Iran - Portugali ma 25.6.2018, Hallitseva Euroopan mestari suurena ennakkosuosikkina.

Jalkapallon MM-kisojen ottelutarjontaa, paremmuudestaan taistelevat Iran ja Portugali. Lohkossa B käytävä kamppailu pitää sisällään yhden suuren voittajaehdokkaan, sillä kokonaiskuvassa miehistöjen välinen tasoero on valtava hallitsevan Euroopan mestarin eduksi. Iran ja Portugali ovat kohdanneet toisensa, mutta siitäkin on aikaa jo toistakymmentä vuotta.
Iran - Portugali Jalkapallon MM-kisat 25.6.2018
Iran - Portugali
June 25,2018
21:00

Iran, ”Team Melli”

Iran selvitti tiensä MM-kisoihin kokematta yhtään tappiota karsintojen viimeisessä vaiheessa. Voittoja miehistö onnistui nappaamaan kuuteen otteeseen ja tasapelejä tuli neljä kertaa. ”Team Melli” onnistui otteluissaan maalinteossa kaikkiaan kymmenen kertaa, kun taas vastustajilleen osumia annettiin vain kaksi kappaletta. Viimeisessä taistossaan iranilaiset pelasivat runsasmaalisen tasapelin lohkossa kolmanneksi päässeen Syyrian kanssa.

 

Iran on pelannut karsintojen jälkeen kahdeksassa harjoitusottelussa menestyksekkäästi. Voittoja on tullut lähes kamppailuissa kuin kamppailussa, mutta karsintataistojensa ohella iranilaiset ovat esiintyneet harjoitusotteluissaankin vähämaalisesti. Toisaalta yksi selkeä poikkeus nähtiin Sierra Leonea vastaan, jolloin voitto irtosi neljän maalin turvin. Silloin varsinkin Karim Ansarifard ja Ali Gholizadeh olivat hyvässä iskussa.

Portugali, ”A Selecção”

Portugali nappasi karsinnoissa lohkonsa voiton ennen toiseksi tullutta Sveitsiä. Molemmat miehistöt keräsivät pisteitä saman määrän, mutta hallitseva Euroopan mestari oli muiden tilastoidensa valossa se joukkue, joka pääsi pakkaamaan ensimmäisenä laukkunsa kohti Venäjän huipputapahtumaa. Karsinnoissa Portugali nappasi kymmenestä ottelustaan yhdeksän voittoa ja vain yhden tappion. Maalinteossa miehistö onnistui yli 30 kertaa, ja varsinkin Cristiano Ronaldo oli totutusti loistoiskussa. Hänen ohellaan Andre Silva sai niin ikään paljon aikaan.

Edelliset harjoitusottelunsa Portugali on pelannut kuluvan vuoden aikana. Ensimmäisessä kamppailussaan hallitseva Euroopan mestari nappasi niukan voiton Egyptiä vastaan, kun taas viimeksi miehistö oli selkeästi Hollantia heikompi. Tuolloin tappio tuli kolmen maalin erolla. Toisaalta heti perään on sanottava, että kaikki kilpailut mukaan lukien miehistö on jäänyt maaleitta 20 edelliseen kamppailuunsa ainoastaan kahdesti. Edelliset kilpaillulliset taistonsa nippu pelasi karsintojen loppuvaiheilla.

Portugalin joukkue videolla:

Ottelun katsominen

Iranin ja Portugalin kohtaaminen käydään Mordovian stadionilla. Ottelu alkaa kello 21.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 45 000 ihmistä.

Ottelun katsominen

Yle omistaa aikaisempien vuosien tapaan MM-kisojen lähetysoikeudet. Iranin ja Portugalin kamppailua pääsee seuraamaan suorana lähetyksenä televisiossa tai Yle Areenassa. Turnauksen etenemisestä pysyy kartalla myös radion ja liveseurannan avulla. Yle tarjoaa kisalähetyksiä suomeksi ja ruotsiksi. Vielä ei ole varmuutta siitä, että onko Iranin ja Portugalin kohtaamisessa studio-osuutta, mutta se selviää ennen turnauksen alkua.

Näin pelataan

On sanomattakin selvää, että Iranin ja Portugalin välinen tasoero on valtava hallitsevan Euroopan mestarin eduksi. Mikäli A Selecção onnistuu nopean avausmaalin tekemisessä, loppulukemat voivat muodostua hyvinkin selkeiksi. Iranilaisten kannalta puolustuspelaamisen toimivuus tulee olla vain parasta mahdollista luokkaa, jotta realistiset menestymismahdollisuudet ovat olemassa. Harjoitusotteluissaan miehistö on ollut hyvässä pelivireessä, mutta nyt vastustajan taso on toista luokkaa.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 2x25€ ilmaisveto
Pelaa nyt