Australia - Peru ti 26.6.2018, Nappaako jompikumpi paikan pudotuspeleihin?

Jalkapallon MM-kisojen ottelutarjontaa, yhteen iskevät Australia ja Peru. Lohkossa kaksi muuta joukkuetta ovat turnauksen ennakkosuosikkeihin kuuluva Ranska ja Tanska, joten etukäteiskaavailuissa varsinkaan patonkimaata tuskin on mahdollista tiputtaa ulos pudotuspeleistä. Australia ja Peru eivät ole pelanneet vastakkain aikaisemmin, joten heidän ensimmäinen kohtaaminen on suurimmassa mahdollisessa paikassa.
Australia - Peru Jalkapallon MM-kisat 26.6.2018
Australia - Peru
June 26,2018
17:00

Australia

Australia nappasi reissun MM-kisoihin menestymällä Aasian maaperällä lohkossaan sen verran hyvin, että paikka aukesi nousukarsintoihin. Siellä miehistö onnistui kaatamaan ensin Syyrian yhteismaalein 3-2, kun taas hetkeä myöhemmin Hondurasia vastaan irtosi varsinaisesti paikka Venäjän suurtapahtumaan. Socceroos oli kylläkin lähellä päästä MM-kisoihin ilman nousukarsintojakin, mutta nippu jäi niukasti suoran kisapaikan ulottumattomiin. Australialaisten parhaana maalintekijänä ennen nousukarsintoja kunnostautui Tomi Juric, joka onnistui maalinteossa kaikkiaan viiteen otteeseen. Mile Jedinak teki puolestaan peräti kolme osumaa jälkimmäisessä välienselvittelyssä Hondurasin verkkoon.

Australian joukkue videolla:

Peru

Peru selvitti tiensä MM-kisoihin nappaamalla karsinnoissa lohkonsa viidennen sijan, mikä avasi paikan nousukarsintoihin Uutta-Seelantia vastaan. Punavalkoiset keräsivät otteluistaan voittoja seitsemän kappaletta, ja puolestaan maalinteossa miehistö onnistui vajaa 30 kertaa. Nousukarsinnoissa ensimmäinen kohtaaminen Uutta-Seelantia vastaan päättyi ilman osumien tekemistä, mutta toisessa kamppailussa perulaiset onnistuivat maalinteossa useampaan otteeseen. Menestyminen tuli ilman avainnimiin kuuluvaa Paolo Guerreroa, joka on ollut jo pidempään sivussa.

Karsintojen jälkeen Peru on pitänyt pelivirettään yllä pelaamalla muutaman harjoitusottelun Kroatiaa ja Islantia vastaan. Ensimmäinen kamppailuista päättyi punavalkoisten voittoon Kroatian kustannuksella, kun taas edellisessäkin kohtaamisessa voitto irtosi islantilaisia vastaan. Kaikki kilpailut mukaan lukien kymmeneen edelliseen otteluunsa perulaiset ovat jääneet maaleitta ainoastaan pariin otteeseen.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Australian ja Perun kohtaaminen käydään Sotshin stadionilla. Ottelu lähtee käyntiin kello 17.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 45 000 ihmistä.

Ottelun katsominen

Aikaisempien vuosien tapaan Yle omistaa MM-kisojen lähetysoikeudet. Australian ja Perun välienselvittelyä pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä televisiossa tai Yle Areenassa. Turnauksen etenemisestä pysyy kartalla myös liveseurannan ja radion välityksellä. Otteluita voi katsoa suomeksi ja ruotsiksi sekä monilla erilaisilla laitteilla. Studio-osuutta Australian ja Perun taistoon ei ole vielä tiedossa, mutta se selviää pian.

Näin pelataan

Karsintojen viimeisimmissä otteluissaan Peru kärsi maalintekovaikeuksista, mutta kolmeen edelliseen kamppailuunsa miehistö on viimeistellyt jokaisella kerralla enemmän kuin yhden maalin. Australia on kärsinyt tehottomuusvaikeuksista lukuun ottamatta kolmen maalin tekemistä Hondurasin verkkoon. Toisaalta tasapeli laadukasta Kolumbiaa vastaan teki varmasti hyvää pelaajiston itseluottamukselle. Lähtökohdat viittaavat hyvin tasaiseen iltaan, mutta Perun kokonaisilme on kuitenkin pykälää Australia edellä. Heidän niukkaa voittoaan voidaan pitää ehkä todennäköisimpänä.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 2x25€ ilmaisveto
Pelaa nyt