Englanti - Belgia to 28.6.2018, Lohkon todellinen huippuottelu.

Jalkapallon MM-kisoissa kolmas ottelukierros on pian päätöksessään, mutta ennen sitä ratkaistaan vielä viimeisten jatkopaikkojen kohtalot. Koko lohkovaiheen yksi mielenkiintoisimmista kamppailuista pelataan, kun paremmuudestaan taistelevat Englanti ja Belgia. Molemmat joukkueet kuuluvat materiaaliltaan sellaisiin ryhmiin, joilla on realistinen mahdollisuus taistella jopa mitalisijoista. Miehistöt ovat iskeneet yhteen 2000-luvulla ainoastaan kertaalleen, mutta siitä ei ole sentään aikaa kuutta vuotta enempää. Välienselvittely ratkesi tuolloin englantilaisten niukkaan voittoon.
Englanti - Belgia Jalkapallon MM-kisat 28.6.2018
Englanti - Belgia
June 28,2018
21:00

Englanti, ”The Three Lions”

Englanti selvitti tiensä MM-kisoihin pelaamalla erinomaiset karsinnat. Kamppailuistaan valkopaidat saalistivat kahdeksan voittoa ja muutaman tasapelin. Maalinteossa englantilaiset onnistuivat vajaaseen pariinkymmeneen otteeseen, kun taas vastustajat onnistuivat maalinteossa ainoastaan kolme kertaa. ”The Three Lions” omasi tuttuun tapaan vakuuttavaa tekemistä puolustuspelaamisensa suhteen, mutta toisaalta vaikkapa Liettuaa ja Sloveniaa vastaan miehistö viimeisteli yhteensä vain kaksi maalia. Muutenkin hyökkäyspelaamisesta jäi monesti tehoja puuttumaan.

Karsintojen jälkeen Englanti on jatkanut vähämaalisella linjallaan osallistumalla useampaan harjoitusotteluun. Vastustajat ovat olleet pääasiassa aivan maailman huippuluokkaa, sillä yksi taistoista pelattiin Saksaa vastaan ja toinen Brasiliaa vastaan. Kahdessa muussa pelissä vastustajina olivat Hollanti ja Italia. Kertaakaan englantilaisten verkkoon ei tehty yhtä maalia enempää, mutta valkopunaisten hyökkäyspelaaminen oli jälleen kaukana hohdokkaasta. Englanti on todistanut monissa otteluissaan pystyvänsä nollaamaan joukkueen kuin joukkueen, mutta kentän toisessa päässä miehistö kaipaa nähtyä enemmän säännöllistä maalintekovoimaa.

Englannin joukkue videolla:

Belgia, ”De Rode Duivels” 

Belgia pelasi Englannin tavoin erinomaiset karsinnat, sillä ”De Rode Duivels” oli omassa lohkossaan aivan ylivoimainen ykkönen. Kymmenestä ottelustaan belgialaiset nappasivat yhdeksän voittoa ja yhden tasapelin. Maalinteossa miehistö onnistui yli 40 kertaa, ja jotain ylivoimasta kertoi se, että toiseksi parhaiten maalinteossa onnistunut Bosnia ja Hertsegovina viimeisteli maaleja 24 kappaletta. Eden Hazardin, Romelu Lukakun, Dries Mertensin ja Thomas Meunierin johdolla Belgian hyökkäyspelaaminen oli erittäin vakuuttavaa, josta hyvä esimerkki saatiin viimeiseksi jääneessä taistossa Kyprosta vastaan. Tuolloin maalinteossa onnistuttiin neljä kertaa. Suurimmillaan verkot heiluivat yhden pelin aikana yhdeksään otteeseen.

Karsintojen jälkeen Belgia on pelannut useampia harjoitusotteluita, ja myös niissä miehistö on ollut pääasiassa vakuuttavassa pelivireessä. Ensimmäinen harjoitusotteluista päättyi runsasmaaliseen tasapeliin Meksikon kanssa, ja se oli kieltämättä odotuksiin nähden pieni yllätys. Muuten belgialaiset ovat napanneet pelkkiä voittoja vastustajinaan Japani ja Saudi-Arabia. Kaikki kilpailut mukaan lukien Belgia on jäänyt edellisen kerran maaleitta Espanjaa vastaan, jolloin huipputaisto päättyi kaverin niukkaan voittoon. Tuostakin on aikaa toisaalta jo noin muutama vuosi.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Englanti ja Belgia taistelevat paremmuudestaan Kaliningrad stadionilla. Pelipaikka vetää 35 212 katsojaa. Kamppailu alkaa klo 21.00 Suomen aikaa.

Ottelun katsominen

Yle omistaa aikaisempien vuosien tyyliin MM-kisojen lähetysoikeudet. Se siis tarkoittaa, että Englannin ja Belgian huipputaistoa pääsee katsomaan suorana lähetyksenä Ylen kanavilla tai Yle Areenan puolella. Turnauksesta pysyy hyvin kartalla myös tulosseurannan ja radion avulla. Englannin ja Belgian yhteenotossa lienee studio-osuus, mutta se selviää myöhemmin. Taistoa voi katsoa monella eri laitteella ja suomen ohella myös ruotsiksi.

Näin pelataan

Englannin ja Belgian huippukamppailussa lähtökohdat ovat tavallaan hyvin selkeät. "The Three Lionsin" erittäin vahva puolustuspelaaminen kohtaa punakeltaisten valtavan hyökkäyspotentiaalin. Molemmilla joukkueilla on paljon aseita mennä turnauksessa hyvinkin pitkälle, mutta lähivuosina on nähty heiltä myös selkeitä alisuorittamisia. Parhaimmillaan myös englantilaisilta löytyy valtavasti maalintekovoimaa, mutta heidän peliesityksiään ohjaa niin vahvasti vastustajien jättäminen olemattomiin maalimääriin. Mikäli Belgia onnistuu ensimmäisen maalin tekemisessä, silloin ennusmerkit viittaavat runsasmaaliseen otteluun. Jos Englanti tekee avausosuman, silloin heidän iso vahvuutensa alakerrassa vain korostuu.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 2x25€ ilmaisveto
Pelaa nyt