avulla tehtävät vedonlyönnit, erälukemat ja eri marginaalien sisällä lyötävät tasoitusvedot ovat yhä suositumpia vetomuotoja tenniksen parissa. Ilahduttavasti vedonlyönti ei koske pelkästään kaikkein isompia turnauksia vaan kohteita on jopa päivittäin paljon pienemmistä turnauksista. Ja mikä parasta, vedonlyöntiä voi harrastaa jo täysimittaisesti omalla mobiililaitteella.

Ennen otteluita tehtävät veikkaukset ovat suosituimpia, mutta näiden rinnalle ovat nousseet intensiiviset live-vedonlyönnit, joissa jokainen vedonlyöjä pääsee käyttämään hyödyksi omaa asiantuntemustaan ja pelituntemusta. Nopeasti vaihtuvat kertoimet nopeassa pelissä takaavat sen että pelaajalla ei ottelun aikana ole paljon lepohetkiä, riippuen toki siitä miten paljon vetoja missäkin vaiheessa ottelua asettaa. Mutta tästä live-vedossa on kyse, nopeita päätöksiä ja nopeita voittoja.

Jarkko Nieminen jättää kilpa-areenoilta vetäytyessään suomalaiseen tennikseen todella ison aukon, jota ei ihan hetkessä täytetä. Tapahtuuko näin koskaan, se jää nähtäväksi. Sitä odotellessa pääsemme kuitenkin jännittämään maailman parhaiden pelaajien edesottamuksia maailman suosituimmissa tennisturnauksissa. Tennis on yksi maailman suosituimmista lajeista niin katsojien kuin vedonlyöjien näkökulmasta. Olethan sinä jo lyönyt vetoa seuraavan suurturnauksen voittajasta?

BONUS: Bonus jopa 300€, tai talleta 10€, saa 50€
Pelaa nyt