Liverpool - Maribor, viimeksi Pool voitti 7-0

Edellinen joukkueiden ottelu oli kummallinen murskajainen, seitsemän maalia kotijoukkueen verkkoon kertoo tylyä tarinaansa.

Liverpoolin ja Mariborin edellisessä Mestareiden liigan ottelussa pari viikkoa sitten kotijoukkue Maribor ei viitsinyt puolustaa lainkaan. Liverpool voitti ottelun peräti 7-0. Murskaluvut herättivät paljon kysymyksiä vedonlyöntipalstoilla, ottelumanipulaation mahdollisuuttakin vilauteltiin.

Lohko E:ssä on nyt sellainen tilanne, että Liverpool on kakkosena viidellä pisteellä yhdessä Moskovan Spartakin kanssa. Pool ei ole pelannut hyvin, sillä on Mariborin murskajaisten lisäksi saldossa vain kaksi tasuria. Maribor on lohkojumbo, ja sen olisi nyt oikeastaan pakko voittaa, jos se meinaisi vielä päästä mukaan pudotuspeleihin.

Liverpool ei ole kaiken kaikkiaan ollut hyvä viime aikoina. Viime viikonloppuna se voitti Valioliigassa pitkästä aikaa, kun Huddersfield meni Anfieldilla nurin 3-0. Tätä ennen Pool oli ollut kehno Tottenhamin vieraana Wembleyllä, loppulukemat 4-1 Spursille. Ennen Hudds -voittoa Pool oli napannut edellisen Valioliigan voiton elokuussa, joten sen kausi uhkaa lässähtää jo ennen joulua. Valioliigassa se on jo 12 pistettä Manchester Citya perässä, tätä eroa se tuskin enää saa kiinni.

Maribor on ottanut Slovenian liigassa kahdesta viime ottelusta 1-0 -voitot.

E-lohko on sen verran tiukka, että maalierotkin voivat lopulta olla merkittäviä, ja tässä kategoriassa Pool on vahvoilla. Tuskin se tänäänkään mitenkään jarruttelee. Mariborin kotikentällä Liverpool sai aikaan 14 laukausta maalia kohti, ja yhteensä 26 maalitilannetta. Omalla Anfieldilla lukemat tuskin tuosta paljon laskevat.

Sturridgekin osui

Huddersfieldia vastaan Liverpool näytti hyvin, että se ei ole muutaman pelaajan varassa. Usein sairastuvalla makoileva Danny Sturridge oli ottelun avauksessa, ja hän teki pelin ensimmäisen maalin. Sturridgen edellisestä maalista oli jo kulunut yli kaksi kuukautta. Firmino ja Wijnaldum osuivat myös. Hudds saattoi olla pelissä hieman menestyskrapulassa, sillä edellisellä kierroksella se oli voittanut itsensä Manchester Unitedin, mutta kyllä Liverpool silti sai pitkästä aikaa pelattua hyvän ottelun.

Maribor on ollut UEFA:n turnausten pudotuspelivaiheessa mukana vain yhden kerran. Se lähti lohkovaiheeseen selvänä altavastaajana, ja lohkojumboksi se taitaa jäädäkin. Seitsemän maalin tappio kotikentällä kertoo kyllä jo paljon. Mariborilla tuskin on Anfieldilla muuta vaihtoehtoa kuin tuoda se kuuluisa slovenialainen bussi kentälle oman maalin eteen. Luultavimmin Maribor haluaa vain pelata ottelun alta pois mahdollisimman vähillä vahingoilla. Ennen viime kierroksen murskatappiota se oli jo hävinny Sevillassa selvästi 0-3. Maribor on Slovenian liigassa kakkonen, ja oma liiga on varmasti joukkueelle nyt tärkeämpi kuin epätoivoinen pyristely suurseuroja vastaan.

Sloveniassa sujuu

Kotimaansa liigassa Maribor on erinomainen joukkue. Se ei ole tällä kaudella vielä hävinnyt, ja jos otetaan laskuihin myös viime kausi, niin Maribor on pelannut nyt 16 Slovenian liigan ottelua ilman tappiota.

Mariborin pelaajilla toki saattaa olla halua pelata UEFA:n otteluita hyvin henilökohtaisista syistä. Mestareiden liiga on mainio näyteikkuna muualle Eurooppaan, esimerkiksi kuusi maalia Slovenian liigassa tehnyt Jasmin Mesanovic voisi hyvinkin olla kiinnostunut pelaamaan muuallakin Euroopan liigoissa.

Edellisen kerran Maribor pelasi Mestareiden liigaa Englannissa lokakuussa 2014. Tuolloin se hävisi Chelsean Stamford Bridgellä 0-6.

Vetomarkkina on tehnyt pelistä täysin ylivoimaisen. Liverpooln voittokerroin on vain 1.04. Edellinen Mariborin ja Poolin ottelu oli satunnaistapaus, ei tasoero niin paljoa ole. Maribor +3.5 Unibetin kertoimella on oikein hyvä veto.

Liverpoolin mahdollinen avaus: Karius; Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Milner; Can, Henderson, Wijnaldum; Oxlade-Chamberlain, Salah, Firmino

Mariborin mahdollinen avaus: Handanovic, Rajcevic, Viler, Suler, Kabaa, Vrsic, Milec, Hotic, Pihler, Bobar, Tavares

Alla edelliskierroksen murskajaiset:

Maribor +3.5 Unibetin kertoimella on oikein hyvä veto.

Aseta vetosi