Englanti - Panama su 24.6.2018, Valkopaidat suurena voittajasuosikkina.

Ottelut jatkuvat jalkapallon MM-kisoissa, kun Englanti testaa Panaman pelivireen. Joukkueet eivät ole aiemmin kohdanneet toisiaan, joten tämä on miehistöjen ensimmäinen välienselvittely. Lohkossa englantilaiset ja Belgia ovat kaksi selkeästi kovinta nippua, kun taas Panama ja Tunisia eivät omaa realistisia mahdollisuuksia päästä pudotuspeleihin. Ennusmerkeiltään valkopaidat lähtevätkin otteluun valtavana ennakkosuosikkina, ja hyvinkin on mahdollista kamppailun ratkeavan jo ensimmäisen puoliajan aikana.
Englanti - Panama Jalkapallon MM-kisat 24.6.2018
Englanti - Panama
June 24,2018
15:00

Englanti

Englanti pelasi hyvät karsinnat nappaamalla omassa lohkossaan kahdeksan voittoa ja muutaman tasapelin. Maaleja ”The Three Lions” sai kasaan 18 kappaletta, ja puolestaan heidän omassa maalissa peliväline kävi vain kolmeen otteeseen. Joukkueen maaleista vastasi pääasiassa vastikään kapteeniksi valittu Harry Kane. Useissa kamppailuissaan englantilaiset olivat vastustajiaan selvästi edellä pallonhallinnassa ja maalintekoyrityksissä.

Karsintojen jälkeen Englanti on pelannut vähämaalisia harjoitusotteluita kaikkiaan neljä kappletta. Harjoitusottelut tuottivat yhden voiton ja kolme tasapeliä. Kaksi taistoista ei sisältänyt yhtään maalia, eikä joukkue saanut kahdessa muussakaan ottelussa tehtyä itse yhtä maalia enempää. Tätä selittää kylläkin osittain kakkoskokoonpanolla pelaaminen. Puolustuspelaaminen oli ryhmän myös edellisissä harjoitustaistoissaan vakuuttavaa, mutta maalinteon kanssa jäi monessakin ottelussa runsaasti parannettavaa.

Englannin joukkue videolla:

Panama

Panama selvisi MM-kisoihin melkoisen kyseenalaisella tavalla. Heidän ratkaisevassa ottelussaan Costa Ricaa vastaan tuomaristo hyväksyi panamalaisille maalin, jossa pallo ei oikeasti ylittänytkään maaliviivaa. Joukkue voitti tuolloin kamppailun maalein 2-1, ja eteni paremman maalieron turvin ensimmäistä kertaa MM-kisoihin. Toisaalta ilman voittamistakin paikka olisi todennäköisesti auennut nousukarsintoihin. Karsinnoissa vierasottelut tuottivat Panamalle merkittäviä ongelmia, sillä miehistö onnistui voittamaan tien päällä ainoastaan yhden kamppailunsa.

Alkuvuodesta Panama on pelannut kolme harjoitusottelua, joista on tullut tulokseksi yksi voitto ja kaksi tappiota. Maaleja joukkue on alkuvuoden aikana saanut kasaan vain yhden kappaleen, joten hyökkäyspäähän on jäänyt paljon parantamisen varaa. Myös maalintekopaikoille pääseminen on tuottanut suurta tuskaa. Varsinkin Sveitsiä vastaan ”La Marea Roja ” jäi selvästi jalkoihin, kun alppimaa onnistui viimeistelemään jopa kuusi maalia.

Ottelukaupunki ja ajankohta

Englanti ja Panama kohtaavat Nizhni Novgorodissa. Kamppailu pyörähtää käyntiin kello 15.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 44 899 silmäparia

Ottelun katsominen

Englannin ja Panaman kohtaamista voi seurata suorana lähetyksenä Ylen kanavilla. Yle omistaa edelleen MM-kisojen lähetysoikeudet, ja kaikki kamppailut esitetään suorana lähetyksenä televisiossa tai Yle Areenassa. Myös liveseurannassa tai radion välityksellä pysyy kartalla otteluiden tapahtumista. Vielä ei ole tarkkaa tietoa siitä, että esitetäänkö Englannin ja Panaman taistossa studio-osuuskin, mutta se selviää hieman lähempänä.

Näin pelataan

Englanti ottaa varmasti pallonhallinnan ja ottelun viemisen itselleen. Panama tulee puolustamaan ja hakemaan muutamia vastaiskumahdollisuuksia. Heidän kannalta olisi tärkeää, että valkopaidat eivät onnistuisi nopeassa avausmaalissa, sillä muuten loppulukemat saattavat muodostua rumiksi. Realistisesti turnauksen ensikertalaisella ei ole paljoa todellisia toiveita venyä edes tasapeliin, mutta kaikki paineet ovat kylläkin englantilaisten puolella. Heillä on paljon näyttöhaluja edellisten heikkojen EM-kisojen vuoksi, ja jo siksi jääminen voitotta olisi pieni shokki.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 2x25€ ilmaisveto
Pelaa nyt