Lahti - SJK 7.5.2018, SJK:lla ollut vaisu alkukausi

SJK on Veikkausliigan kakkonen resurssien suhteen. Kauden alla sen pelaamista epäiltiin, ja niinhän siinä on käynyt. SJK on vasta keskikastissa.

SJK on pelannut Veikkausliigassa alavireisesti, kuten kauden alla uumoiltiinkin. Kuudesta ottelusta SJK on nyt voittanut vain kaksi ja sarjasijoitus on seiska. Viime kierroksella seinäjokiset hävisivät kotonaan Kuopiolle 1-3.

Kotijoukkue Lahti on neljä pistettä SJK:ta edellä. Se otti viime kierroksella komean voiton, kun itse HJK meni Lahtea vastaan nurin Helsingissä 2-1.

Lahti ja SJK ovat kumpikin pelanneet kuusi ottelua ja päästäneet kuusi maalia. Lahti on tehnyt kahdeksan osumaa ja SJK kuusi, joten maalien määrässä joukkueilla ei paljon eroa ole.

Lahti puolusti hyvin Helsingissä

HJK on ottelussa Lahti pelasi mainion vastaiskuottelun. Se puolusti hyvin koko ottelua ja teki hyviä maalipaikkoja vastaiskuillaan. Ensimmäisellä jaksolla Aleksi Paananen paukautti maalia kohti kaukaa, HJK:n veskari Markus Uusitalo ei saanut kunnon koppia ja Artjom Dmitrijev laukoi paluupallon maaliin.

Toisella jaksolla HJK haki lujaa tasoitusta, mutta Lahti piti Klubin hyvin poissa hyviltä maalipaikoita. Yhden maalin HJK sai tehtyä, kun Nikolai Alhon keskitys jäi lahtelaisilta siivoamatta, ja Akseli Pelvas pääsi maalitekoon. Lahti teki vielä voittomaalin nopeasta vastaiskusta. Santeri Hostikka keskitti pallon, ja Teemu Jäntti laukoi volleyn maaliin. Osuma oli Jäntin ensimmäinen liigamaali. HJK hallisti loppuottelua, mutta ei se mitään kovin vaarallista saanut aikaan.

Lahti on melko terveellä joukkueella tänään SJK:ta vastaan. Ainoastaan Pakkanen, Tiainen ja Osipov ovat varmuudella sivussa.

Hetemaj turhautui

SJK aloitti viime kierroksella ottelunsa Kuopiota vastaan hyvin. Englannissakin kierroksen tehnyt Vahid Hambo laittoi pallon keskityksestä maaliin parinkymmenen minuutin pelin jälkeen. Puolen tunnin kohdalla Kuopio tuli rinnalle ja toisella jaksolla se meni ohi.

KuPS -ottelu oli kehno SJK:lta siitäkin syystä, että Mehmet Hetemaj sai kaksi keltaista korttia ja joutuu tänään huilaamaan. Hetemajn kortit selvästi osoittivat turhautumista, mies otti ne kummatkin viimeisen kymmenen minuutin aikana. Jos SJK on jo siinä tilanteessa, että vastoinkäymiset kääntyvät tyhmiksi virheiksi, niin sitten joukkue alkaa olla oikeassa pulassa.

SJK:lla on Veikkausliigan toiseksi laadukkain ja laajin miehistö, joten kyllä valmentaja Tommi Kautosella on korvaavia pelaajia. SJK:lla on ilmeisesti ollut viime aikoina flunssa-aalto normaalin loukkaantumistilanteen lisäksi, joten pieni kysymysmerkki joukkueen kokoonpano on.

Lahti ja SJK ovat kohdanneet toisensa kaiken kaikkiaan 14 kertaa. Lahti on voittanut kuudesti. SJK ei ole koskaan voittanut, kun on pelattu Lahdessa. Pelit ovat olleet tasaisin, vain kaksi kertaa ero on ollut enemmän kuin yksi maali.

Unibetilla ottelun kertoimet ovat 2.10 – 3.15 – 3.70, ja tämä lienee liikaa kotijoukkueelle kallellaan. SJK on kuitenkin rankauksissa kotijoukkuetta ylempänä. SJK +0.5 Unibetin kertoimella 1.73 kelpaa kupongille.

Lahden mahdollinen avaus: Vasjutin, Jovanovic – Vjatkin – Hauhia, Sesay – Dmitrijev – Paananen – Jäntti – Taimi, Hostikka – Anier

SJK:n mahdollinen avaus: Ost, Mustoe -Tikkanen – Mero – Hatakka, Baath-Sjöblom – Ayarna – Klinga – Laaksonen, Hambo – Tolonen

Unibetilla ottelun kertoimet ovat 2.10 – 3.15 – 3.70, ja tämä lienee liikaa kotijoukkueelle kallellaan. SJK on kuitenkin rankauksissa kotijoukkuetta ylempänä. SJK +0.5 Unibetin kertoimella 1.73 kelpaa kupongille.

Aseta vetosi