Belgia - Tunisia la 23.6.2018, Nappaako suursuosikki helpon voiton?

Belgia ja Tunisia kohtaavat otteluiden jatkuessa jalkapallon MM-kisoissa. Joukkueet ovat kohdanneet aiemmin kahdesti, joista viimeisin ottelu vuonna 2014 päättyi vähämaaliseen Belgian voittoon, kun taas sitä aiempi kohtaaminen vuonna 2002 päättyi tasapeliin. Kuten odottaa sopii, kamppailussa on vain yksi suuri voittajasuosikki, ja MM-kisoissa Afrikan ylpeyttä vastaan lähes mikä tahansa muukin joukkue olisi vahvoilla. Lohkossa muut joukkueet ovat Englanti ja Panama, joista ensimmäiseksi mainittu miehistö kamppailee belgialaisten kanssa lohkon ykkössijasta.
Belgia - Tunisia Jalkapallon MM-kisat 23.6.2018
Belgia - Tunisia
June 23,2018
15:00

Belgia,”de Rode Duivels”

Belgia varmisti reissunsa MM-kisoihin lopullisesti karsintojen kahdeksannella kierroksella kaatamalla Kreikan lukemin 2-1. Vahvasti karsinnat pelannut miehistö voitti yhtä tasapeliä lukuun ottamatta kaikki ottelunsa. Maaleja ”de Rode Duivels” iski huimat 43 kappaletta vastustajien saadessa yhteensä ainoastaan kuusi osumaa. Lyhyesti voidaankin siis todeta, että hyökkäys- ja puolustuspelaaminen toimivat erinomaisella tasolla, joten paikka MM-kisoihin oli odotettua jo pitkään ennen karsintojen päättymistä. Belgialaisten vakuuttavassa hyökkäyspäässä maalinteossa onnistumisia tuli laajalle rintamalle, mutta tehoista vastasivat enimmäkseen isolle yleisölle tutut nimet Eden Hazardin, Romelu Lukakun ja Thomas Meunierin johdolla.

Karsintojen jälkeen Belgia on esiintynyt viime vuoden loppuhetket mukaan lukien kolmessa harjoitusottelussaan, joista tuloksena on ollut kaksi voittoa ja runsasmaalinen tasapeli Meksikon kanssa. Joukkue on usein ollut kaksikosta parempi pallonhallinnassa ja onnistunut siten jatkamaan myös hurjaa maalintekovirettään. Viimeisimmässä harjoitusottelussaan belgialaiset murskasivat Saudi-Arabian, ja kaikki kilpailut huomioiden kymmeneen viime kamppailuunsa ryhmä on vain kerran jäänyt korkeintaan yhteen maaliin.

Belgian joukkue videolla:

 

Tunisia

Tunisia nappasi paikan MM-kisoihin Afrikassa käydyn karsintaurakan päätteeksi. Kolmannen vaiheen otteluissa joukkue onnistui hankkimaan neljä voittoa, kolme tasapeliä ja vain yhden tappion. Maalien muodossa kerrottuna lohkovoitto irtosi 11 tehdyllä maalilla ja neljällä päästetyllä osumalla. ”Les Aigles de Carthagen” hyökkäyspäässä maalinteosta vastasivat muun muuassa Youssef Msakni sekä Mohamed Ben Amor.

Alkuvuodesta Tunisia on kohdannut harjoitusotteluissaan Costa Rican ja Iranin, jotka molemmat miehistö onnistui voittamaan 1-0 lukemin. Lisäksi Afrikan ylpeys ehti pelaamaan viime vuoden puolella Afrikan Cup of Nations -turnausta. Tunisia on kaikki kilpailut mukaan lukien kymmeneen edelliseen otteluunsa vain muutamaan otteeseen antanut vastustajilleen vähintään kaksi maalia, joten heidän iso vahvuus on löytynyt puolustuspelaamisesta.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Belgia ja Tunisia kohtaavat Moskovassa Spartak Stadiumilla. Ottelu lähtee käyntiin kello 15.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 45 360 silmäparia.

Ottelun katsominen

Aikaisempien vuosien tapaan Yle omistaa MM-kisojen lähetysoikeudet. Belgian ja Tunisian kohtaamista pääsee seuraamaan televisiossa tai Yle Areenassa. Kamppailua voi katsoa monella laitteella ja suomen ohella ruotsiksi. Osa taistoista on kuunneltavissa radiossa ja liveseurantakin auttaa pitämään kartalla pelien tapahtumista. Vielä ei ole tietoa studio-osuuden liittämisestä Belgian ja Tunisian peliin, mutta se selviää piakkoin.

Näin pelataan

On sanomattakin selvää, että Belgia ottaa pallonhallinnan ja ottelun viemisen itselleen. Tunisian mahdollisuudet lepäävät puolustuspelaamisensa täydellisessä onnistumisessa, vastaiskuissa ja erikoistilanteissa. Myös onnea tarvitaan, jotta pisteille olisi mahdollisuus päästä. Tasoero miehistöjen välillä on valtava, ja suursuosikin jääminen ilman voittoa olisi shokki. Todennäköistä on, että kamppailu ratkeaa jo avauspuoliajalla, sillä vyörytys tunisialaismaalilla lienee hurjaa ensimmäisistä hetkistä alkaen.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 2x25€ ilmaisveto
Pelaa nyt