Islanti - Kroatia ti 26.6.2018, Ovatko sinipaidat ennakkosuosikille jälleen tuskainen kaadettavaksi?

Jalkapallon MM-kisoissa kamppailut jatkuvat, kun Islanti ja Kroatia iskevät yhteen. Kyseessä on lohko D:n ottelutarjontaa. Etukäteiskaavailuissa Kroatia ja Argentiina ovat lohkon nimekkäimmät joukkueet, mutta Islanti on jo aikaisemmin todistanut olevansa erittäin sitoutunut ja yhtenäinen miehistö yllätysvalmiutensa kera. Karsinnoissa ryhmät pelasivat vastakkain muutamaan otteeseen, ja molemmilla kerroilla päädyttiin kotivoittoihin.
Islanti - Kroatia MM-Jalkapallo 26.6.2018
Islanti - Kroatia
June 26,2018
21:00

Islanti, ”Strákarnir okkar”

Islanti on tuttu suomalaisille jalkapallon ystäville, sillä miehistö esiintyi karsinnoissa samassa lohkossa Huuhkajien kanssa. Sinipaidat nappasivat otteluistaan seitsemän voittoa, yhden tasapelin ja vain muutaman tappion. Maalinteossa ryhmä onnistui 16 otteeseen, ja varsinkin kotietu oli karsintojen aikana merkittävä. Siellä vastustajat eivät saaneet ainuttakaan tasapeliä tai voittoa. Avainpelaajistoon kuuluva Gylfi Sigurdsson oli ”Strákarnir okkarin” ykkösmaalintekijä onnistuen maalinteossa neljästi. Kaikkiaan neljä pelaajaa onnistui maalinteossa minimissään kaksi kertaa.

Karsintojen jälkeen Islanti on ehtinyt pelaamaan neljä harjoitusottelua. Niissä voitot ovat tulleet kahteen otteesen Indonesiaa vastaan ja kertaalleen tappiot Meksikolle ja Perulle. Indonesiaa vastaan sinipaidat onnistuivat maalinteossa yhteensä kymmenen kertaa, mutta Mekikoa ja Perua vastaan miehistön hyökkäyspelaamisesta ei ollut paljon hyvää sanottavaa. Myös viime vuoden loppupuolella ”Strákarnir okkar” esiintyi muutamassa harjoitusottelussaan Tshekkiä ja Qataria vastaan.

Kroatia, ”Vatreni” 

Kroatia esiintyi Islannin tavoin karsintaurakassaan samassa lohkossa Suomen kanssa. Karsintojen jälkeen matka ei vienyt suoraan MM-kisoihin, vaan jatkopaikkaa oli tavoiteltava nousukarsintojen kautta. Siellä vastustajaksi asettui Kreikka, jota vastaan ”Vatreni” teki avauskohtaamisessa peräti neljä osumaa, kun taas jälkimmäisessä välienselvittelyssä maalinteossa ei onnistuttu kummankaan joukkueen toimesta. Läpi karsintojen yksi tärkeimmistä pelaajista oli Mario Mandzukic, sillä hän oli ryhmänsä ylivoimaisesti paras maalintekijä.

Karsintojen jälkeen Kroatia on ehtinyt pelaamaan muutaman harjoitusottelun, jossa vastustajina ovat olleet Meksiko ja Peru. Harjoitusotteluista saaliiksi tulivat voitto Meksikosta ja tappio Perua vastaan. Muuten miehistö ei ole pelannut harjoitustaistoja esimerkiksi karsintojen jälkeen viime vuoden loppuaikoina, vaan Meksiko -ja Peru-taistot olivat ensimmäisiä laatuaan vajaaseen kymmeneen kuukauteen. Karsintojen viimeinen kierros mukaan lukien kolmeen edelliseen otteluunsa punavalkoiset ovat tehneet ainoastaan yhden maalin, mutta kolikon toisena puolena puolustuspelaaminen on ollut erittäin vakuuttavaa.

Kroatian joukkue videolla:

Ottelukaupunki ja ajankohta

Islannin ja Kroatian kohtaaminen käydään Rostovin stadionilla. Ottelu lähtee käyntiin kello 21.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 43 702 ihmistä.

Ottelun katsominen

Aikaisempien vuosien tapaan Yleltä löytyy MM-kisojen lähetysoikeudet. Islannin ja Kroatian ottelua pääsee katsomaan muiden kamppailuiden tavoin alusta loppuun joko televisiossa tai Yle Areenassa. Taistoja ympäri turnauksen voi seurata myös radiossa ja liveseurannan välityksellä. Otteluita voi katsoa suomeksi ja ruotsiksi sekä monilla laitteilla. Studio-osuutta Islannin ja Kroatian taistoon ei vielä tiedetä, mutta se selviää pian.

Näin pelataan

Viimeisimmissä otteluissaan Islanti on ollut selvästi runsasmaalisempi verrattuna Kroatian kamppailuihin. Sinipaidat mättivät varsinkin Indonesiaa vastaan maaleja vahvaan tahtiin, mutta isommassa kuvassa punavalkoisilta löytyy selkeästi enemmän maalintekovoimaa. Materiaaliltaan "Vatreni" on kaksikosta parempi kokonaisuus, ja MM-kisoissa miehistö omaa täydet mahdollisuudet taistella hyvistä sijoituksista kärkijoukkueiden alapuolella. Vaikka islantilaiset ovat todistaneet valtavan yhtenäisyytensä ja venymiskykynsä, taistossa on yksi ennakkosuosikki.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 2x25€ ilmaisveto
Pelaa nyt