Espanjan GP 13.5.2018, Alonson kotirata

Espanjan kokenut kettu Fernando Alonso ajaa kotiradallaan, ja on usein ollut Barcelonassa hyvä. Nyt Alonso lähtee kisaan seiskaruudusta, ja yhden pykälän parannus toisi hyvän vetovoiton.

Espanjan F1 GP-kisa Barcelonan radalla ajetaan tutussa lähtöjärjestyksessä. Ensin kisaan lähtevät Mercedekset, sitten Ferrarit, kolmannesta rivistä Red Bullit ja sitten muut F1 -tallit. Sunnuntaina puolen päivän aikaan, neljä tuntia ennen kisaa, sääennuste lupailee sadekuuroja. Aiemmin viikonloppuna ennustettiin kisasääksi kunnon sadetta, mutta tältä nyt säästyttiin.

Barcelonan radalla olisi voinut odottaa kokeneiden kuskien yllätystä. Esimerkiksi Kimi Räikkönen on pärjännyt usein hyvin Barcelonassa. Räikkönen voitti kisan paalupaikalta vuosina 2005 ja 2008. Kaudella 2016 Räikkönen oli toista Ferraria, Seb Vetteliä parempi niin aika-ajoissa kuin itse kisassakin. Ferrari on ollut alkukauden ykköstalli, joten Räikköseltäkin saattoi odottaa kovaa kisaa, mutta ainakaan vielä aika-ajo ei luvannut mitään erikoista.

Alonson kauden paras kisa?

McLarenin Fernando Alonso on Espanjassa kansallissankari, ja jotenkin hänkin on usein saanut Barcelonassa aikaan kunnon kisan. Tämä kausi on Alonsolta ollut aika kaksijakoinen, viime kisassa Alonso ajoi McLaren-Renault -autonsa seitsemänneksi. Vaikka McLaren ei ole ainakaan vielä lähelläkään kärkitalleja, niin tämän kauden neljässä kilpailussa Alonso on joka kerran ajanut itsensä pisteille, eli kymmenen joukkoon. Jonkinlaista suoritusvarmuutta sekin on. Australiassa Alonso oli top kuutosessa, ja miksipä hän ei ajaisi Barcelonassa kotiradalla kauden parasta kisaansa.

Lewis Hamilton voitti Azerbaidzhanin kisan, ja samalla kun Ferrarin Vettel epäonnistui ja jäi neljänneksi, niin Hamilton otti paikkansa sarjataulukon kärjessä. Vettel on neljän pisteen päässä.

Hamiltonin voitto viime kisassa oli enemmän Vettel virheen, Bottaksen epäonnen ja turva-autojen ansiota kuin Hamiltonin hyvyyttä. Red Bullit kolaroivat kisassa keskenään, turva-auto oli radalla pitkään, Vettel teki pahan virheen ja Bottaksen autoon tuli vika ratkaisevassa vaiheessa, ja näin Hamilton pääsi ykkösenä maaliin. Hamilton ei ole sen verran hyvässä ajokunnossa, että häntä kannattaisi edes paalupaikalta vetomarkkinoiden noin 1.65 -kertoimella pelata.

Perez petrasi huimasti viimeksi

Heikommista kuskeista löytyy Alonsonkin lisäksi toinen mahdollinen vetokohde. Sergio Perez ajoi kauden kolme ensimmäistä kisaa pahasti penkin alle, sijoitukset olivat 11., 16. ja 12. Kaksi viikkoa sitten Azerbaidzhanissa Perez oli sitten komeasti kolmas. Tuskin Perez toisen kerran peräkkäin palkintopallille ajaa, mutta ilmeisesti Perezin Force India -auto on paremmassa kunnossa kuin alkukaudella. Kahdessa viime kisassa Barcelonassa Perez on ajanut pisteille, viime vuonna hän oli neljäs ja sitä ennen seitsemäs. Rata taitaa sopia Perezille.

Eilen aika-ajoissa Perez kyllä epäonnistui. Hän pääsee kisaan vasta ruudusta 15. Tämä on nostanut Perezin kertoimet korkealle.

Vetopuolella hyvät valinnat ovat Alonson ja Perezin sijoitukset. Alonson top kuusi paikasta saa kertoimeksi Betssonilta 2.25, Perezin top 10 -paikasta 2.38. Eiköhän näistä toinen osu.

Vetopuolella hyvät valinnat ovat Alonson ja Perezin sijoitukset. Alonson top kuusi paikasta saa kertoimeksi Betssonilta 2.25, Perezin top 10 -paikasta 2.38. Eiköhän näistä toinen osu.

Aseta vetosi