Chelsea - Hull 16.2.2018, FA Cup on Chelsean mahdollisuus

Chelsealla on menossa tiukka ohjelma, jossa FA Cup lienee ainoa todellinen mahdollisuus voittaa jotain.

Englannissa pelataan tänä viikonloppuna FA Cupin kierros. Perjantai-iltana Chelsea kohtaa kotonaan Hullin.

FA Cup taitaa olla Chelsealle tällä kaudella paras mahdollisuus saada jotain merkittävää aikaiseksi. Valioliigan mestariksi se ei ehdi enää millään, kärkijoukkue Manchester City on jo19 pisteen päässä. Liigacup siltä meni ohi, finaalipaikat on jaettu eikä Chelsea ole mukana. Mestareiden liigain näyttää hankalalta, Chelsea aloittaa kohta pudotuspelit Barcelonaa vastaan. Viime kaudella Chelsea oli lähellä tuplaa, mutta se hävisi FA Cupin finaalissa Arsenalille.

Tiukka ohjelma

Chelsea saattaa tuoda tänään kentälle tuoreita jalkoja, seuraavien viikkojen ohjelma on kova. Sillä on aivan hyvin varaa tähän, se on muutaman asteen Hullia parempi ryhmä. Kakkosketjukin on paljon Hullin ykkösavausta kovempi, ottelu ratkaistaan aivan muualla kuin pelaajamateriaaleja vertailemalla.

Hull on tällä hetkellä Championshipin viimeinen sarjassasäilyjä, ja sille varmasti tuon paikan pitäminen on paljon tärkeämpää kuin FA Cupin menestys. Joukkue takuulla haluaa estää vapaanputoamisen, se putosi Valioliigasta keväällä 2015 eikä se ole päässyt lähellekään muutaman vuoden takaista tasoa.

Chelsea on tällä kaudella jo kohdannut FA Cupissa Championshipin joukkueen. Kolmannella kierroksella Norwich piti sitä tiukoilla, jatkopaikka ratkesi vasta rankkareilla. Norwich on tosin astetta parempi Championship -ryhmä kuin Hull.

Conte kierrättää

Chelsean manageri Antonio Contella on hyvät mahdollisuudet kierrättää pelaajiaan seuraavan parin viikon aikana. Joukkue on lähes terve, sivussa ovat ainoastaan Tiemoue Bakayoko, David Luiz sekä Ross Barkley. Bakayoko on ollut tällä kaudella paha pettymys, Luiz on useimmiten hasardimies ja Barkley ei ainakaan vielä ole millään tavalla Chelsealle tärkeä pelaaja. Hullia vastaan saattaa olla sellainenkin tilanne, että kärkimiehet Alvaro Morata ja Olivier Giroud ovat yhtä aikaa avauksessa.

Chelsea ja Hull kohtasivat myös tammikuussa 2017, ja se oli dramaattinen ottelu. Hullin Ryan Mason kolhautti päänsä Chelsean Gary Cahillin kanssa niin lujaa, että Masonin kallo murtui. Aiemmin tällä viikolla Mason ilmoitti lopettavansa jalkapallon kokonaan. Lääkärit neuvoivat, että ei kannata enää yrittää aloittaa uudestaan.

Kumpikin joukkueista haluaisi varmaan välttää uusintaottelua. Chelsea on sen verran vahvempi, että se hoitaa homman rutiinilla ja ilman riskejä.

Unibet antaa otteluun kertoimiksi 1.17 – 7.50 – 21.00. Näistä lukemista ei oikein mikään innosta vetoon. Vedon voisi kaivaa maalilukuveikkauksen puolelta. Chelsea 2-0 ja 3-0 -voitot tuntuvat kiinnostavilta. Hull tuskin saa montaakaan oikeaa maalipaikkaa, eikä Chelsea ole sellaisessa kunnossa, että se aivan hurjaksi ryhtyisi. Chelsean 2-0 -voitto saa Unibetilta kertoimeksi 5.50 ja 3-0-voitto 6.50, näistä voi valita kumman vaan, tai sitten vaikka molemmat.

Chelsean mahdollinen avaus:

Caballero, Rudiger, Christensen, Cahill, Zappacosta, Kante, Bakayoko, Emerson, Willian, Hazard, Morata

Hullin mahdollinen avaus: McGregor, Aina, Hector, MacDonald, Clark, Larsson, Irvine, Bowen, Toral, Wilson, Keane

Chelsean mahdollinen avaus: Caballero, Rudiger, Christensen, Cahill, Zappacosta, Kante, Bakayoko, Emerson, Willian, Hazard, Morata Hullin mahdollinen avaus: McGregor, Aina, Hector, MacDonald, Clark, Larsson, Irvine, Bowen, Toral, Wilson, Keane

Aseta vetosi